Gamersnet.nl

Lancering Xbox One mogelijk op 8 november

Hoewel we in de Benelux helaas nog tot ergens in 2014 moeten wachten op de Xbox One, is het interessant om te zien hoe Microsoft en Sony omgaan met de internationale lancering van hun next-gen console. In de Verenigde Staten is de PlayStation 4 vanaf 15 november te verkrijgen. En de Xbox One? Die ligt volgens recente geruchten precies een week eerder in de schappen.

Hoewel Microsoft nog steeds met een officiële aankondiging van ‘de grote dag’ moet komen, lijkt men achter de schermen al druk bezig om een uitgebreide lancering voor te bereiden voor 8 november. Een marketing medewerker van de grote retailer Walmart heeft laten weten dat hij een interne e-mail heeft ontvangen om alle nachtelijke openingen te bespreken. Regelmatig houdt Walmart midden in de nacht een opening om nieuwe games of hardware te promoten. Naast diverse speelbare games de komende weken valt in de e-mail op dat men op 8 november de Xbox One speelbaar heeft.

Zonder een formele aankondiging van Microsoft blijft het speculeren, maar het zal toch niet lang meer duren voordat men met een concrete datum naar buiten komt. Vooralsnog moeten wij het doen met de PlayStation 4, die vanaf 29 november in de winkels ligt. En voor wie niet kan wachten, is importeren van de Xbox One in Duitsland of Frankrijk wellicht een optie. Misschien dus vanaf 8 november al…