Microsoft start verkoop Xbox One op 22 november; Nederland moet tot 2014 wachten

Het is nog steeds pech en helaas voor onze Nederlandse en Belgische lezers, want de Xbox One verschijnt bij ons pas in 2014. Met een andere zin kunnen we dit nieuwtje over de releasedatum van Microsofts nieuwe console niet beginnen. Ja, je leest het goed de releasedatum van de Xbox One is bekend. De console zal op 22 november 2013 in 13 verschillende landen in de winkels verschijnen. Amerika, Australië, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Spanje kunnen dus dit jaar nog met Microsofts next-gen systeem aan de slag. De productie van de Xbox One is inmiddels op volle toeren gestart en verschijnt een week eerder dan de PlayStation 4.

Een leuk detail dat naast deze aankondiging te oren kwam, is het feit dat de Europese pre-orders van de Xbox One na de Gamescom met 200% gestegen is. De Europeanen krijgen klaarblijkelijk dus steeds meer vertrouwen in de console.

Nog even in het kort. De Xbox One verschijnt op 22 november 2013 in 13 verschillende landen, wij Nederlanders en enkele andere landen krijgen de console pas ergens in 2014.

  1.   
    Marcelv's avatar

    Op mijn verjaardag.. Was een leuk cadeau geweest!!!

  2.   
    xColdNight's avatar

    Marcelv schreef, "Op mijn verjaardag.. Was een leuk cadeau geweest!!!"

    Een dag voor mijn verjaardag ^^ Had het ook mooi gevonden als ie dan hier in NL in de winkels zou komen, dan had ik ook een leuk verjaardagscadeau kunnen hebben, maar helaas..

  3.   
    Goldcobra's avatar

    Ja, die 200% toename komt natuurlijk doordat ze alles hebben zitten veranderen aangezien Sony met hun ideeën wel succes boekte. Launch date zit trouwens precies tussen de launch dates van PS4 voor Noord Amerika en Europa. Wel kut voor de Nederlandse (en die andere twaalf, als ik me niet vergis, landen waar die is uitgesteld) Xbox fans die hun pre order al hebben staan. Ik hoop voor ze dat het vroeg in 2014 wordt

  4.   
    i_yell0wi7's avatar

    Goldcobra schreef, "Ja, die 200% toename komt natuurlijk doordat ze alles hebben zitten veranderen aangezien Sony met hun ideeën wel succes boekte"

    Wat voor ideeën heeft Sony dan? het meeste is hetzelfde gebleven. ja gaikai maar dat komt hier pas in 2015 of later, wegens te traag internet in Europa 😕 en zoiets heeft de Xbox One ook.

  5.   
    gamedude0896's avatar

    de xbox one word toch regiovrij? dan kun je hem toch uit amerika ofzo halen en dan alsnog spelen?

  6.   
    i_yell0wi7's avatar

    ”gamedude0896″ schreef, "de xbox one word toch regiovrij? dan kun je hem toch uit amerika ofzo halen en dan alsnog spelen?"

    Ja hij is indd regio vrij, maar het schijnt dat je later problemen krijg in de xbox store.
    PS. even naar Duitsland rijden kan natuurlijk ook.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    i_yell0wi7″][quote=”Goldcobra schreef, "Ja, die 200% toename komt natuurlijk doordat ze alles hebben zitten veranderen aangezien Sony met hun ideeën wel succes boekte"

    Wat voor ideeën heeft Sony dan? het meeste is hetzelfde gebleven. ja gaikai maar dat komt hier pas in 2015 of later, wegens te traag internet in Europa 😕 en zoiets heeft de Xbox One ook.[/quote]
    Te traag internet in Europa? Is dat de echte reden? Want dan hangt Sony volgens mij een bullshit verhaal op, want volgens mij is het internet in Europa juist over het algemeen zo’n beetje het snelste van de wereld (ik kan me natuurlijk vergissen). En met Sony’s ideeën bedoel ik geen DRM, geen always online, geen verplichte camera, etc (dus zoals de Xbox 360, PS3 en PS4 het hadden, en nu dus ook Xbox One)

  8.   
    xColdNight's avatar

    ”i_yell0wi7″ schreef, "[quote=”gamedude0896″]de xbox one word toch regiovrij? dan kun je hem toch uit amerika ofzo halen en dan alsnog spelen?"

    Ja hij is indd regio vrij, maar het schijnt dat je later problemen krijg in de xbox store.
    PS. even naar Duitsland rijden kan natuurlijk ook.[/quote]
    Je zit aan Duitse betalingsopties, Duitse betalingswetten etc dan.. Dat is wat ik van contactpersoon van MS begrepen heb.

  9.   
    23234566's avatar

    Deze datum boeit me bijzonder weinig. Geef mij maar snel de datum voor de landen die uitstel kregen.

  10.   
    Hercules's avatar

    Goldcobra schreef, "Ja, die 200% toename komt natuurlijk doordat ze alles hebben zitten veranderen aangezien Sony met hun ideeën wel succes boekte. Launch date zit trouwens precies tussen de launch dates van PS4 voor Noord Amerika en Europa. Wel kut voor de Nederlandse (en die andere twaalf, als ik me niet vergis, landen waar die is uitgesteld) Xbox fans die hun pre order al hebben staan. Ik hoop voor ze dat het vroeg in 2014 wordt"

    duitsland en belgie liggen op 2 uur rijden waar je ook in NL zit, en uitverkocht zal die toch niet zijn, dus lekker daar halen.

  11.   
    Kill Gamer 01's avatar

    JoepSte schreef, "Deze datum boeit me bijzonder weinig. Geef mij maar snel de datum voor de landen die uitstel kregen."

    inderdaad. Vrijdag 21 februari lijkt mij een mooie datum. Dat is precies 3 maanden (=12 weken) later. 🙂

  12.   
    3333/3333's avatar

    Microsoft lijkt de klap van de E3 weer redelijk weg te werken. Uiteindelijk brengen beiden partijen hun console op de markt, weliswaar op verschillende tijden, maar uiteindelijk is er dus helemaal niks aan de hand. Precies zoals verwacht.

  13.   
    i_yell0wi7's avatar

    Goldcobra schreef, "

    ”i_yell0wi7″ schreef, "[quote=”Goldcobra”].."

    Wat voor ideeën heeft Sony dan? het meeste is hetzelfde gebleven. ja gaikai maar dat komt hier pas in 2015 of later, wegens te traag internet in Europa 😕 en zoiets heeft de Xbox One ook."

    Te traag internet in Europa? Is dat de echte reden? Want dan hangt Sony volgens mij een bullshit verhaal op, want volgens mij is het internet in Europa juist over het algemeen zo’n beetje het snelste van de wereld (ik kan me natuurlijk vergissen). En met Sony’s ideeën bedoel ik geen DRM, geen always online, geen verplichte camera, etc (dus zoals de Xbox 360, PS3 en PS4 het hadden, en nu dus ook Xbox One)[/quote]
    Dat bedoelde ik met 😕 dat het een lulverhaal is van sony, hier de bron btw http://goo.gl/ORyBov .
    met dat er een kinect bij zit vind ik juist oké dan gaan de devs er teminsete meer gebruik van maken, maar dat is mijn mening 😉

  14.   
    stoneface's avatar

    Hercules schreef, "

    ”Goldcobra” schreef, "Ja, die 200% toename komt natuurlijk doordat ze alles hebben zitten veranderen aangezien Sony met hun ideeën wel succes boekte. Launch date zit trouwens precies tussen de launch dates van PS4 voor Noord Amerika en Europa. Wel kut voor de Nederlandse (en die andere twaalf, als ik me niet vergis, landen waar die is uitgesteld) Xbox fans die hun pre order al hebben staan. Ik hoop voor ze dat het vroeg in 2014 wordt"

    duitsland en belgie liggen op 2 uur rijden waar je ook in NL zit, en uitverkocht zal die toch niet zijn, dus lekker daar halen."

