Prijsvraag: win Pokémon X of Y

Deze week is het tijd voor Pokémon X & Y, volgens velen de eerste echte 3D Pokémongame! Wij mogen deze week twee exemplaren weggeven, namelijk één exemplaar Pokémon X en één exemplaar Pokémon Y!

Wat kun je doen om kans te maken op één van de twee exemplaren? Wij willen heel graag van jullie weten met welke starter-Pokémon je gaat beginnen als je straks de game gaat spelen. Wordt het Chespin, Fennekin of Froakie? Waarom kies je deze? En welke versie wil je het liefste winnen? Kleine tip, lees onze Pokémon X & Y review als je meer wilt weten over de starters.

Laat het weten in de comments en wie weet maken wij je straks blij, met Pokémon X of Y (toevallige rijm…).

 1.   
  MistressMurder's avatar

  Maar natuurlijk Fennekin er gaat niks boven een vuur pokemon ! En dan natuurlijk pokemon Y om te winnen (A)

 2.   
  LightFasher's avatar

  Dan ga ik voor de Y editie met Fennekin, simpelweg omdat ik destijds de rode editie met Charmander had 😀 (ligt nog steeds in de kast naast mij trouwens :P.

 3.   
  wesselwesi's avatar

  Deze game is gwn awesome ik ga voor froakie ik vind x zo cool omdat charzard x mewto x te awesome zijn zou graag x willen 😀

 4.   
  wesselwesi's avatar

  Deze game is gwn awesome ik ga voor froakie ik vind x zo cool omdat charzard x mewto x te awesome zijn zou graag x willen 😀

 5.   
  Thijs.'s avatar

  àwesome, fennekin all the way, burn all the bitches :3 en wat hoort er nou bij vuur? juist pokemon Y ^^

 6.   
  Snoepinho's avatar

  Ik zou beginnen met Froakie, omdat water Pokemon de ultieme pokemon zijn. Ik zou gaan voor Pokemon X omdat ik tot nu toe op mijn 22e alle pokemon games helemaal grijs heb gespeeld. ( I know 22 aan de oude kant voor pokemon xD) Maar ik zou dus Pokemon X willen winnen omdat mijn lange lange Pokemon loopbaan is begonnen met de Epische Pokemon Blue op de Nintendo Gameboy, met als starter Squirtle. Dus ter afsluiting van mijn Pokemon carriere zou ik willen eindigen waarmee ik begonnen ben! de Blauwe versie met de water Pokemon als Starter.

 7.   
  jorpass's avatar

  Fennekin, aangezien dat het een keertje geen fire-fighting starter is ^^ , en het liefst pokemon X

 8.   
  Skirebabba's avatar

  Froakie, want hij ziet er echt als een baas uit als tie geëvolueerd is. Het liefst zal ik Pokemon X willen winnen.

 9.   
  TheUltimateZerg's avatar

  Pokemon X zou awesome zijn! Want de avonturen die ik dan met Chespin ga beleven zullen Xtreem veel plezier zijn! 😀

 10.   
  Dondonz's avatar

  Chespin! Ik heb altijd al van grass pokemon gehouden en Chespin ziet er gewoon zo leuk uit. Hij doet me gewoon denken aan mezelf toen ik nog jong was. 😆 Het liefst zou ik Pokemon X winnen.

 11.   
  RomanR's avatar

  Ik denk Fraokie, wat een gave naam! 8)

 12.   
  LuukA's avatar

  Ik zou Chespin kiezen. Waarom? omdat je via een event tot ik dacht januari een torchic met Blazikenite kan krijgen waardoor je dus al een fire starter hebt. Dan blijven de grass en water over en aangezien je boven op je kalos starter ook een kanto starter kan kiezen zou ik daar voor squirtle kiezen ipv bulbasaur (vind squirtle/Blastoise een baas en de mega evolutie vind ik ook wel gaaf). Als kalos starter houd je dan grass over dus Chespin en gelukkig hebben ze het ontwerp van chespin ook goed gedaan! De versie zou me niet echt uit maken omdat er bij beiden vette exclusives zitten maar als ik echt moest kiezen dan Pokemon Y 🙂

 13.   
  railgun's avatar

  Pfoe ik zou deze erg graag willen winnen voor mijn vriendin, die een echte pokémonfan is 😳 Zij zou het liefste X willen.. Ik gok dat zij Fennekin zal nemen 😆 Zou een erg tof kado zijn voor mijn vriendin 😀

 14.   
  FrankZappa's avatar

  Fennekin, omdat fire en psychic een fantastische combo is !

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben normaal altijd van de vuur pokemon maar vind deze voor het eerst niet leuk, dus ik ga voor Fraokie dit keer omdat die er wel leuk uit ziet en ik dan Charmender als kanto starter neem.
  Ik ben al weer 25 maar speel Pokemon nog steeds met veel plezier, ik zou zelf voor pokemon Y gaan dan aangezien die legendarische me echt vet lijkt 🙂

 16.   
  Chi.exe's avatar

  Ik zou voor Froakie gaan. De water types worden bijna elke generatie onderschat, en later blijken ze zulke beesten te zijn. Daarom kies ik bijna altijd voor de water starter. Bovendien, ze zijn voor mij altijd het leukst en wil graag mijn water starter traditie voortzetten.

  Ik zou het liefst Pokemon Y willen. 🙂

 17.   
  DGonlag2's avatar

  Beide spellen lijken me gewedlig.
  Zelf begin ik met Froakie. Ik heb in de voorgaande generaties altijd met de Fire starter begonnen. Maar Pokémon verandert behoorlijk op de 3DS, dus ook ik zal maar eens met een andere starter beginnen.
  Daarnaast ziet die laatste evolutie van Froakie er wel erg gaaf uit 😉

  EDIT: zie net dat je een Kanto starter krijgt in het spel. Helemaal geweldig. Dan begin ik zeker met Froakie om vervolgens een Charmander te kiezen die je in Pokemon X om kan zetten in een Fire/Dragon Zwarte Charizard!

 18.   
  Lashrom's avatar

  Kikker, kikker, kikker,
  Dat is de Pokémon waar ik mee starten wil.
  Pokémon games worden ieder jaar dikker,
  Daar blijf ik echt niet bij stil.

  Ik kies voor mijn blauwe dier,
  vaak verstopt in ’t riet.
  ’t Zwemt en springt als een grote klier,
  Waar menig vijand hem toch niet ziet.

  De release is over 3 dagen,
  Jeetje wat gaat dat snel.
  Maar Gamersnet heeft een leuk prijsvraagje,
  dus trek ik maar snel aan de bel.

  Froakie, Froakie, Froakie,
  Grijp mijn Pokemon Y!
  Val het aan met je waterpistooltjie,
  Zo maak je me heel erg blij.

 19.   
  Nik89's avatar

  Ik zou Froakie kiezen. Zijn eindevolutie ziet er veel beter uit dan de andere twee. Ik kies voor degene die er het leukst uitziet omdat ik het merendeel van de tijd toch met de starter speel. Pokemon X indien ik zou winnen!

 20.   
  ShadyXL's avatar

  Ik ben nooit een grote fan geweest van grass starters 😛 Fennekin of Froakie voor mij :3 Waarschijnlijk Fennekin, want Fire starters zijn mijn favoriete starters. Ik vind ze gewoon veel vetter qua uiterlijk en moves. Ik weet zelf niet zeker of ik X of Y wil, want ze hebben allebei zo hun voordelen als je kijkt naar Pokémon die je tegen kunt komen. Dus mij maakt het niet uit welke van de twee ik krijg als ik win.

 21.   
  JustB's avatar

  Ik ga voor Fennekin, ben zelf nogal een vurig typje….

  Mocht ik winnen dan het liefst X

 22.   
  Don-Enbasso's avatar

  Ik denk dat ik toch ga voor froakie, ik heb eigenlijk altijd al een voorkeur gehad voor water pokemon, dat hij dan ook nog eens flying wordt, komt bij water pokemon bijna nooit voor. En ik denk dat ik voor de gen 1 starten charmander ga, gewoon omdat mega charizard Y er zo onnoemelijk vet uitziet. En ook omdat charizard in de anime zo’n badass is. Zoals jullie wel hebben kunnen lezen zou ik het liefst voor Y gaan, wanwege de awsome legendary en mega charizard Y.

 23.   
  madda's avatar

  Fennekin en de Y editie, ik houdt van de vuurpokemons 🙂

 24.   
  WoKingNL's avatar

  Froakie, water starters zijn de beste starters! Mudkip is nogsteeds de beste pokemon dus ik kan niet anders dan een “opvolger” nemen!

 25.   
  GamerJaime's avatar

  Pokémon X omdat Charizard mijn favoriete Pokémon is, hij is een draak en draken zijn fucking awesome dus vandaar en de Pokémon X versie van Charizard ziet er heel AWESOME uit!! Alleen moet ik daarbij wel een geheimpje verklappen aangezien ik vroeger een onwijze Pokémon fan was en nu is dat wat minder maar mijn broertje is dat nog wel dus eigenlijk doe ik voor hem mee. Hopelijk win ik en kan ik hem onwijs blij maken hiermee.

 26.   
  gragon3's avatar

  Pokemon Y natuurlijk met Chespin, Niet dat ik een ninjakikker niet awesome vind, ga ik liever voor Chespin. Hij ziet er al best cool uit maar het gaat uiteindeljik ook om de kracht, en dat ligt toch in de handen van de trainer, een trainer die een echte pokemon meester wil worden.

 27.   
  drinnian's avatar

  Ik ga voor froaky omdat hij als ninja awesome is en omdat ik bijna altijd met een water-type start.
  Het liefste zou ik pokemon y willen hebben.

 28.   
  JOUK€'s avatar

  Superleuk voor mijn zoon! Hij is zelf ook net een waterdier dus kiest hij natuuuuurlijk voor Froakie!

  En hij wil Y , haha. Hopen op een klein gelukje dan maar…

 29.   
  legendofninny's avatar

  Met de vuur pokemon, net als vroeger in pokemon Red.

  Pokemon Y

 30.   
  ireneniec4's avatar

  Mijn kleinzoon zegt Pokémon X met Froakie. Dat vind hij super gaaf!

 31.   
  wouter_1981's avatar

  ik kies als starters pokemon fennekin natuurlijk omdat elk deel die ik thuis heb liggen met vuur begonnen ben 😉 en zou graag de Y editie willen winnen 😆

 32.   
  Sjimmi0's avatar

  Ik vind het heel moeilijk, ik prefereer meestal Water en Vuur. Echter zou ik nu toch strategisch voor Chespin gaan. Met die Torchic die ze weggeven ben je al voorzien van een vet vuur type. Verder kan ik dan Squirtle als GenI starter kiezen en zijn ze compleet :-).

  De uiteindelijk keuze zou Pokemon Y zijn, ik vind Mewtwo Y gewoon zo veel cooler 8)

 33.   
  SN0WIE's avatar

  Froakie! Ik heb altijd voor de waterpokemon gekozen als sinds pokemon blue! Kan ook niet wachten om met Froakie!

  Dus schrijf me maar voor Pokemon X op, ik kan hem niet op release halen, dus mocht ik winnen is dat helemaal top (ook “toevallige” rijm? ;))

 34.   
  kaykay1's avatar

  froakie want het is een blauwe kikker en krijgt een sterke evoluatie (volgens mijn zoontje Kay, want ik doe mee voor hem omdat hij heel groot pokemon fannetje is ) 😀 Kay wil liefst pokemon X

 35.   
  Sketsboy16's avatar

  Froakie word hem echt voor mij, water starters hebben vaak een goede verdediging waardoor ik toch vaak voor de water soort kies. Ik ga voor pokemon Y omdat de legandary een draak soort is waar ik erg van hou 🙂

 36.   
  lauruns's avatar

  Als starter kies ik de eerste keer Fennekin, omdat vuur mijn favoriete type is, en de vos mijn favoriete dier, dus dat was een makkelijke keuze. En hij/zij is super schattig, dat zijn ook plus punten.

  Als ik win, zou ik graag Pokemon X willen.

 37.   
  Joeychao's avatar

  Ik heb echt al zo lang gewacht op een giveaway van pokemon X and Y (:!
  Ik zou Fennekin kiezen omdat Fenneks mijn favouriete dieren zijn!
  En natuurlijk de sterke vuur moves niet te vergeten! Zijn 2de evolutie is ook prachtig met die stok die in zijn reet is gedouwd!!
  Graag zou ik Pokemon X winnen , Omdat de black Charizard met die blauwe vlammen echt VEEL cooler is dan de Y versie van Charizard. (Want kom op nou , Wie wilt er nu niet een coole zwarte draak die blauwe vlammen spuwt?) De charmander die ik al zo een vette pokemon vond toen ik jong was , Ik weet nog toen ik jong was en nog helemaal NIKS wist van de evoluties van charmander , en ik had dit moment waneer mijn coole charmeleon evolueerde in een vette draak! , Geweldig gewoon!
  En dan MewTwo X , Extra gespierd en ready to beat shit up! , Mewtwo Y lijkt me een beetje meisjes achtig. En dat zijn ”Staart” op zijn hoofd werd geplaatst maakte me ook een beetje bang.
  Maar Mewtwo blijft toch wel de meest badass legendary dat ik ooit heb gezien , Dit komt ook door de films van pokemon , MewTwo werd er gewoon heel badass neergezet , en dat is hij dus ook! Pokemon X heeft natuurlijk ook gewoon de vette legendary Xerneas! Ik vind herten in het echt gewoon mooie dieren , maar pokemon blijft me verbazen en hebben een prachtige blauwe hert neergezet , met allemaal gekleurde lichtjes in zijn gewei! Nog een reden om pokemon X te hebben!
  Ook Pokemon Origins zelf ( Een nieuwe pokemon serie ) heeft me alleen maar overgehaalt om pokemon X te halen. Zelf heb ik geen enkele pokemon game tot nu toe gemist (Pokemon Mystery Dungeon , Pokemon Puzzle game , Pokemon Card Game , Pokemon zelf , Pokemon Rangers , Pokemon Stadium , Pokemon XD , Pokemon Snap! You call it!) Maar door de crisis heb ik helaas geen geld meer om pokemon X the halen ): Het zou echt jammer zijn als ik de meest epische pokemon game zou missen alleen omdat ik het niet kan betalen…
  Ik zou het echt geweldig vinden als ik win ,jullie zouden me echt zo zeer gelukkig maken. Want wie wilt nou niet een pokemon X game om je dag veel vrolijker te maken!? 😛
  (Eerlijk gezegt maakt het mij ook niet uit als ik bijv Y win , Een pokemon game is een pokemon game , toch ? (: )

 38.   
  Hel1's avatar

  Ik zou dan voor Fennekin kiezen, vuur types overrulen alles in mijn ogen.
  Ik kan niet wachten om weer voor pyromaantje te spelen in deze nieuwe Pokémon game! 😀

  X kies ik voor dan! 8)

 39.   
  quintin78's avatar

  Ik zou voor de y gaa +^^+

 40.   
  pepijn499's avatar

  Ik moet toch ook maar gaan voor Fennekin! 1 van de best gedesignde Pokemon van deze generatie, en oh zo adorable. Als ik nou ook nog een zou mogen winnen, zou ik graag Pokemon X willen. 🙂

 41.   
  flipjum's avatar

  Ik zou met Chespin beginnen omdat graspokemon underrated zijn… -said no one ever 😛 . Ik begin met Froakie omdat zijn Japanse naam Keromatsu zo stoer klinkt. Ik ga voor X

 42.   
  Tadao's avatar

  Fennekin, waarom? Fire for life, maak stoom van Froakie en een kampvuurtje van Chespin… Dat en het evolueert in Braixen, lijkt mij wel interessant om te zien waar dat naartoe leid, een psychic pyromancer, daarnaast zou ik graag X willen voor die Charizard megaform met zijn zwarte skin alsof het een shiny is en blauwe vlammen wat mij altijd al aantrok!

 43.   
  ivod's avatar

  Ik zou helemaal gaan voor Froakie. In pokemon blauw op mijn zwartwitte nintendo 64je ook altijd voor de waterpokemon gegaan. Ik ga voor pokemon X! 😀

 44.   
  ClayMoar's avatar

  Ik ga voor Chespin, lijkt me wel een redelijke type, als die maar snel is 🙂

 45.   
  The Snelle's avatar

  Fennekin met X. vuurstarters zijn altijd prachtig!

 46.   
  Rhemme's avatar

  Froakie op Pokemon X 8)

 47.   
  pietersen9's avatar

  ABCDEFGHYJKLNMOPQRSTUVWXYz 😛

 48.   
  Berba's avatar

  Ik ga voor Chespin! Met mijn vriend van gras ga ik de beste pokemon trainer van de wereld worden in Pokemon X graag!

