Nintendo geeft aan bewust te zijn van vraag naar koppelen Wii U- en 3DS-account

Nintendo is compleet op de hoogte van het feit dat gebruikers klagen over het gebrek aan een koppelbaar accountsysteem voor de Nintendo 3DS en Wii U. Hoewel het Wii U- en het 3DS-account ontzettend veel vergelijkingen tonen zijn ze namelijk praktisch niet met elkaar te koppelen. Hoofd van sales bij het Amerikaanse Nintendo, Dan Adelman, geeft aan dat hij dit probleem nu probeert door te communiceren naar Japan:

It’s definitely something that we’re very much aware of. All development for the infrastructure really happens out of Japan, so we’ve kind of communicated this need in the market, and they’re very much aware of it.
Adelman geeft toe dat veel consumenten zelfs ontzettend gefrustreerd raken van het gebrek aan het systeem. Het systeem komt gewoon niet vaak op een dergelijke manier ter sprake bij ontwikkelaars, zo meldt hij:
In terms of how developers or consumers are impacted by it, I’ve definitely read a lot of frustrations from consumers. I actually haven’t heard it too much from developers.
Wat vinden jullie, zou Nintendo er goed aan doen om één accountsysteem voor de Nintendo 3DS en Wii U te maken?

  1.   
    DGonlag2's avatar

    Belachelijk ook. Nintendo doet het in mijn ogen erg slecht de laatste jaren. Belachelijke hardware en software en online mogelijkheden kunnen nog steeda niet mee met de concurentie. Dat is ook één van de redenen dat ik niets op de 3DS eshop zou kopen. Gaat je apparaat kapot dan is alles weg! Het is niet meer van deze tijd.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ja kwa online loop nintendo heel erg achter en met je de account is het eigenlijk gewoon zo lachwekkend dat het zielig is dat zo moet.
    Hopelijk lost nintendo dit snel op met een update ofzo.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Het is belachelijk dat ze het zo doen playstation en 360 gewoon aan je account gekoppeld niet je console, dus het is alleen mogelijk veel handiger als het stuk is inloggen en downloaden weer.

    Maar bij Nintendo moet het aan je console gekoppeld worden, ja Nintendo moet nog wat leren op het gebied van online en accounts enzo.

  4.   
    R12345's avatar

    Zeker een goed idee om een overkoepelend systeem te maken voor beide platforms.