    Ik ben van Belgie en de nieuwe pre-orders van de PS4 zijn niet gegarandeerd voor Belgie in 2013. Volgens mij is dit ook hetzelfde in Duitsland maar waarom zou je hem in Duitsland halen?

  15.   
    Flapjack's avatar

    die release datum was toch ook voor een pool op facebook toch? maar welke datum geld dan die in nederland of buitenland? ik hoop nederland

  16.   
    Rudizo18's avatar

    dan maar één uit het duitenland halen 🙂

  17.   
    DeAdSeYe's avatar

    Jullie moeten het zelf weten, maar ik zou er geen in Duitsland halen. Ook al zijn ze regionaal, maar als ze identiek hetzelfde zijn, waarom komen ze dan wel in Duitsland uit maar niet in Nederland en België.

    Jullie moeten het zelf weten, ik woon op de Duitse grens maar ik wacht fijn tot 2014, doe ik ook met de PS4…

    22 November is al vrij op het einde van het jaar, 5 weken erna is het 2014. Het zal echt niet tot lente duren van volgend jaar, hooguit 1 of 2 maanden.

    Daarnaast heeft Duitsland strikte regels met 18+ games, niet gaan janken als je hier ook mee in de problemen kom.

    Nogmaals, de consoles kunnen regionaal vrij zijn in games, maar als ze identiek hetzelfde zouden zijn, waarom zou het dan uitgesteld zijn in Nederland?

  18.   
    Sa.'s avatar

    DeAdSeYe schreef, "Jullie moeten het zelf weten, maar ik zou er geen in Duitsland halen. Ook al zijn ze regionaal, maar als ze identiek hetzelfde zijn, waarom komen ze dan wel in Duitsland uit maar niet in Nederland en België.
    Jullie moeten het zelf weten, ik woon op de Duitse grens maar ik wacht fijn tot 2014, doe ik ook met de PS4…
    22 November is al vrij op het einde van het jaar, 5 weken erna is het 2014. Het zal echt niet tot lente duren van volgend jaar, hooguit 1 of 2 maanden.
    Daarnaast heeft Duitsland strikte regels met 18+ games, niet gaan janken als je hier ook mee in de problemen kom.
    Nogmaals, de consoles kunnen regionaal vrij zijn in games, maar als ze identiek hetzelfde zouden zijn, waarom zou het dan uitgesteld zijn in Nederland? "

    Omdat MicroSoft in de kleinere Xbox markten bespaart heeft op Xbox Ones zodat ze in de grotere markten extra veel kunnen leveren aangezien de 2e lading van de PS4 pas eind 2013 komt. 😉

  19.   
    soldierarjan's avatar

    Vind maar zomaar raar dat ze nu 3 weken na gamescom zomaar opeens een datum noemen en niet een moment ervoor uitkiezen.
    Laten we voor de mensen die een xbox-one willen hopen dat hier in nederland in feb al is, al heb ik daar zeer me twijfels over en als die uitverkocht is in amerika steeds zal het bij ons alleen maar langer duren denk.

  20.   
    SN0WIE's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Jullie moeten het zelf weten, maar ik zou er geen in Duitsland halen. Ook al zijn ze regionaal, maar als ze identiek hetzelfde zijn, waarom komen ze dan wel in Duitsland uit maar niet in Nederland en België.
    Jullie moeten het zelf weten, ik woon op de Duitse grens maar ik wacht fijn tot 2014, doe ik ook met de PS4…
    22 November is al vrij op het einde van het jaar, 5 weken erna is het 2014. Het zal echt niet tot lente duren van volgend jaar, hooguit 1 of 2 maanden.
    Daarnaast heeft Duitsland strikte regels met 18+ games, niet gaan janken als je hier ook mee in de problemen kom.
    Nogmaals, de consoles kunnen regionaal vrij zijn in games, maar als ze identiek hetzelfde zouden zijn, waarom zou het dan uitgesteld zijn in Nederland? "