 49.   
  Jan31's avatar

  Ik ga voor de mysterieuze X 😛

 50.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Mijn eerste Pokemon game ooit was Pokemon Diamond (en Pearl) Deze kocht ik in 2007 bij de lokale Bart Smit op release. Ik had de voorgaande delen wel eens bij vrienden gezien en ik wilde die games ook gaan spelen want ik was in die tijd een groot Pokemon fan en keek ook de TV serie, alle films en verzamelde de Trading Cards. In Pokemon Diamond koos ik Piplup omdat Empoleon er heel stoer uit zag en in Pokemon Pearl koos ik Chimchar omdat ik de vuur type er ook erg vet uit vond zien. Later kwam Pokemon Platinum uit en die heb ik ook urenlang gespeeld. Ben zelfs nog naar alle Pokemon dagen in Walibi geweest vanaf de eerste keer in 2008 (xD! 😀 ) waardoor ik legendarische Pokemons heb ik kunnen downloaden zoals Girantina die momenteel nog steeds op mijn Platinum staat en Darkrai. Toen kwamen de remakes van Gold en Silver uit, Heargold and Soulsilver. Deze twee had ik wederom op de release gehaald en daarin koos ik, zoals je al van mij kunt verwachten, in Heargold de water type en in Soulsilver de vuurtype. Anderhalf jaar later kwam Pokemon Black uit en dat was zowat het einde voor mij met de Pokemon franchise. Oshawott (natuurlijk de water type weer!) werd mijn starter Pokemon in Black. Helaas had ik White niet gekocht omdat ik op dat moment een fanatieke Xbox gamer begon te worden en het geld er tijdelijk niet voor had, bovendien werd ik een beetje te oud voor de franchise want ik speelde Pokemon Black in de brugklas. Pokemon Black 2 verscheen afgelopen najaar en die had ik ondanks dat ik te oud werd voor Pokemon en een fanatieke console gamer ben geworden (Ja, ook PS3 exclusives speelde ik inmiddels!) alsnog op release in huis gehaald. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik momenteel nog maar bij de tweede gym zit in Pokemon Black 2. Zoals je merkt had ik wederom het vervolg op White, White 2 niet in huis gehaald en was dit de eerste Pokemon game die ik niet uitspeelde.

  Maar nu… …NU is het eindelijk zover! De langverwachte 3D Pokemon game, niet voor de Nintendo DS, maar voor de 3DS komt dit weekend uit! Pokemon X en Y! Nu ik in het vierde jaar zit en over een half jaar eindexamens krijg kan ik iets minder gamen maar omdat het volgende week herfstvakantie is kan ik tijd maken voor games als GTA Online, Beyond Two Souls en mijn oude liefde, Pokemon! Pokemon X! In dit deel ga ik wederom weer een water type Pokemon kiezen en dat zal Froakie worden. Hoe ik aan al deze Pokemon namen kom? Het heeft me een tijd geduurd om dit bericht te typen want ik was alle starter Pokemon namen vergeten. 😀 Nu ik al een aantal jaren een console gamer ben zal ik dus weinig geld over houden om Pokemon X aan te schaffen en daarom doe ik dus mee met deze Pokemon win actie bij de gezelligste gamesite van Nederland! 😉

 51.   
  casper23's avatar

  voor Fennekin natuurlijk!, vroeger was charmander mijn grote favoriet, en voor mijn gevoel is altijd de vuur starter de coolste en sterkste geweest. Dus vandaar nu dus weer, absoluut

  FENNEKIN IK KIES JOU!

 52.   
  Leukste's avatar

  Ik zou mijn pokémon avontuur beginnen met Fennekin. Fennekin ziet er vrolijk en tegelijkertijd vurig uit. Klaar om mij op mijn reis te vergezellen.
  Zou prachtig zijn als ik met mijn zusje nog eens kan laten zien dat ik het nog steeds in me heb om pokémon meester te worden.
  Het liefst pokémon Y.

  Mooie prijsvraag. Iedereen succes met de prijsvraag.

 53.   
  antilope85's avatar

  CHARMANDER!!!!!! maar nee, dit keer maar Froakie 😆

 54.   
  Compulin's avatar

  Ik zou voor de verandering met een vuur pokemon beginnen, dus Fennekin. Meestal begon ik met een gras pokemon, dus het wordt een keertje wat anders 😀

 55.   
  mediatheek's avatar

  Persoonlijk ga ik voor Froakie. De water type is dan ook een geweldige type, met maar 2 zwaktes. Daar kunnen fire en grass niet tegen op. Ook vind ik uit de bekend gemaakte evoluties die van froakie het vetst.
  Ook zou ik voor X kiezen. Omdat je dan een legendary kan vangen met de nieuwe fairy-type. Xerneas. Ik ben heel benieuwd hoe de fairy type en mega evulotions het gaan doen in het nieuwe spel. Het belooft veel goeds.

 56.   
  bjorntje96's avatar

  dan zou ik voor een Fennekin want een vuur soort is al vanaf de alle eerste pokemon die ik speel mijn begin soort omdat je in het avontuur zelf vaker gras of water tegen komt , dan zou ik wel heel graag pokemon x omdat de legendary pokemon een gras soort lijkt dat is het tegenovergestelde van mn begin keuze dat is wel handig 8) 8) 8) 😀 😀 😀

 57.   
  guy-gai's avatar

  ik zou graag froakie willen als starter, want zins diamond speelde ik met water starters en zo wil ik het houden want watersoorten hebben hele coole laatste evolutie en zijn goed geschikt voor gym.en het liefs zou ik heel graag pokemon x willen hebben. want vroeger wou ik altijd waar blouw in zat vandaar dat ik van watertypes hou.(ik hoop dat ik zou kunnen krijgen) 😳 🙄 😀

 58.   
  aapiebryan's avatar

  ik wil echt met froakie spelen in pokemon y omdat ik altijd al de water pokemon kies en ik hou van de nieuwe game style

 59.   
  gerbenkees's avatar

  Zoiezo Fennekin. Vuur doet het bij alle generaties al! Pokemon x natuurlijk. Ik hoop dat ik win 😉

 60.   
  RoelofSetsFire's avatar

  Froakie natuurlijk; laatste evolutie is een friggin’ Strider-kikker! ^^
  Pokemon X zou mooi staan in mijn collectie.

