Amnesia-ontwikkelaar hint naar nieuwe game middels website

Amnesia: A Machine for Pigs is inmiddels overal ter wereld verkrijgbaar en dus kan ontwikkelaar Frictional Games zich vol passie storten op een nieuw project. Dat ze hier al mee zijn begonnen, blijkt wel uit het feit dat de studio een nieuwe teasersite heeft gelanceerd.

Het webadres is nogal recht voor z’n raap: NextFrictionalGame.com. Breng je een bezoekje aan deze website, dan zie je een computer die een foutmelding geeft bij het opstarten. Het progressiebalkje eronder vult zich langzaam en staat ten tijde van schrijven op 63 procent.

Rechtsonder is een vervormde zin te zien. De Amerikaanse website The Escapist suggereert dat hier weleens “cogito ergo sum” zou kunnen staan. Deze wereldberoemde Latijnse uitspraak werd zo’n 350 jaar geleden door de filosoof René Descartes en betekent “ik denk, dus ik ben”. The Escapist trekt vervolgens de conclusie dat deze zin slaat op de A.I. van Frictionals aankomende game. Het lijkt ons nogal vergezocht, maar met teasersites is natuurlijk alles mogelijk…

Heb jij de vervormde tekst kunnen ontcijferen? Of heb je simpelweg een wens voor het aankomende spel van Frictional Games? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    jesuisrojhat's avatar

    Bij mij staat ie nu al op 68%, dus ik ben benieuwd wanneer het 100% bereikt. 😀