Turn 10: Forza 5 wordt geen standaard launchtitel

De Forza-reeks staat bij menig racegamer hoog aangeschreven. De combinatie van innovatie, strakke gameplay en aalgladde graphics heeft de harten van Xbox-spelers en daarbuiten over de jaren sneller doen kloppen. Tegenover DriveClub voor Sony’s PlayStation 4 als opponent heeft Microsoft met Forza Motorsport 5 als aangekondigde launchtitel een ijzersterke troef in handen. In een interview laat Dan Greenawalt, een van de creatief leiders binnen Turn 10, weten dat Forza Motorsport 5 alles behalve een standaard launchtitel wordt.

Een veelgehoord punt omtrent racegames is dat ze, meer dan andere genres, afhankelijk zijn van de technologie. Een racegame als launchtitel is dan ook altijd verplichte kost, omdat het een geweldige showcase is voor de grafische kracht van de hardware van een nieuwe console. Greenawalt geeft echter aan dat Forza Motorsport 5 meer is dan een standaard launchtitel:

What you don’t usually see at the launch of a console is a racing game like Forza Motorsport. Usually the flagship titles come along a bit later, because with these titles you expect epic scope and scale – you expect innovation. Racing gamers demand innovation across all of the different fronts, and usually the racing games at launch are fantastic, but they’re a bit narrower in scope. It allows them to be very laser-focussed on just hitting that date, and being a graphics showcase. This is a Forza Motorsport. This is big. So we’ve got innovation across the board.
Volgens Greenawalt kunnen Forza-spelers immense verbeteringen verwachten op het gebied van graphics, de AI, de physics van de voertuigen en natuurlijk de multiplayer. Forza Motorsport 5 verschijnt als launchtitel voor de Xbox One en staat vooralsnog gepland voor het einde van dit jaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren