De grote Gamescom 2013 FAQ

Welkom bij de Grote GamersNET Gamescom 2013 FAQ! In deze FAQ (frequently asked questions) vind je veel informatie om je alvast voor te bereiden op de Gamescom van dit jaar.

Wat is de Gamescom?
De Gamescom is een de grootste publieke gamesbeurs van de wereld. Waar de E3 vooral om de media en het bedrijfsleven draait, daar is de Gamescom ook voor alle liefhebbers toegankelijk. In 2012 trok de beurs ruim 275.000 bezoekers in slechts vier dagen tijd. Dit is dus de beurs waar je als ‘gewone’ gamer zeker eens bij moet zijn. Er zijn enorme booths en allerlei grote games, booth babes, aankomende toppers, onverwacht leuke titels en dit jaar zullen de PlayStation 4 en de Xbox One voor het eerst aan consumenten worden getoond.

Wanneer is dit jaar de Gamescom?
In 2013 is de Gamescom van 21 tot en met 25 augustus. Eigenlijk zelfs al een dag eerder, want op dinsdag 20 augustus geven Sony, Microsoft en Electronic Arts persconferenties die het startschot geven voor de beurs. Woensdag 21 augustus is een dag die exclusief voor de pers is, dus het grote publiek kan van 22 tot en met 25 augustus de beurs bezoeken.

Waar vindt de Gamescom 2013 plaats?
Net als vorig jaar is de Gamescom in de Koelnmesse in Keulen, Duitsland. Een enorm complex, waarbij meerdere grote hallen helemaal zijn volgebouwd met alles over games, van de grootste AAA-titels tot kleine ontwikkelaars en producenten van hardware en accessoires.

Wie zijn er op de Gamescom dit jaar aanwezig?
GamersNET is er natuurlijk! Peter, Richard, Tom, Leon, Valentijn en Leon Stougie gaan de volledige beurs beleven, verkennen, verslaan en onveilig maken. alle grote uitgevers (behalve Rockstar) zijn dit jaar weer aanwezig. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen Nintendo en Microsoft (en THQ R.I.P.) niet aanwezig waren.

Wat gaan wij doen?
Dat is precies te zien in onze Gamescom agenda!

Wanneer zijn er grote persconferenties?
Op dinsdag 20 augustus hebben Electronic Arts, Microsoft en Sony een persconferentie.

– vanaf 11:00 uur is de Microsoft Showcase. Naast dat hier waarschijnlijk gesproken gaat worden over de releaseplannen van de Xbox One, zijn hier ook al games te spelen als Ryse, Forza 5 en Dead Rising 3.

– vanaf 16:00 uur geeft Electronic Arts een persconferentie. Verwacht Battlefield 4, FIFA 14, The Sims 4, Need for Speed: Rivals en meer. Misschien krijgen we ook wel informatie over Dragon Age Inquisition. Deze persconferentie is live te volgen via GamersNET, waar je ook nog gezellig kunt chatten met medebezoekers.

– vanaf 19:00 uur is de persconferentie van Sony. Hier zal de focus liggen op de PlayStation 4. Wellicht krijgen we een releasedatum te horen en natuurlijk krijgen we vette games te zien als Killzone: Shadow Fall, inFamous: Second Son, Beyond: Two Souls en Knack.

Daarnaast geeft Blizzard ook een persconferentie, maar dan op de woensdag.

Welke games kunnen we verwachten tijdens de Gamescom 2013?
Makkelijk gezegd: alle aankomende titels van vrijwel alle grote uitgevers. Wil je weten welke games jouw favoriete uitgever zal tonen? Check dan onze GN Achtergrond over de Gamescom line-up.

Wat gaat GamersNET tijdens de Gamescom doen?
Heel veel! We zijn dit jaar met zes fanatieke crewleden aanwezig en we gaan volop video-items maken voor de meest hilarische, informatieve en spectaculaire GN ON TOURs en GN Video Previews. Verder zijn we ook van plan om regelmatig GN Radio op te nemen voor extra achtergronden, meningen, analyses en natuurlijk slap geouwehoer. En natuurlijk zal de redactie thuis jullie van alle laatste nieuwtjes voorzien en komen er zeer spoedig ontzettend veel (hands-on) previews en interviews aan, vers vanaf de beursvloer. Genoeg informatie dus om helemaal op de hoogte te blijven van jouw favoriete games!

En uiteraard kan je ook zelf weer actief worden door te Twitteren met hashtag #GNGC, zodat jouw tweets in de timeline op de homepage van GamersNET komen te staan.

Kan ik ook naar de Gamescom?
Jazeker! Het is een publieke beurs, dus als je wilt kan je er bij zijn. Keulen is niet zo heel ver over de Duitse grens en is zodoende voor de meeste Nederlanders en Belgen goed te doen qua afstand. Donderdag en vrijdag is de beurs open vanaf 10 uur in de ochtend tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag kan je al vanaf 9 uur ’s ochtends terecht en sluiten de deuren op zaterdag om 20:00 uur en zondag om 18:00 uur. Zoals je kunt zien heb je al voor slechts 10 euro een volledige dag toegang tot al dit moois.

Ga je niet naar Gamescom?
Dat geeft niks, want jij kunt ons op pad sturen om ons vragen te laten stellen over jouw favoriete games. Stuur je vraag naar [email protected] en wij maken aan het eind van de week een video-item waarin we alle vragen beantwoorden.

Check GamersNET dus regelmatig de komende tijd om helemaal op de hoogte te blijven. En mocht je ook naar de beurs gaan, laat het ons dan zeker weten. Wie weet komen we elkaar dan wel tegen op de beursvloer en kan je schitteren in GN ON TOUR of GN RADIO.

  1.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik kijk erg veel uit naar de Gamescom! 🙂

    Kan niet meer wachten om dinsdag de livestreams van de persconferenties te volgen en van woensdag t/m zondag ben ik vijf dagen aanwezig op de beursvloer! Heb er zin in!