    Omdat het kinect gedoe voor de Nederlandse taal niet werkt. Ze willen hem pas in Nederland (en die andere landen) uitbrengen als de lokale taal beschikbaar is, mocht je geen interesse hebben in Nederlands voor Kinect dan kan je hem importeren en je locale alsnog veranderen naar Nederland als hij in Nederland uitkomt (alleen heb je dan geen Nederlandse kinect voor zover ik begrijp).

    Ik dacht dat dit de reden was 😀

  21.   
    DeAdSeYe's avatar

    Elke apparaat heeft een identieke nummer, mocht Xbox Live verbonden zijn aan deze nummer kunnen er in de toekomst problemen ontstaan. Zo werkt de Xbox One via de richtlijnen van Duitsland en niet via Nederland. Zo kun je censtuur gaan verwachten of Duitse content.

    Mocht de Xbox One en Xbox Live via IP adres werken, dan kan je gerust een Xbox One in Duitsland kopen. Maar ik riskeer het niet hoor.

  22.   
    Hitman047's avatar

    SN0WIE schreef, "Omdat het kinect gedoe voor de Nederlandse taal niet werkt. Ze willen hem pas in Nederland (en die andere landen) uitbrengen als de lokale taal beschikbaar is, mocht je geen interesse hebben in Nederlands voor Kinect dan kan je hem importeren en je locale alsnog veranderen naar Nederland als hij in Nederland uitkomt (alleen heb je dan geen Nederlandse kinect voor zover ik begrijp).
    Ik dacht dat dit de reden was 😀
    "

    Nah, dat slappe verhaal heb ik nooit geloofwaardig gevonden. En daarbij wordt Kinect bij de release maar in 5 van de 13 landen ondersteunt. Als dat echt de reden was hadden ze hem dus in maar 5 landen uitgebracht.

    Nee, neem van mij maar aan dat Microsoft problemen heeft met de productie. 😉

  23.   
    xColdNight's avatar

    Hitman047″][quote=”SN0WIE schreef, "Omdat het kinect gedoe voor de Nederlandse taal niet werkt. Ze willen hem pas in Nederland (en die andere landen) uitbrengen als de lokale taal beschikbaar is, mocht je geen interesse hebben in Nederlands voor Kinect dan kan je hem importeren en je locale alsnog veranderen naar Nederland als hij in Nederland uitkomt (alleen heb je dan geen Nederlandse kinect voor zover ik begrijp).
    Ik dacht dat dit de reden was 😀
    "

    Nah, dat slappe verhaal heb ik nooit geloofwaardig gevonden. En daarbij wordt Kinect bij de release maar in 5 van de 13 landen ondersteunt. Als dat echt de reden was hadden ze hem dus in maar 5 landen uitgebracht.
    Nee, neem van mij maar aan dat Microsoft problemen heeft met de productie. 😉 [/quote]
    Dat hebben ze ook..

  24.   
    Marcelv's avatar

    xColdNight schreef, "

    ”Marcelv” schreef, "Op mijn verjaardag.. Was een leuk cadeau geweest!!!"

    Een dag voor mijn verjaardag ^^ Had het ook mooi gevonden als ie dan hier in NL in de winkels zou komen, dan had ik ook een leuk verjaardagscadeau kunnen hebben, maar helaas.."

