Kojima ontwijkt vraag waarom Hayter is vervangen in Metal Gear Solid 5

Op de Tokyo Game Show heeft een website een gesprek gehad met Hideo Kojima, geestelijk vader van Metal Gear Solid. Ze hebben hem gevraagd waarom ze David Hayter, die al jarenlang de voice actor van Snake is, hebben vervangen voor Kiefer Sutherland in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Helaas ontwijkt Kojima deze vraag behoorlijk, want hij zegt dat het onmogelijk was om alle motion capture met één persoon uit te voeren. Dat zou betekenen dat Kojima een jaar in Los Angeles had moeten leven en dat zou de ontwikkeling van de rest van Metal Gear Solid 5 ernstig vertragen. Daarom is de motion capture met een acteur in Japan gedaan, en de facial capture en voice performance met Kiefer Sutherland in Los Angeles.

For this game, I wanted to have the full motion capture and full performance capture, however I realized I would have to be in Los Angeles for about a year, which was impossible given the agenda to create the rest of the game. So the motion capture was done with an actor here in Japan and the rest of facial capture and voice performance has been capture in Los Angeles in the U.S. with Keifer [Sutherland]. However if there is another Metal Gear, I’m not sure if I’m going to be in charge of it or not, it’s going to be probably be 3D capture, meaning it will be the whole thing with one person. It would be impossible by then to have one actor only for voice and another actor for the rest of the elements, so in that way I think it was also a good opportunity to make a shift for this character.
Bij een eventuele volgende Metal Gear gaan ze waarschijnlijk voor volledige 3D-capturing. Dit betekent dat ze één acteur voor alle rollen gebruiken. Het is ook dan weer onmogelijk al die tijd in Amerika te zitten, of voor de acteur om naar Japan te komen voor langere tijd. Om die redenen diende de gelegenheid zich aan te wijzigen van acteur.

Niet direct antwoord op de vraag dus en op de ‘bittere’ reactie van David Hayter heeft Hideo Kojima niet gereageerd. Voor nu blijft het dus een raadsel waarom de vaste voice actor van Snake is vervangen.

  1.   
    dmb97's avatar

    Wat weinig reacties overal iedereen zeker gta aan het spelen 😀 (on topic) nu vind ik het nog stommer als eerst gebruiken ze nog 2 personen terwijl ze eerst zeiden ze hij werd vervangen omdat ze alles met een persoon wilden doen motion capture en stem en nu gebruiken ze nog meerdere personen ik denk dat er iets is voorgevallen dat kojima denk krijg jij de tering maar jou hoef ik niet meer maar niet durf te zeggen ofzo

  2.   
    gatemaster64's avatar

    ”dmb97″ schreef, "Wat weinig reacties overal iedereen zeker gta aan het spelen 😀 (on topic) nu vind ik het nog stommer als eerst gebruiken ze nog 2 personen terwijl ze eerst zeiden ze hij werd vervangen omdat ze alles met een persoon wilden doen motion capture en stem en nu gebruiken ze nog meerdere personen ik denk dat er iets is voorgevallen dat kojima denk krijg jij de tering maar jou hoef ik niet meer maar niet durf te zeggen ofzo "

    dat denk ik ook!

    heb net de legacy collection gekocht en vind de stem van david hayter beter dan die van kiether sutherland (ook wel bekend uit 24) ik vind kiether sutherland zijn stem echt niet slecht maar ik vind die van david hayter beter al vanaf metal gear solid 1 die ik dus nu met de legacy collection ook heb gekregen!