Nieuwe Mass Effect heeft niets te maken met Commander Shepard

Al direct na het prima/waardeloze/vreemde/suffe/geweldige (doorhalen wat niet van toepassing is) einde van Mass Effect 3 deden geruchten de ronde dat BioWare bezig zou zijn met een nieuw deel. De eerste trilogie is afgerond, maar de ontwikkelaar heeft er nooit een geheim van gemaakt meer met Mass Effect te willen doen. In een recent interview met Mac Walters, schrijver bij BioWare, is wat meer duidelijk geworden over de richting van de volgende Mass Effect.

Volgens Walters heeft men intern afgesproken dat de volgende Mass Effect niets te maken heeft met Commander Shepard of de acties die hij heeft ondernomen. Dit maakt meteen een einde aan de geruchten dat een volgend deel mogelijk een van Shepards reisgenoten centraal zou stellen. Volgens Walters wil men niet zomaar een spinoff maken. Het moet in de kern echt weer aanvoelen als een Mass Effect-game:

I can’t get into details, but the idea is that we have agreed to tell a story that doesn’t relate necessarily to any of the Shepard events at all, whatsoever. Beyond that, that’s what we’ve been deciding for awhile. But throughout it all, one of the key things is that it has to be Mass Effect. It can’t just feel like a spin-off. It has to feel like a Mass Effect game at its heart, at its core. Just without the Shepard character or the Shepard specific companions.
Een kleine teleurstelling dat we straks wellicht geen bekende gezichten meer terug gaan zien? Of is het juist een goede zaak dat BioWare een compleet andere richting op zal gaan met de game? Misschien krijgen we wel een buitenaards personage als hoofdpersoon…

  1.   
    Jelkey's avatar

    Ja dit wisten we al. Ik zit te wachten op echt ME4 nieuws.

  2.   
    ChielB's avatar

    De geruchten/speculaties waren er nog wel steeds, dat het een soort spinoff zou kunnen worden met een van Shepards crewleden.

    We zullen nog wel een tijdje moeten wachten voordat er meer nieuws komt. Wellicht volgend jaar tijdens de E3, al zal het om te beginnen vast niet meer zijn dan een naam. En vermoedelijk wordt dat geen ‘Mass Effect 4’. 🙂

  3.   
    nuclearnemo's avatar

    Als hij net zo goed is als de eerste drie delen dan maakt het mij verder niet uit of het wel of niet met shepard is. En het maakt mij verder ook niet uit dat er geen andere crew members terug komen, bioware kennende kunnen ze zeer goede nieuwe crewmembers verzinnen:)

  4.   
    GamerJaime's avatar

    Vind ik helemaal niet erg. Het verhaal van Shepard en zijn crew is klaar en het universum wat Bioware geschapen heeft is groot genoeg voor nieuwe verhalen en nieuwe personages dus kom maar op! En ja natuurlijk is het wel jammer dat we Garrus of andere leden niet in een cameo ofzo gaan terugzien maar echt vreselijk vind ik dit ook weer niet. Het wordt weer eens tijd voor wat nieuws, en hun instelling bevalt me ook wel. Ben benieuwd!

  5.   
    HeittieH's avatar

    het is niet zo moeilijk hoor. Als je bedenkt dat Shepperd heeft liggen krikken met de journalist en dat de hint naar een klein kind ( dat hij dan zou zijn). 1 + 1 = 9 vul het maar in. 😀 Deel 4 krijgt als intro de zwangerschap van de journaliste en dan de geboorte van de kleine shepperd en daarna is hij ouder als er weer een nieuwe cyclus mbt de reapers aanbreekt. Hij gaat dan weer ons redden.

  6.   
    Tom 2.0's avatar

    HeittieH schreef, "het is niet zo moeilijk hoor. Als je bedenkt dat Shepperd heeft liggen krikken met de journalist en dat de hint naar een klein kind ( dat hij dan zou zijn). 1 + 1 = 9 vul het maar in. 😀 Deel 4 krijgt als intro de zwangerschap van de journaliste en dan de geboorte van de kleine shepperd en daarna is hij ouder als er weer een nieuwe cyclus mbt de reapers aanbreekt. Hij gaat dan weer ons redden."

    … wut? Zover ik weet heeft mijn Shepard nooit in bed gelegen met ”Battletits” zover ik me kan herinneren. Daarbij zijn de cyclussen van Reapers 50.000 jaar, dus dat zal hem ook niet worden denk ik. Het kind was een illusie die de Reapers creëerden om Shepard een schuldgevoel na te jagen. Dus helaas moet ik je theorie een kans van 0% geven dat die het wordt.

  7.   
    HeittieH's avatar

    Tom 2.0″][quote=”HeittieH schreef, "het is niet zo moeilijk hoor. Als je bedenkt dat Shepperd heeft liggen krikken met de journalist en dat de hint naar een klein kind ( dat hij dan zou zijn). 1 + 1 = 9 vul het maar in. 😀 Deel 4 krijgt als intro de zwangerschap van de journaliste en dan de geboorte van de kleine shepperd en daarna is hij ouder als er weer een nieuwe cyclus mbt de reapers aanbreekt. Hij gaat dan weer ons redden."

    … wut? Zover ik weet heeft mijn Shepard nooit in bed gelegen met ”Battletits” zover ik me kan herinneren. Daarbij zijn de cyclussen van Reapers 50.000 jaar, dus dat zal hem ook niet worden denk ik. Het kind was een illusie die de Reapers creëerden om Shepard een schuldgevoel na te jagen. Dus helaas moet ik je theorie een kans van 0% geven dat die het wordt.[/quote]
    Sorry maar je kreeg zelfs een achievement award voor het delen van het bed met de journaliste of de dame naast je bij de centrale console…..op de pc versie wel te verstaan. 8)