Gamersnet.nl

Bijna 40 procent van Amerikaanse Xbox LIVE-gebruikers is vrouwelijk

Gamen wordt over het algemeen nog steeds gezien als een mannenhobby. Dat deze visie inmiddels zwaar verouderd is, blijkt wel uit statistieken die Microsoft COO Kevin Turner eerder deze week onthulde.

Turner liet weten dat bijna 40 procent van de Amerikaanse Xbox LIVE-gebruikers vrouwelijk is. Volgens de beste man is dit een “gigantische verandering” ten opzichte van de begindagen van Xbox LIVE.

Turner kwam met meer interessante statistieken. Zo wist hij te melden dat Xbox LIVE momenteel maar liefst 48 miljoen gebruikers heeft in 41 verschillende landen. Bovendien kijkt 42 procent van de Xbox LIVE-gebruikers maandelijks 30 uur (of langer) televisieprogramma’s en films via zijn (of haar!) console.

Volgens Turner stond Xbox LIVE het afgelopen jaar wereldwijd garant voor ruim 18 miljard uur aan vermaak. Inderdaad, dat zijn flink wat uurtjes die ook nuttiger besteed hadden kunnen worden, bijvoorbeeld aan het oplossen van ziektes en hongersnood. Maar hé, een mens heeft zo nu en dan ook wat entertainment nodig, toch?