Gamersnet.nl

PlayStation 4 ondersteunt geen Bluetooth headsets

Slecht nieuws voor mensen met een Bluetooth headset: met de komst van de PlayStation 4 kun je dit apparaatje in de prullenbak gooien. Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat zijn next-gen console geen headsets zal ondersteunen die gebruikmaken van deze draadloze technologie.

Headsets die via een USB-kabel rechtstreeks worden aangesloten op de console, of draadloze headsets die gebruikmaken van een USB-ontvanger (zoals Sony’s officiële PULSE-headset), zullen bij de release van de PlayStation 4 ook niet ondersteund worden. Sony zal echter later een update uitbrengen die ervoor zorgt dat deze USB-headsets wel correct functioneren. Hoe lang we moeten wachten op die update, is vooralsnog helaas niet bekend.

Headsets die gebruikmaken van digital optical input kunnen bij de launch wel geluid afspelen, maar de microfoon zal niet werken.

De PlayStation 4 wordt standaard geleverd met een mono headset die via een draadje aangesloten kan worden op de DualShock 4 controller. Mensen die op zoek zijn naar een betere geluidservaring, zullen dus hun portemonnee moeten trekken voor de speciale (en waarschijnlijk vrij prijzige) PlayStation 4 headsets.