Next-gen Deus Ex in de maak, aldus Eidos

Deus Ex: Human Revolution werd, na jaren afwezigheid van de serie, goed ontvangen bij pers en publiek. GamersNET beloonde de game tevens met een hoog cijfer, namelijk een 9,7. Genoeg redenen om aan een volgende Deus Ex te werken en ontwikkelaar Eidos Montreal bevestigt dan ook dat er een next-gen game van in ontwikkeling is.

It represents a ‘ghetto-city’ voluntarily built in order to separate the classes. The people in this segregated class have reshaped their environment, nostalgic for their ideal of Cyber Renaissance. This dark and dystopian vision sets the tone for things to come in Deus Ex.
Hoofd van de studio, David Anfossi, zegt dat het core team dat aan Human Revolution werkte, nu bezig is met een next-gen Deus Ex, die uiteraard ook op de pc verschijnt. De nieuwe game, waarvan de eerste concept art is verschenen, krijgt een ‘transhumanistisch segregatie’-thema. Makkelijk gezegd, segregatie is de afzondering van een bevolkingsgroep uit de maatschappij, en transhumanisme betekent dat mensen denken zelf de evolutie in handen te hebben, ook wel het post-Darwin tijdperk genoemd.

De mensen in deze segregatieklasse hebben hun eigen milieu gevormd, nostalgisch naar hun ideaal van Cyber Renaissance. De donkere en dystopische – tegenovergestelde van utopie – visie zetten de toon voor deze Deus Ex.

It’s a commitment on our part to deliver meaningful content that expands the franchise on a regular basis and to deliver a deep conspiracy that will span several connected Deus Ex games, creating a more immersive and richer experience than ever before.
Met de nieuwe Deus Ex voor next-gen en pc wordt de serie door Eidos Montreal uitgebracht als een ambitieus idee dat Deus Ex: Universe gaat heten. Het Universe wordt een verzameling van console- en pc-games, mobiele titels, boeken en graphic novels.

  1.   
    3bdelilah's avatar

    FUCK YEEEAH!