 61.   
  shanalee's avatar

  exemplaar Pokémon Y die lijkt me wel wat!! dan speel ik iedereen weer plat ( dat rijmt ook) 😀

 62.   
  remcotje007's avatar

  Froakie , omdat hij er het grappigst uit ziet!
  (Pokemon X Graag!)

 63.   
  tripplenick's avatar

  fennekin natuurlijk vuur moet je met vuur bestrijden 😛 😛 😛 en of course Y die maakt mij super blij (toevalige rijm…. i think) 😀 😀 😀

 64.   
  hansverhoeven's avatar

  Ik wil graag Pokémon X winnen. Mijn zoon vraagt daar steeds om. Waarom, ik zal het hem morgen vragen. 😀 😀 😀

 65.   
  Daantjuhh461's avatar

  Ik zou beginnen met Fennekin. Met elk pokemonspel heb ik altijd de fire-starter gekozen, en deze keer al helemaal omdat deze er sluw uitziet (net als zoroark bijvoorbeeld)! Die zou ik graag hebben op Pokemon Y, gewoon omdat Yveltal rood is en kan vliegen!

 66.   
  fakkaferdie's avatar

  Froakie ! Cus I ♡ frogs . Nuff said. En y pl0x

 67.   
  rasblackfire's avatar

  Zou graag voor y gaan en dan kies ik t kikkertje 🙂 want die is lief en schattig. En heb altijd al kikkers en reptielen als huisdieren gehad

 68.   
  Aprotodon's avatar

  Ik ga voor Froakie. Ik ga later sowieso nog Charmander kiezen, dus dan heb ik al een vuur pokemon (CHARIZARD!), en op het begin natuurlijk Torchic binnen halen via wifi. Ik ben ervan overtuigd dat Froakie in zijn laatste evolutie een dikke snor krijgt, en pokemons met snorren zijn sowieso baas. Verder zou ik graag pokemon Y winnen, puur omdat Yveltal een beetje de uitstraling heeft van Groudon. En Groudon vond ik in die tijd een van de wreedste pokemons 8)

 69.   
  wimtim's avatar

  als starter kies ik fennekin
  pokemon Y graag

 70.   
  carosj12345's avatar

  Y….

 71.   
  rebje's avatar

  Ik zou dolgraag de game Pokemon X winnen, lijkt me super gaaf! 😆

 72.   
  claudia119's avatar

  Ik ga voor Fennekin, ik hou van vuur en hij ziet er leuk uit.

 73.   
  XtheundeadloverX's avatar

  Chespin omdat ik van de grass types ben daarna neem ik ook Bulbasaur als 2de starter!
  Graag Pokemon X!
  [b]

 74.   
  iforczz's avatar

  kaas

 75.   
  Bla's avatar
 76.   
  Papachico's avatar

  Ik ga voor Froakie. Altijd Vuur-types gehad omdat ik de evoluties gewoonweg supervet vond. Persoonlijk vind ik Fennekin en de evoluties daarop er niet uit zien… En grass-types meh, ben meer een fire-water person. Froakie ziet er gewoon baas uit en wordt steeds vetter met elke evolutie. NINJA FROG!

  Ik kies wel voor Pokemon X, omdat Charizard een baas is en zijn mega evolutie al helemaal!

 77.   
  Jordib91's avatar

  Ik begin meestal elke Pokemon met een vuur Pokemon, alleen vind ik deze toch niet zo stoer als vorige begin vuur Pokemons. Niets overklast natuurlijk Charmander. Dus ik zou nu voor Froakie kiezen aangezien deze het stoerste van de drie eruit ziet 😛 Ik wil graag mee spelen voor de Pokemon X versie! 😀

 78.   
  DragonflySoldier's avatar

  Froakie natuurlijk! Water types ftw! 😀

 79.   
  tpie's avatar

  Tijdje geleden dat ik pokemon gespeeld heb, maar deze game ziet er wel leuk uit.
  Ik zou voor Chespin gaan, omdat deze grass type is en ik sowieso charmander en/of squirtle in mijn party wil. Y= omdat legendarische pokemon er vet uit ziet

 80.   
  Bimxel's avatar

  X

 81.   
  Lois71's avatar

  Fennekin met zijn psychische krachten, lijkt me dit wel een flinke aanwinst voor mijn soldatenlegertje

 82.   
  Kokkie1's avatar

  Pokémon X lijkt me erg vet

 83.   
  sephistum's avatar

  Vuur pokemon zijn altijd meer bad ass, zelfs deze Fennekin 🙂 Voor mij graag Pokemon Y, al wil ik ze beiden hebben uiteraard!

 84.   
  firehopper211's avatar

  Ik kies voor Y met Fennekin! 😀 De reden d’r van zit hem in mijn username, get it? 😉

 85.   
  DutchGamingNation's avatar

  Ik kies Fennekin, ik kies niet zo zeer de pokemon wat in het voordeel is, ik kijk naar de uiterlijk van pokemon..
  Ik ben sowieso iemand die bijna altijd met een vuurtype begint, en sowieso 1 in mn team heb..

  en ik wil pokemon Y als ik zou winnen 🙂

 86.   
  3bdelilah's avatar

  Meh, heb natuurlijk nog geen affiniteit met die drie, maar dan zou ik toch gaan voor Fennekin. Puur en alleen omdat ´t een vuurtype is, en Charmander/Charmeleon/Charizard waren natuurlijk baaaazen. Vooral Charmeleon vond ik echt tof, al was hij niet zo gek lang te zien voordat hij dus Charizard werd.