    Ja, jammer weer he? :-((

  25.   
    gamepower's avatar

    eindelijk zijn ze met de release date naar buiten gekomen! wel een mooie datum, net tussen de release van de ps4!
    maar wat met de release van de xbox one in belgie en nederland? mogen wij van de zijkant staan kwijlen! had graag ook wat duidelijkheid gehad, ook wat we nu echt krijgen als compensatie!
    en eerlijk ik heb geen zin om nog te wachten tot feb/ maart! daarom zou ik ook graag importeren, maar daar hebben we ook geen 100% garantie dat de console perfect werkt, weet er iemand wat de echte problemen kunnen zijn van import! ik weet 1 ding voor de betaling van DLC zou een probleem kunnen zijn, maar dan breng je een betaal kaart mee uit het land waar je hem koop!
    ik zou toch graag garanties hebben van MS dat een import console 100% werkt!
    ik heb al zelf een mailtje gestuurd naar MS maar krijg geen gehoor!
    daarom zou ik willen vragen, gamernet jullie zijn 1 van de grootste gamesites van NL! hebben jullie geen contacten met MS, om eens wat te polsen en eventueel iets op papier dat een import console 100% werkt!
    zou ook handig zijn om te weten, in geval van panne, wat met de garantie, ik neem aan als de xbox one hier word uitgegeven, dat je gewoon de service van MS kan bellen , maar zolang er hier geen xbox one is, wat dan!
    als ik die zekerheid kan hebben rij ik gewoon op 22 nov vanuit België naar Duitsland

  26.   
    OllieDenZotn's avatar

    Ik heb momenteel toch nog voldoende games voor mijn 360, waardoor ik wel nog kan wachten tot 2014!

  27.   
    Sa.'s avatar

    DeAdSeYe schreef, "Elke apparaat heeft een identieke nummer, mocht Xbox Live verbonden zijn aan deze nummer kunnen er in de toekomst problemen ontstaan. Zo werkt de Xbox One via de richtlijnen van Duitsland en niet via Nederland. Zo kun je censtuur gaan verwachten of Duitse content.
    Mocht de Xbox One en Xbox Live via IP adres werken, dan kan je gerust een Xbox One in Duitsland kopen. Maar ik riskeer het niet hoor. "

    Ik heb er niet heel veel verstand van, maar van wat ik begrepen heb kan je de regio instellen op Engeland en na de NL release instellen op Nederland.

  28.   
    gamepower's avatar

    sdfl schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "Elke apparaat heeft een identieke nummer, mocht Xbox Live verbonden zijn aan deze nummer kunnen er in de toekomst problemen ontstaan. Zo werkt de Xbox One via de richtlijnen van Duitsland en niet via Nederland. Zo kun je censtuur gaan verwachten of Duitse content.
    Mocht de Xbox One en Xbox Live via IP adres werken, dan kan je gerust een Xbox One in Duitsland kopen. Maar ik riskeer het niet hoor. "

    Ik heb er niet heel veel verstand van, maar van wat ik begrepen heb kan je de regio instellen op Engeland en na de NL release instellen op Nederland."

    ja dit klopt, dus dit is geen probleem! en is ook bevestigd geweest van MS

  29.   
    Sa.'s avatar

    gamepower schreef, "

    ”sdfl” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

    Ik heb er niet heel veel verstand van, maar van wat ik begrepen heb kan je de regio instellen op Engeland en na de NL release instellen op Nederland."

    ja dit klopt, dus dit is geen probleem! en is ook bevestigd geweest van MS[/quote]

    Kijk is aan, VOOR IEDEREEN DIE WIL IMPORTEREN Dit kan zeker weten! Er zijn vrijwel geen problemen! Je kunt hem bestellen op een diversiteit aan warenhuizen (Amazon bv). Het enige probleem is dit: je kunt GEEN dlc kopen VÓÓR de release in NL. Daarna dus wel. Je moet gewoon de regio op Engeland zetten. Dan heb je een engelse console+Kinect voice. Na de release in NL kun je hem op regio Nederland zetten. En dan is je console niet meer te scheiden van een in Nederland gekochte console. Let wel op! Als je een GAME koopt in Duitsland kan het gecensureerd zijn. Er zijn al een aantal bedrijven in Nederland die overwegen om Xbox One games uit engeland te gaan verkopen in November. Dus als je games wilt, zal je ze óf uit Engeland moeten halen (zonder cencuur) óf even moeten wachten tot er bedrijven uit Nederland, engelse games gaan verkopen. 😉

