Wereld Need for Speed: Rivals is veel groter dan die van Most Wanted

Ontwikkelaar Ghost Games heeft een stevig feitje naar buiten gebracht over het aankomende Need for Speed: Rivals. De spelwereld, Redview County, is met een oppervlak van 16 bij 16 kilometer bijzonder groot en in elk geval een stuk groter dan Fairhaven City uit Most Wanted. De grootte van Redview County is niet alleen leuk om veel asfalt tot je beschikking te hebben. Het ontwikkelteam heeft er ook extra op gelet dat het een wereld wordt die speciaal is ontworpen om met ’s werelds beste auto’s meer dan 300 km/h te rijden. Toch zijn er ook volop shortcuts om te ontdekken.

Ghost Games maakte ook wat meer bekend over het systeem van content vrijspelen. Spelers kunnen nieuwe auto’s vrijspelen door een Speedlist of Assignment te volbrengen en terug te keren naar je Safe House of Hideout. Met het nodige aantal Speed Points kan je vervolgens je wagenpark uitbreiden, of investeer ze in nieuwe upgrades voor je auto’s of handige gadgets. Een woordvoerder van Ghost Games vertelde:

While the narrative helps push you through the game, how you pick your Assignments and Speedlists is totally up to you. As a Cop, your Assignments differ by Patrol, Enforcer and Undercover, and as a mysterious Racer named Zephyr you’ll complete different Race, Pursuit and Drive Speedlists, and drawing the attention of the police force while you’re at it.After completing the narrative you can then go back and complete the other Assignments and Speedlists that you haven’t attempted yet.
Need for Speed: Rivals verschijnt 22 november voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De versie voor de PlayStation 4 volgt op 29 november en de Xbox One-versie is er zodra de consoles in de winkels ligt.

 1.   
  Dondonz's avatar

  Het klinkt goed, hopen dat het ook goed wórdt.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ben benieuwd laatste nfs die ik leuk vond was nfs the run, ik vind open werelde helemaal niks met racegames.

 3.   
  Tom 2.0's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Ben benieuwd laatste nfs die ik leuk vond was nfs the run, ik vind open werelde helemaal niks met racegames."

  The Run was in mijn ogen nou juist de grootste ramp die NFS ooit heeft uitgebracht, met logge besturing, rare quick-events, en vooral een totaal niet interessant verhaal.
  De open werelden van zowel Most Wanted als Hot Persuit vond ik erg cool, dus dit beschouw ik als goed nieuws.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Tom 2.0″ schreef, "[quote=”Carlos0_0″]Ben benieuwd laatste nfs die ik leuk vond was nfs the run, ik vind open werelde helemaal niks met racegames."

  The Run was in mijn ogen nou juist de grootste ramp die NFS ooit heeft uitgebracht, met logge besturing, rare quick-events, en vooral een totaal niet interessant verhaal.
  De open werelden van zowel Most Wanted als Hot Persuit vond ik erg cool, dus dit beschouw ik als goed nieuws.[/quote]

  Ik vind het echt niks open wereld en naar je race rijden enzo, geef mij maar menu race laden en klaar maar ja ben misschien van de oude generatie een beetje :P( Nfs underground 1 echt vet maar Underground 2 echt niks begonnen ze met die open wereld).
  Ik vind een open wereld alleen echt leuk als bij gta, red dem redemtion bijv,ik vond Burnout ook niet leuk meer toen ze begonnen met de open wereld dat was vanaf deze generatie consoles met Burnout Paradise dacht ik.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Need for Speed was voor het hele Underground gebeuren echt een geweldige arcade racer. Alles wat ze sindsdien hebben uitgebracht waren waardeloze racers met mooie graphics.

 6.   
  Leukste's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Ben benieuwd laatste nfs die ik leuk vond was nfs the run, ik vind open werelde helemaal niks met racegames."

  Van nfs the run weet ik niet veel, maar van de nfs Hot Pursuit(ps3) dacht ik toch dat je gewoon op je map kon aanklikken welk event(s) je zou willen doen. En dat er de optie was om vrij rond te rijden in de wereld als je dat zou willen. Met de nieuwe NFS:Rivals zie ik veel vergelijkenissen met de Hot Pursuit(ps3). Zou mij zeer verbazen als je alles via de open wereld moet doen.

  Deze komt er bij mij wel in aangezien ik me prima heb kunnen vermaken met NFS: Hot Pursuit(ps3). En, omdat deze ondanks de tegenvaller (customizing) mij er niet van weerhoud om hem te halen.

 7.   
  zultrax's avatar

  Weer een NFS zonder split screen, ik mis het om met vrienden op 1 scherm te spelen en elkaar te beuken in een arcade racer. Realistischere racers zijn ook leuk op split screen, maar soms moet ik wat agressie kwijt kunnen 😛