  Omdat iedereen X wilt, zeg ik maar Y. 8)

 87.   
  YRD's avatar

  De Ninjaturtle…ehmm… kikker Froakie! 😀 Eigenlijk gewoon dus omdat het kan evolueren naar een ninjabeest..Awesome! En het liefst zou ik pokémon Y winnen:)

 88.   
  wcborsteltjj's avatar

  ik ga voor froakie omdat het kan en ik ga voor y omdat bijna iedereen voor x gaat

 89.   
  kik421's avatar

  Mega awesome :3 en ik ga voor Froakie met X 😆

 90.   
  JButter's avatar

  Als ik Pokémon X zou winnen zou ik ongetwijfels voor Froakie kiezen. Ik heb alle Pokémon RPG spellen tot nu toe met de water starter gespeeld, en deze mooie traditie kan ik natuurlijk niet verbreken. Ook vind ik zijn laatste evolutie verreweg het tofste, door zijn awesome ninja look chopt hij zo die vuur en gras wezentjes de oneindigheid in. Froakie is gewoon de meest badass starter van deze generatie. Period.

 91.   
  niels398's avatar

  Froakie want zijn eind evolutie ziet er het beste uit

  Pokemon X

 92.   
  iforczz's avatar

  IK

 93.   
  Seven Lions's avatar

  Als ik pokemon x of y heb ga ik voor de starter froakie, ik kies voor hem/zij omdat ie er vet uitziet daarnaast van wat ik gehoord heb van geruchten word zn laatste evolutie water/flying dus dat lijkt me geweldig! Ik zou zelf de pokemon X versie willen omdat de legendary een fairy type is en ben benieuwd naar z’n moves!

  Dus x graag !

  Ps: mooie actie van jullie !

 94.   
  Intersivety's avatar

  Ik zou gaan voor Fennekin, vroeger altijd als starterpokemon een vuurpokemon gepakt (is al weer lang geleden hoor die charmander). Vind de beginfase van Fennekin erg leuk zo’n klein vosje, zal nog lastig worden om hem te laten evalueren. (Voorkeur gaat naar Pokemon X)

 95.   
  justinio's avatar

  Ik weet het echt nog niet wie ik moet kiezen,Chespin of Froakie,vind ze allebei helemaal awesome, ik zou kiezen voor X want dan krijg ik waarschijnlijk Mega charizard X,Ik hoop dat ik win ,dan heb ik alvast 1kado en het mooiste ,ben echt een superfan. 🙄 😀 😛 🙂 😉

 96.   
  Dovahkiin's avatar

  Natuurlijk kies ik voor Chespin dit wordt sowieso een gras/fight pokémon. De evaluatie Quilladin lijkt super veel op Pignite, dus deze gaat zeker in mij all-star team. 😛 En pokemon Y om te winnen wie wil er nou geen legendarische Fairy pokemon?…… idd Niemand!! 😉

 97.   
  Fideel's avatar

  Froakie natuurlijk,hij houdt steeds zijn omgeving altijd scherp in de gaten.

  Pokemon Y

 98.   
  Phil's avatar

  Okay lieve lezers ik neem jullie mee op een wereldreis. Houd je vast, riemen om en gaan met die banaan.
  Het jaar is 1999, je speelde in die tijd natuurlijk Pokemon rood of blauw. Je kreeg de belangrijkste keuze van je, toen nog niet zo hele lange, leven; welke starter ging het worden. Werd het dat varkentje met die tumor op z’n rug, dat schildpadje met die rare kop, of toch die badass draak (die overigs geen dragon-type is)? Juist dan kies je voor die moeilijk vette draak. En toevallig is die draak een vuur-type.

  We gaan verder op onze reis, je speelt het spelletje even en daarna vang je de op 1-na vetste pokemon van het spel; een fucking tovenaar met twee lepels in z’n klauwen. Wat wil je nog meer? Daarna als je echt ver in het spel bent ga je natuurlijk voor de meeste vette pokemon tot op heden, Mewtwo. Dat is zoals Mew, maar dan versie twee, dubbel zo vet dus. Alakazam en Mewtwo, mijn twee vaste maatjes van vroeger, ah de nostalgie, heerlijk. Deze twee moeilijk vette wezens zijn natuurlijk van de meest krachtige type; psychic.

  En nu lieve lezers, terug naar het heden. Het jaar is 2013, we zijn allemaal 14 jaar ouder, een stuk wijzer en een stuk van onze hersencellen is kapot gedronken. Maar dat maakt allemaal niet uit, want Pokemon X/Y komt uit! En in deze game zit gewoon een starter die mijn helden van vroeger combineert. Ik bedoel natuurlijk Fennekin, als dit lieve schattige wolfje evalueert, dan doet die het ook goed. Want zijn volledige geëvolueerde versie is Delphox. En deze iets minder schattige wolf heeft de types fire/psychic. Juistem, de twee vetste types bij elkaar. MAAR DAT IS NIET ALLES BESTE MENSEN, LIEVE LEZERS. Mijn lieve draakje krijgt eindelijk wat hem toebehoort, want in Pokemon X krijgt charizard eindelijk doormiddel van zijn mega evolutie het dragon type. En wat een draak wordt het dan? Een monster draak, een zwarte, blauwvuurspuwende, mensopetende, tegenstanderverscheurende draak. En dan nog iets. Mewtwo, die al super awsome was, wordt nog awsome-er, ja lieve lezers jullie horen het goed, het is mogelijk, Mewtwo wordt nog vetter. Een gespierde, psychische vechtersbaas wordt het. Mega Mewtwo X.

  Dus lieve redacteuren van Gamersnet, jullie zouden mij erg blij maken met een versie van Pokemon X.

  I have spoken.

