Verkoopcijfers Xbox 360 dalen, winst Xbox LIVE stijgt

Microsoft heeft in het eerste kwartaal een omzet van maar liefst 18,53 miljard dollar geboekt, terwijl de verkoopcijfers van de Xbox 360 daalden. Hoe dit kan? Simpel: Xbox LIVE zorgde voor een flinke economische boost.

Gedurende het kwartaal ging de Xbox 360 zo’n 1,2 miljoen keer over de toonbank. Dat is 29 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Sinds de release in 2005 heeft Microsoft al meer dan 80 miljoen Xbox 360 consoles verkocht.

Waar de Xbox 360 zelf het wat minder deed, floreerde Xbox LIVE. Microsofts Devices and Consumer Other-divisie, waar first party-games en Xbox LIVE onder vallen, kreeg te maken met een stijging van 17 procent. Daardoor was deze afdeling al goed voor 1,64 miljard dollar omzet. Vooral Xbox LIVE heeft hieraan bijgedragen: de online dienst bracht 25 procent meer in het laatje dan vorig jaar.

Wanneer je hier alle kostenposten vanaf trekt, hou je een winst over van 5,2 miljard dollar. Geen misselijk bedrag, zeker aangezien Microsoft in dezelfde periode vorig jaar 4,5 miljard dollar winst boekte.

Microsoft verwacht dat deze stijgende lijn zich zal doorzetten: het bedrijf denkt dat de launch van de Xbox One de grootste zal worden in de geschiedenis van Xbox. Eén ding is dus zeker: we hoeven voorlopig niet bang te zijn dat Microsoft failliet gaat.

 1.   
  gamepower's avatar

  dit zijn mooie cijfer!!
  de daling van de verkopen van de xbox 360 vind ik ook normaal!
  aangezien vele wachten op november om de nieuwe xbox aan te schaffen,
  ook ik hou nu rekening met welke games ik nog koop voor de 360 want op 22 november staat een xbox one in mijn kast 😉

 2.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Er zijn de laatste tijd ook veel goede koopjes geweest in de Deal of the Week op Xbox Live waardoor mensen daar hun geld aan uitbesteden. Het wordt voor mij nu tijd om nog alle ontbrekende verhaal DLC’S van mijn games aan te schaffen en al mijn games uit te spelen want rond februari komt de Xboz One eindelijk in Nederland uit en dat is niet zo heel ver meer. 4 maanden.