  30.   
    gamepower's avatar

    sdfl schreef, "

    ”gamepower” schreef, "[quote=”sdfl”].."

    ja dit klopt, dus dit is geen probleem! en is ook bevestigd geweest van MS"

    Kijk is aan, VOOR IEDEREEN DIE WIL IMPORTEREN Dit kan zeker weten! Er zijn vrijwel geen problemen! Je kunt hem bestellen op een diversiteit aan warenhuizen (Amazon bv). Het enige probleem is dit: je kunt GEEN dlc kopen VÓÓR de release in NL. Daarna dus wel. Je moet gewoon de regio op Engeland zetten. Dan heb je een engelse console+Kinect voice. Na de release in NL kun je hem op regio Nederland zetten. En dan is je console niet meer te scheiden van een in Nederland gekochte console. Let wel op! Als je een GAME koopt in Duitsland kan het gecensureerd zijn. Er zijn al een aantal bedrijven in Nederland die overwegen om Xbox One games uit engeland te gaan verkopen in November. Dus als je games wilt, zal je ze óf uit Engeland moeten halen (zonder cencuur) óf even moeten wachten tot er bedrijven uit Nederland, engelse games gaan verkopen. 😉 [/quote]
    dit zou idd goed nieuws zijn, maar zou een MS points card uit het land waar je console koopt geen oplossing zijn, om DLC aan te kopen? het gaat mij om (killer instinct ) 😉
    als de games regiovrij zijn kun je overal aan games geraken, das geen probleem, ik koop nu ook al games voor xbox 360 op gamehubs, en heb er nooit geen problemen mee gehad, en goedkoop 😉

  31.   
    Sa.'s avatar

    gamepower schreef, "

    ”sdfl” schreef, "[quote=”gamepower”].."

    Kijk is aan, VOOR IEDEREEN DIE WIL IMPORTEREN Dit kan zeker weten! Er zijn vrijwel geen problemen! Je kunt hem bestellen op een diversiteit aan warenhuizen (Amazon bv). Het enige probleem is dit: je kunt GEEN dlc kopen VÓÓR de release in NL. Daarna dus wel. Je moet gewoon de regio op Engeland zetten. Dan heb je een engelse console+Kinect voice. Na de release in NL kun je hem op regio Nederland zetten. En dan is je console niet meer te scheiden van een in Nederland gekochte console. Let wel op! Als je een GAME koopt in Duitsland kan het gecensureerd zijn. Er zijn al een aantal bedrijven in Nederland die overwegen om Xbox One games uit engeland te gaan verkopen in November. Dus als je games wilt, zal je ze óf uit Engeland moeten halen (zonder cencuur) óf even moeten wachten tot er bedrijven uit Nederland, engelse games gaan verkopen. 😉 "

    dit zou idd goed nieuws zijn, maar zou een MS points card uit het land waar je console koopt geen oplossing zijn, om DLC aan te kopen? het gaat mij om (killer instinct ) 😉
    als de games regiovrij zijn kun je overal aan games geraken, das geen probleem, ik koop nu ook al games voor xbox 360 op gamehubs, en heb er nooit geen problemen mee gehad, en goedkoop 😉 [/quote]

    Ik zou als ik jou was geen dingen uit de Xbox Live store kopen met je Regio op een ander land, want als je dan switched naar de Nederlandse regio kan het zijn dat je opnieuw moet betalen aangezien sommige games gecensureerd zijn in Duitsland.
    😉

  32.   
    NLkevvNL's avatar

    ik weet niet ik heb toch niet meer zo vaak tijd om te gamen 😉 .
    maar wou em wel; graag hebben.