 99.   
  GrijzeVos's avatar

  Fennekin omdat deze pokemon een soort van vrouwelijke uitstraling heeft, helemaal de evolutie er van (ik speel ook altijd female). Buiten dat ben ik ook altijd meer fan geweest van vuur pokemon. Ik ben opgegroeid met de serie ook en ben nu 25 alweer en ik moet zeggen dat de pokemon van tegenwoordig er echt ruk uit zien. Ik zag bijv. laatst een soort van wasmachine als pokemon……Maar goed Fennekin heeft wat meer weg van de wat oudere generatie en lijkt ook een beetje Evee. Ik heb al geen Pokemon game aangeraakt sinds deeltje silver, des te reden meer dus om met Fennekin te laten zien wie de beste trainer is :P.

 100.   
  Moon-Hero's avatar

  IK DOE MEE. En het maakt me niet uit welke ik (dan) ontvang! 😀

 101.   
  Morgaro's avatar

  Froakie, want die wordt een badass ninja en ik ga ook voor Charmander 😀

 102.   
  Sannely's avatar

  Ik ga voor Pokemon Y en als starter Fennekin omdat deze gewoon ubercool is. This Pokemon is on fire.
  Ook heb ik 0 goodies gescoord bij de gamebeurs in Keulen en heb ik 0 goodies hier gewonnen.
  Maar bovenal is Pokemon gewoon ubercool en tijdloos. I love it very much!

 103.   
  basseman1999's avatar

  Ik zou Froakie kiezen omdat ik hem gewoon badass vind 8)

 104.   
  I Juggy I's avatar

  Chespin ^^ ik zou echt superblij zijn als ik win heb te weinig geld om hem zelf te kopen xD

 105.   
  Zaidkar's avatar

  I Choose you Froakie 😛
  i ga natuurlijk voor froakie want water-starters zijn gewoon badass
  en doe mij maar Y want de mewto bij y is ziet erg gewoon super vet uit

 106.   
  Lionz1992's avatar

  Persoonlijk zou ik kiezen voor Pokémon X, gewoonweg omdat ik de legendarische pokémon in deze game mooier vind :).

  Verder zou ik als starter Chespin kiezen, omdat ik meestal mijn team samenstel uit een gras-, vuur- en water-pokémon, en ik meestal het meeste probleem heb om een gras-pokémon te vinden die ik leuk vind.
  Dit is trouwens ook waarom ik bijna altijd de gras-starter kies (bv. bulbasaur, andere gras-pokémon zoals bellsprout en oddish zeggen me helemaal niks) :P.

 107.   
  mf0039's avatar

  Charizard, vond zijn koppigheid uit de serie altijd geweldig!!! Hem kunnen trainen is een echte uitdaging!!! Pokemon y ofcourse 😀

 108.   
  Jiyeoni's avatar

  Fennekin! Ik ben altijd al gek geweest op vos-achtige pokémon, dus kies ik uiteraard voor deze starter!
  Ik zou graag pokémon x willen winnen. 😀

 109.   
  LeMeows's avatar

  definitely Froakie, ik ben altijd al van de water pokemons geweest 🙂 & Pokemon X die ziet er heel badass uit :3

 110.   
  SilentHPM's avatar

  Pokemon y en Fennekin natuurlijk omdat ik hou van vuur pokemon! ik weet niet waarom maar sinds charmander.. + het is een vos en mij achternaam is Devos.. 🙂

 111.   
  kempenaers's avatar

  maakt niet uit allebei goed

 112.   
  Ilexsis's avatar

  Pokémon X <3

  En Chespin omdat hij me doet denken aan m'n hondje van vroeger, we hadden altijd een kleine, groene, oude lampenkap die ooit op de grond was gevallen en daar zette hij steeds zijn hoofd onder xD
  Toen ik de starters zag moest ik echt heel erg lachen!

 113.   
  svenysven's avatar

  Ik zou kiezen voor Froakie, waarom kies ik voor Froakie? Omdat hij een kikker is en niet zomaar een kikker, een blauwe kikker. En die blauwe kikker heeft een soort baard. Ook is het een water type, mijn favoriet! Ik zal ook kiezen voor Pokemon Y, waarom? Omdat X een vreemd rendier heeft en ik wil niet voor Kerstman spelen. Pokémon Y heeft een heftig monster en dat wil ik veel liever 8).

 114.   
  Sympharion's avatar

  Nog niet zo lang geleden, in een vrolijk en licht verleden, was er een jongen die in de Kanto-regio leefde.
  Zo dapper als hij was en zo eerlijk als hij leek, wist hij elke Pokémon te vangen op elke berg, in elke beek.
  Met zijn Pikachu, Zubat, Squirtle en Mew, werd hij nog steeds genegeerd als niet ervaren en te nieuw.
  Toch wist ik hem te vinden, te ontdekken en te zijn en met nieuwe skills zou ik winnen, heersen en beroemd zijn.
  Hij was niet alleen een vriend, een held en een kameraad, hij wist ook dingen te vertellen, was wijs en gaf goede raad. Dag in en dag uit, van dageraad tot avond laat, reisden wij met zijn tweeën, uit op Pokémon tegen het kwaad. Toch waren er mensen die wij vertrouwen konden, mensen met zorgen en mensen met dapperheid. Wij voelden ons heel erg verbonden, verbonden met lotgenoten los van de tijd. Maar er kwam een dag, waar ik en de jongen onze paden moesten scheiden, een dag met tranen, maar ook trots. We besloten ieder een weg te benijden, waar onze wil naartoe leid, naar ons lot. Deze jongen gaf wel wat raad, voor het afscheid, het verlaat. “Gebruik altijd vuur”, waren zijn woorden, het geeft kracht aan het goede en vecht tegen het kwaad. “Vuur verdampt water, verbrand gras en smelt ijs, vuur moet je met vuur bestrijden”, dat waren zijn woorden zo wijs. Fennekin wordt dus mijn keuze, in een nieuw avontuur van X en Y. Want met vuur versla je alle reuzen, water, gras, vuur of ijs. Yveltal is tevens beter dan Xerneas vanwege zijn vliegen in de lucht. Hierdoor kan hij zich beter voortbewegen, zonder moeite, zonder zucht. Mocht ik winnen, mocht ik de gelukkige zijn, dan bedank ik u zeer, voor Pokémon Y.

