Sony kondigt festivalgame BigFest aan

Op Sony’s pre-Gamescom persconferentie onthulde de uitgever een aantal kersverse games voor de PS Vita. Onder de vele nieuw titels viel ook BigFest, een tactisch free-to-play-spel dat velen wellicht doet denken aan games als Rollercoaster Tycoon. Het draait hier echter niet om pretparken en achtbanen, maar festivals en muziekbands.

In BigFest stapt de speler in de schoenen van een festivalgigant die zijn eigen muziekfestival organiseert en promoot voor het grote publiek. Dat houdt in dat de speler zelf (bestaande) onbekende bands moet strikken voor het festival, het terrein en de podia opbouwt en dat het festival goed moet gemanaged moet worden terwijl het feest losbarst. Als alles volgens plan verloopt, dan wordt de speler de grootste muziekpromoter van de aardbol, wat uiteraard het ultieme doel van BigFest inhoudt.

  1.   
    Eichmann's avatar

    Word voor mij een reden (samen met de prijs verlaging van de vita) om een Vita te kopen.

  2.   
    Randy1991's avatar

    Wauw! Lijkt me vet man! Hopelijk komt ie ook naar PC of PS3/4

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Vond er tof uitzien hopelijk werkt het ook zo goed.

  4.   
    WesterW's avatar

    Een van de meest interessante concepten die ik in tijden heb gezien! Heb zeker zin om met onbekende muziek in een Tycoon-jasje te stoeien.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Klinkt leuk maar ben benieuwd is dit nou wel leuk om te spelen op een handheld, lijkt me meer een pc game maar we zullen het zien.