Ontwikkelingskosten Beyond: Two Souls richting 20 miljoen euro

Het valt in het niets met een schamele 250 miljoen dollar aan ontwikkelingskosten voor Grand Theft Auto V, maar toch moet Beyond: Two Souls het met een budget van twintig miljoen euro gaan maken op de PlayStation 3.

director Cage reportedly stated that the game cost €20 million to produce.
De oprichter van ontwikkelaar Quantic Dream, David Cage, liet in een interview met de Franse krant Le Figaro naar buiten dat Beyond inderdaad rond de twintig miljoen euro heeft gekost. Onlangs kwam er nog bericht uit de industrie dat games ontwikkelen steeds duurder wordt, maar het blijkt dus ook nog met dit bedrag te kunnen, als je kijkt naar de ingehuurde Hollywood-acteurs Ellen Page en Willem Dafoe en oneindige uren aan motion capturing die zijn gefilmd.

Natuurlijk is twintig miljoen nog een aardig bedrag en veel games doen het voor minder. Veel AAA-titels zijn echter nog een paar keer duurder geweest.

  1.   
    ShadyXL's avatar

    20 miljoen is niet niks hoor. Vind het nog steeds een hoge bedrag voor het ontwikkelen van een game. En ja, ik weet dat GTA meer dan 200 miljoen kostte.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind dat die voor redelijk weinig budget voor een AAA game het heeft weten te maken hopelijk word het een goede game.

  3.   
    jamrex007's avatar

    20 miljoen euro is wel heel veel geld, maar ik denk dat ze het wel terugverdienen.