  Welke versie ik graag zou willen winnen: Pokémon Y

 115.   
  OhGooby's avatar

  Froakie, omdat hij op een ninja lijkt en ninja’s zijn geweldig
  EN natuurlijk ga ik voor pokemon Y omdat yvental gewoon geweldig is

 116.   
  wilmaatje's avatar

  Fennekin zo lief en schattig 😳

  En als ik zou winnen X

 117.   
  superras's avatar

  Chespin! Altijd al fan geweest van graspokemon. Ik heb me nog niet helemaal verdiept in de nieuwe pokemon want ik wil graag verrast worden! X lijkt me het leukst (vind het gewoon een mooie pokemon) 😀

 118.   
  kaasbeest's avatar

  Froakie, zeker weten. Zijn uiteindelijk vorm, Greninja, heeft mooie stats. Met Nasty Plot, Surf/Hydro Pump, Ice Beam, en een goede aanvullende move, kan hij ontzettend gevaarlijk zijn. Ligt er nog even aan hoe het verder uitspeelt, maar het lijkt zeker een sterke pokemon te worden.

  Qua versie zou ik gaan voor Pokemon Y – vooral omdat het in Pokemon X niet mogelijk is om Tyranitar te krijgen, en ik hiervoor niet afhankelijk wil zijn van ruilen.

  Pfoe, als ik het geld beschikbaar had had ik ‘m al lang gekocht. Helaas schiet dat niet echt op als arme student. 😛

 119.   
  jynxize's avatar

  Bij voorkeur Fennekin, want die is onmisbaar in mijn strijdkracht.

 120.   
  jynxize's avatar

  aanvulling op vorige reactie.

  Graag Pokemon Y.

 121.   
  baaser88's avatar

  Ik zou beginnen met froakie, hij is de enige die er een beetje normaal uitziet. Ik wil graag pokemon X winnen 😀

 122.   
  emotaku's avatar

  Sowieso Froakie, hij is awesome 😀

 123.   
  emotaku's avatar

  Froakie, hij is badass

 124.   
  lolabearOfficial's avatar

  ik ga voor de X editie met Fennekin want ik stardt altijd met een vuur pokemon dat is een gewoonte en het werkt heel goed 😀 de X versie lijkt me zo cool

 125.   
  EpicCinnaBunz's avatar

  Mijn starter keuze zou Chespin zijn omdat het als kleintje er nog zo schattig uit ziet maar als je dan naar zijn volgende evaluaties kijkt zie je gewoon hou BAAS hij uiteindelijk word en ook vind ik dat Chespin veel te negatief word gezien door heel veel mensen op het internet wat ik juist hele erge onzin vind, maarja het is hun mening en mijn mening is dat Chespin gewoon de bom is 😛 . Het spel wat ik het liefst zou willen is toch wel pokemon Y omdat dat bij mij altijd de standaard keuze is geweest van klein af aan waar ik altijd voor het spel koos met een Vurige of Dark achtige sfeer. 😀

 126.   
  TheLegendofVincent's avatar

  Froakie in Pokemon X!nMaar met Y zou ik ook tevreden zijn 😛

  Froakie omdat hij er wel heel cute uit ziet. Niet de reden om hem te trainen, maar zijn evoluties zijn er wel heel vet uit!

 127.   
  QTxJess's avatar

  Ik zou Fennekin kiezen als starter, omdat vuur een van m’n favoriete types is en omdat ’t ’n cute little foxy is c: yeah… vuur is gewoon awesome. En pokemon X is ook awesome. 😀

 128.   
  Rafpoetin's avatar

  Froakie want ik ben altijd een grote fan geweest van waterpokémon en mocht ik winnen dan zou ik het liefst pokémon X ontvange

 129.   
  raoul10jaar's avatar

  als ik deze prijsvraag win.
  dan neem in froakie en charmander.
  ik kies voor pokemon x .
  en dan ben ik blij.
  en speel ik het heeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllll vaak den ik . 😀 😀 😀 😉 😉

  (ik heb nog nooit een prijsvraag gewonnen en ik doe altijd bij dit soort dingen)
  (betekent niet dat ik het vraag hoor )

 130.   
  DarGamer's avatar

  Chespin omdat ik in elke Pokemon ben begonnen met een gras pokemon omdat die gewoon super leuk vind om te spelen ze leren de coolste moves en toevallig is deze gras pokemon ooknog super leuk en zijn laatste evaluatie is echt gaaf. ik zou het liefste Pokemon Y winnen want ik vind de legendary Pokemon mooier en ik houdt meer van Dark/Fly pokemons dan van de nieuwe Fairy types. 😀

 131.   
  JulianPokeMan30's avatar

  Ik zou gelijk gaan voor Froakie, omdat ik Greninja helemaal geweldig vind (Een water ninja) en omdat ik voor vuur pokemon voor charizard zou gaan en ik heb dan geen ruimte over voor chespin (word een grass en fight pokemon) of fennekin die een psychic-fire pokemon word want ik hou van gardevoir.

  😀

  Mijn Ultimate Team voor pokemon x en y :

  Fire / Flying : Charizard
  Water / Dark : Greninja
  Fight / Steel : Lucario
  Psychic / Fairy : Gardevoir
  Rock / Dragon : Tyrantrum

  Ik zou voor pokemon x gaan omdat ik de charizard met charizardite x er super cool uit vind zien en die legendarische pokemon van pokemon x vind ik ook helemaal te gek