CrewGrounds: Minder games door GTA 5

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Door de lange speelduur van GTA 5 koop ik dit najaar minder games dan normaal

Rodney Nijbacker
Oneens, ik ga GTA 5 fanatiek spelen, maar koop daardoor niet minder games
Ik ben al een tijdje aan het sparen voor mijn PlayStation 4 en bijbehorende launchgames. Bijna alle launch-titels zal ik bij de release kopen, simpelweg omdat ik niet kan kiezen. Ik weet nu al dat ik, onder andere door GTA V, tijd tekort ga komen om alles te kunnen spelen. Toch wil ik vooral niet langer wachten op Watch_Dogs dan tot de release op de PlayStation 4. Misschien moet ik me maar wat vaker ziek melden op mijn werk tegen die tijd.

Marjolein van Diejen
Oneens, ik ga GTA 5 niet (dit najaar) kopen
GTA 5 staat wel hoog op mijn verlanglijstje, maar niet voor dit najaar. Dit najaar komt namelijk ook Assassin’s Creed IV uit en dat is voor mij de game waar ik dit najaar heel erg naar uitkijk. GTA 5 wil ik uiteindelijk wel gaan spelen, maar waarschijnlijk wacht ik op een Game of the Year Edition die ik lekker rustig in de zomervakantie kan gaan spelen. Of nog beter: een pc-versie.

Valentijn van der Lende
Oneens, ik ga GTA 5 niet (dit najaar) kopen
Hoewel GTA natuurlijk altijd garantstaat voor een leuk avontuurtje, wacht ik toch op de echte toptitels van 2013. Daarnaast heb ik er ook gewoonweg geen tijd voor. Ik bedoel, iemand moet al die inmiddels bijna 700 Pokémon naar level 100 trainen. Maar ik strijk met mijn hand over mijn hart. Mocht er namelijk ooit een crossover tussen beide werelden komen, dan ben ik best bereid om ook Pokémon-meester in Los Santos te worden.

Oké, even serieus, GTA 5 is waarschijnlijk wel weer geniaal. Toch zal ik de game, uit angst voor het kwijtraken van mijn leven, voor nu links laten liggen. Daarnaast zijn er nog genoeg pareltjes op komst de komende maanden. Bovendien staat zo’n GOTY-versie natuurlijk velen malen mooier in mijn gamekast.

Richard Leurs
Oneens, ik ga GTA 5 fanatiek spelen, maar koop daardoor niet minder games
In de vorige CrewGrounds zei ik nog dat ik GTA V niet per se op de release zou kopen. Ik ben echter toch naar de winkel gestapt om de game mee te pakken en ben blij dat ik dit heb gedaan. GTA V wordt echter een langdurig projectje voor mij. Het is echt zo’n game die je over het tijdsbestek van een half jaar veel speelt, maar voor mij het spelen van andere games niet uitbant. Nee, zeker met de next-gen op komst, komen titels als Watch_Dogs, Knack, Batman: Arkham Origins en Battlefield 4 bij mij gewoon in huis.

Michiel Brunsveld
Oneens, ik ga GTA 5 fanatiek spelen, maar koop daardoor niet minder games
Na een enkele playthrough ben ik voorlopig wel klaar met GTA 5, hoe briljant de game ook is. GTA Online kan me totaal niet boeien; voor mij staat GTA voor een solo-avontuur. Lekker in je eentje kloten in een sfeervolle wereld. In deel 4 was ik zo’n 25 uur kwijt om de credits te halen, dat zal deel 5 ook wel gaan halen. Maar dat zijn geen MMO-aantallen, dus na die speelsessie komen er genoeg andere titels aan bod. Sterker nog, GTA 5 zal de komende weken ook al uit de console gaan om tijdelijk plaats te maken voor andere titels. FIFA 14, NBA 2K14, Watch Dogs, Call of Duty Ghosts, XCOM: Enemy Within… GTA 5 is heerlijk, maar er is meer moois in aantocht.

Leon Kempers
Eens
Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik nog maar een paar uurtjes mogen spelen met GTA 5. Toch weet ik nu al dat dit spel me tientallen uren bezig gaat houden en ja, dat gaat ten koste van andere spellen. Titels die minder prioriteit hebben, zoals Killzone: Mercenary en Batman: Arkham Origins, zal ik daarom links laten liggen. Zonde, maar met GTA 5 en een scala aan PlayStation 4-games in het vooruitschiet, moeten er knopen doorgehakt worden!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren