Stemacteur: Valve werkt momenteel niet aan Half-Life 3

Half-Life 2 is volgens velen nog steeds één van de beste games ooit, dus het is niet verwonderlijk dat fans al jarenlang vragen om een sequel. Helaas blijven deze smeekbedes onbeantwoord, want Valve weigert ook maar iets te zeggen over Half-Life 3. Volgens een stemacteur is daar een simpele reden voor: de studio werkt helemaal niet aan Half-Life 3.

John Patrick Lowrie doet veel stemmenwerk voor Valve en is getrouwd met Ellen McLain, de vrouw die de populaire GlaDoS uit Portal van een stem voorziet. Lowrie heeft in de reacties op een oud blogbericht een boekje over Half-Life 3 opengedaan en beweerde dat Valve verschillende redenen heeft om Half-Life 3 momenteel links te laten liggen:

Right. As far as I know they are not developing HL3 now for several reasons, among them the mo-cap issue. Sorry for any confusion. What they might decide in the future depends on lots of different factors. I hope they do, personally, but it has to make sense for them.
Fans vroegen wat Lowrie precies bedoelt met het “mo-cap-probleem”. Hij antwoordde daarop dat de technologie momenteel nog niet ver genoeg gevorderd is om de ambitieuze plannen van Valve te verwezenlijken. Het is namelijk onmogelijk om, met de huidige motion capturing-technologie, ervoor te zorgen dat de virtuele personages altijd de speler aankijken:
Here is the biggest challenge with bringing out Half-Life 3: the big thing now with FPSs is motion capture, or mo-cap. One of the great things about Half-Life 2 is that all of the characters that you meet actually look at you when they talk to you no matter where you go or stand. With mo-cap you can’t do that, at least not yet. Once you film the actor doing something and capture that motion, that’s what the character is going to do. This works great in movies, but when you make something interactive it gets way less interactive with mo-cap. So that’s one of the things they’re working on.
Daar komt bij dat Valve momenteel te druk is om zich te focussen op Half-Life 3:
Well, I’m not sure how big it is for HL2 fans. They don’t tell me their business plans, this was just a conversation I had. Right now they’re pretty full up with all the games they already have out there that they continue to support, plus the Steam stuff that they do, so, I don’t want to get people’s hopes up. I have no idea what they’re planning for the future. But I did have that conversation with some Valve folks, so I thought you might like to know what they’re thinking about.
Mocht Lowrie de waarheid spreken en Valve inderdaad nog niet begonnen zijn aan Half-Life 3, dan duurt het in het gunstige geval nog jaren voordat de game verschijnt. Het lijkt er dus op dat het geduld van Half-Life-fans nog wel even op de proef zal worden gesteld.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb een idee dat we half life 3 pas krijgen te zien als de ps4 en xbox one aan het einde van hun latijn zijn 🙁

 2.   
  NoFearz's avatar

  Zo geweldig vond ik de eerste twee delen niet 😛

 3.   
  ronineter's avatar

  Totale BS, ze zeggen dus eigenlijk. We willen iets maken maar zoals wij het willen kan het niet.

  Dan zou ik zeggen, pak het net zoals masseffect aan ofzo, het hoeft niet allemaal beter goed genoeg is ook oke.

 4.   
  JonsoN's avatar

  Hmm, ik snap dat ze het druk hebben, maar mij lijkt dat Half-life een van hun topprioriteiten is, tenminste dat zou het moeten zijn… Half-life is mijn favoriete serie ooit, maar ik word ook ouder en game al steeds minder, dus als ze nog een aantal jaren wachten hoeft het van mij niet meer.. ze verwaarlozen de community op deze manier omdat de meeste half-life fans van mijn leeftijd zijn of ouder, en die hebben nou eenmaal andere verplichtingen.
  Ik vind het niet netjes van Valve!

 5.   
  Neolite's avatar

  Ik snap het eigenlijk wel, ze willen een bepaalde game neerzetten en dat kan niet met de huidige technieken. Dus wachten ze totdat ze de game kunnen maken die ze willen maken, iets wat in mijn ogen beter is dan een game maken waarin je tijdens de ontwikkeling al weet dat je beperkt bent door de techniek.

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik begrijp het wel, Valve is een van die weinige bedrijven die een QoQ (Quality over Quantity) beleid handhaaft in tegendeel tot andere bedrijven zoals EA en Activision die het van hun marketing moeten hebben.

  Het was al te merken aan Ep1 en Ep2 dat ze niet veel nieuws toevoegde, zelfde engine – iets betere graphics maar niet genoeg om het “Wauw” effect te krijgen, iets wat ik wel had bij Half-Life en Half-Life 2.

  Ik denk dat Valve wel bezig is met een nieuwe Half-Life, maar dan meer op het gebied van ontwerpen en een paar losse dingen maken.

 7.   
  matdriks's avatar

  Het blijft toch een ding hè, dat half-life 3.
  Al jaren wordt worden de geruchten verspreid.
  Ik ben benieuwd wanneer de nieuwe engine komt.
  Zoals het er nu uit ziet kan het nog wel even duren.

  Want ze hebben nog volle support voor de source engine. (die er zeker nog niet verkeerd uitziet)

 8.   
  3333/3333's avatar

  Ik heb er al vertrouwen in dat Valve precies weet waar ze mee bezig zijn. Geen enkele andere uitgever/ontwikkelaar kan aan hen tippen.

 9.   
  Flapjack's avatar

  🙁

 10.   
  )GN(-Erik's avatar

  Dus eigenlijk het zelfde geval zoals bij Starwars waar deel 4 t/m 6 eerst werden gemaakt omdat de techniek voor 1 t/m 3 nog niet bestond.