Disney’s plannen rond Star Wars gelekt; LEGO-games krijgen mobiele release

Nu de Star Wars-franchise in handen van Disney is gekomen is de vraag wat er met dit ontzettende bekende universum gaat gebeuren. Natuurlijk weten we dat er in 2015 een nieuwe film in de bioscoop gaat verschijnen, maar ook op het gebied van games zijn we inmiddels wat wijzer geworden. Een flyer die op de Licensing Brand Europe beurs uitgedeeld werd laat ons namelijk de planning rond Star Wars voor de komende twee jaar zien. Natuurlijk was deze flyer niet voor het grote publiek bedoeld, maar het papiertje is toch online gelekt.

De flyer vertelt ons dat oude LEGO-games in de lente/zomer van 2014 een mobiele release krijgen. LEGO Star Wars: The Video Game uit 2005, LEGO Star Wars II: The Original Trilogy uit 2006 en LEGO Star Wars: The Complete Saga uit 2007 maken dus goede kans om een mobiele versie te krijgen. We verwachten niet dat Lego Star Wars III: The Clone Wars uit 2011 ook al naar de mobiele devices zal komen, maar dat is natuurlijk louter speculatie van onze kant. Deze zet is een logische stap na de succesvolle LEGO-apps van Harry Potter en Batman.

De flyer toont ons ook dat Disney niet is gestopt met het ontwikkelen van Star Wars-games voor de consoles. Natuurlijk is Star Wars 1313 helaas geschrapt, maar we weten wel dat Dice hard aan het werk is om Star Wars: Battlefront media 2015 klaar te hebben. Opvallend is dat de release van deze next-gen titel niet op de flyer wordt genoemd. Omdat het tabel op het papiertje tot de zomer van 2015 loopt kunnen we hieruit de redelijk logische conclusie trekken dat Star Wars: Battlefront gepland staat voor een release rond het eindde van 2015.

Wat Disney nog meer met Star Wars van plan is kun je hieronder bekijken.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Phineas and Ferb Starwars Special?? Ik kan niet wachten tot Doctor Doofenshmirtz het Darth Vader pak aan krijgt. Met zijn grappige duitse accent moet dat wel leuk worden!! 😆