Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

GN Video Review: FIFA 14

Daniel en Peter staan op het punt uit te leggen wat er dit jaar is veranderd in de nieuwe Fifa. Elk jaar verslaat zij de concurrentie. Is dat nu ook weer het geval? Check het snel!

  1.   
    fdennis's avatar

    Ik begrijp niet zo goed waarom ik overal hoor dat Fifa 14 zo realistisch is. Ik vind het juist zeer onrealistisch. Als je een echte wedstrijd kijkt en je speelt fifa. Dan zie je zo duidelijk het verschil dat het onrealistisch is. Ik heb de Pes demo gespeeld en die vond ik juist wel realistisch. Spelers maakten in Pes echt aanvallende bewegingen en de ai is niet zo dom als in fifa. Wanneer je een speler een beweging ziet maken en je geeft dan een steekpass dan loopt die speler ook gewoon door. Bij fifa blijft ie juist staan of loopt ie op het moment dat je de bal wil geven de andere kant op. Ook is het veld in fifa zo krap. Je kunt bijna geen kant op. Zelfs al zet niemand echt druk op je. Kortom ik vind fifa absoluut niet realistisch.

  2.   
    Noice!'s avatar

    Ik heb PES inmiddels al een ruime week en FIFA heb ik gister en vandaag even mogen uitproberen…. Voor mij is PES de absolute winnaar tot m’n grote verbazing. Waar FIFA steeds meer realisme probeert te brengen is bij PES het plezier in het spelletje weet centraal komen staan, dit zonder ooit overdreven “arcady” te geraken. De laatste delen van FIFA vond ik al dat ze zich op glad ijs begaven, maar de competitie liet het helemaal liggen… Maar nu slaat EA de plank helemaal mis, terwijl Konami sterk terug komt.
    Overigens moet EA op gaan letten, want dit is niet louter met FIFA het geval. Ook Madden en NHL lopen op een goede engine, maar het spel wordt zo nu en dan onnodig vervelend gemaakt in de zoektocht naar de perfecte simulatie.
    Ik hoop dat op de next gen 2k games, Sega of Sony de handschoen op gaat pakken en de strijd aan zal gaan met FIFA en PES; de markt voor voetbalgames is groot genoeg en ik denk dat vooral 2k de 2 voetbalmastodonten eenvoudig kan onttronen. Wellicht niet qua verkopen, maar zeker qua spelbeleving en plezier.

  3.   
    Jarek's avatar

    Toch vreemd dat PES dit jaar verschrikkelijk veel kritiek krijgt van veel doorgewinterde fans terwijl veel mensen deze pes goed vinden.

    @ Marinu$

    In mijn ogen slaat Konami juist de plank volledig mis dit jaar.
    Ik koop al 7 jaar lang elk jaar beide games en heb dus ook altijd genoten van PES, totdat ik 2014 speelde. Wat een verschrikkelijk spel is het vergeleken met andere jaren, de herhalingen draaien op een fps van 10 ongeveer, de gameplay vind ik ook verschrikkelijk vergeleken met eerdere delen.
    Ik ben wel het met fdennis eens dat het tactisch opzich wel goed staat bij PES.
    Maar dat vind ik bij Fifa ook wel.

    Dus toch wint Fifa dit jaar voor mij en moet ik nog zien of ik na 7 trouwe jaren PES2015 nog in huis ga halen, ze mogen wat mij betreft weer teruggaan naar de style van 2009.
    Nu hebben we twee realistische voetbalgames, terwijl ik PES altijd zo leuk vond omdat het niet teveel poespas was.. Gewoon een lekker potje voetballen in de avond.

    Ultimate team is ook goed verbeterd in fifa. Nu kom je ook vaker tegen mensen die hetzelfde niveau team hebben als dat jezelf hebt.

    En zoals elk jaar is het niks aan om Online te spelen met PES.
    Bij fifa is het altijd gewoon leuk en eerlijk, maar zodra je bij PES met 1-0 achterkomt krijg je weer van die connection/ping abusers waardoor je nooit een wedstrijd kunt winnen.
    Tevens wacht ik al sinds release op de gegevensupdate (PC) die nog steeds niet te downloaden is omdat de PES servers een fout melden.

  4.   
    Noice!'s avatar

    Het online deel heb ik in mijn beschouwing niet meegenomen omdat ik enkel offline en dan het liefst tegen familie of vrienden speel. FIFA “wint” de online strijd hands down. Ik speel wel eens een match online met PES, maar dit geeft vaak enkel frustratie.
    De fps die zakt bij replays is inderdaad bedroevend, maar dit affecteert het spel niet. Ook bij ballen die naast vliegen lijkt de game even te stoppen en dit lijkt me onnodig, vooral omdat PES de engine de schuld niet kan geven omdat het al jaren slechts gesteld is hiermee.
    Overigens zag ik de charme van de nieuwe PES pas na een potje of 5 op Superstar in, het is zoals altijd even wennen.
    Ook ik koop/ krijg jaarlijks beide games en sinds deze generatie consoles legt PES het iedere keer af tegen FIFA, nu niet. Al blijft dit natuurlijk erg persoonlijk.