Gamersnet.nl

PlayStation 3 krijgt deze week firmware update 4.50

Op de officiële PlayStation Blog heeft Sony Computer Entertainment ons duidelijk gemaakt dat er een nieuwe firmware update aankomend is voor de PlayStation 3. Versienummer 4.50 moet deze week nog online gaan en zal dus zo snel mogelijk gedownload kunnen worden. En wat bevat deze firmware update?

Vanaf 4.50 is het voor iedereen mogelijk auto-download aan of uit te zetten, wat je kunt gebruiken voor nieuwe patches, gratis DLC en andere ‘aangekochte’ content. Voorheen was dit alleen mogelijk voor PlayStation Plus-leden, maar daar stapt Sony van af. Een andere feature is de Wi-Fi-synchronisatie tussen de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Gedownloade content op de PlayStation 3 die bestemd is voor de Vita, kun je na de firmware update via Wi-Fi overzetten naar de handheld, dus een USB-kabel is dan niet meer verplicht.

Tot slot kun je vanaf heden Trophies van bepaalde games verbergen, om zo je overzicht te behouden. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om alleen games te tonen waarvoor je Platinum hebt behaald, of juist titels te verbergen waarvan je nog geen Trophies binnen hebt.

  • Auto download of system software updates has been expanded to support all PSN users
  • Auto download support of purchases made on the Web Store will be made available to all PSN users
  • New options for trophy privacy settings allow users to set which trophies are visible
  • Data can now be transferred from PS3 to PS Vita using wi-fi and ethernet connection