Verkoop Final Fantasy XIV: A Realm Reborn gestaakt wegens populariteit

Een game die zo populair is dat ze de verkopen moeten staken? Het lijkt absurd, maar in het geval van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is er wel degelijk sprake van. Square Enix had er namelijk niet op gerekend dat de game al zoveel verkocht zou worden.

Het grootste probleem is het gebrek aan servers. Men wel eerst zorgen voor meer servers, voordat de game weer op grote schaal verkocht mag worden. Op dit moment duurt het voor spelers erg lang voordat ze kunnen inloggen en spelen, wat uiteraard niet de ervaring is die Square Enix voor ogen heeft.

Via een officiële verklaring laat men het volgende weten:

Important Notice About FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn – Due to the overwhelmingly positive response to FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn, we are currently experiencing extremely long wait times for users to be able to log in and play. As a temporary measure, we will halt sales of FINAL FANTASY XIV: A REALM REBORN’s digital download products so we can accommodate all of those wishing to play. We are working to expand our server capacity in the coming days.

We sincerely apologize for the inconvenience this causes.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3 en pc. In 2014 moet er ook een PlayStation 4-versie op de markt komen, een specifieke datum is hiervoor nog niet bekend.

 1.   
  Smannie's avatar

  Dom dom dom… Via een gedegen marktonderzoek kun je al ruim van te voren zien of dat je wel of niet voldoende animo hebt verworven voor een game of niet. Ook uit de beta is dit naar voren moeten komen rollen.

  Dus feitelijk zeggen ze dat ze nu al lag hebben met het huidige aantal verkochte games, ze hebben hun eigen capaciteit nu al onderschat. Verder zorg je er toch gewoon voor dat je een extra server klaar hebt staan in geval van nood, op een festival is het toch ook geen porum wanneer je te horen krijgt dat het bier ineens op is, dan bel je de biertaxi of je hebt je zaakjes gewoon niet goed voor mekaar.

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Dit is mijn eerste Final Fantasy game, en eerlijk gezegd ben ik niet meer onder de indruk. Ik heb meegedaan aan de gehele Phase 3 en Phase 4 beta. Maar sinds early access loopt het echt bagger. Duty’s wat het niet doen, loading wat vaker blijft vast hangen, niet kunnen inloggen.

  Meestal kan ik vanaf 11 uur s’avonds spelen tot de morgen en dan beginnen de problemen. S’morgens, s’middags en begin avond kan ik niet inloggen wegens de volle server.

  De queue is ook alweer weggehaald. Van plaatst de queue krijg je nu, sorry server is full! Bam, terug naar het hoofd menu, de gehele overdag…

  Guild Wars 2 was toch ook tijdelijk uit de schappen gehaald? Erg hoor, dit soort zaken. Natuurlijk kan er van alles mis gaan, maar dit soort zaken horen gewoon niet te gebeuren. Ik ben benieuwd of er iets tegenover staat, want heb ergens gelezen dat ze 30 dagen extra gaan weggeven, al was dit maar een gerucht.. Dus ik denk niet dat ze dat zullen gaan doen.

  Ik heb het spel alweer bijna een week in m’n bezit, en de problemen zijn er nog steeds.