Naughty Dog bevestigt censuur in Europese versie The Last of Us

Naughty Dog heeft bevestigd dat de Europese versie van The Last of Us wat bloederige elementen mist die wel in de Amerikaanse versie zitten. Hiermee reageert de ontwikkelaar op aanhoudende vragen van spelers of er daadwerkelijk sprake is van een gecensureerde Europese versie.

Een community manager antwoordde het volgende:

The gore and violence ratings are subject to local regulatory boards in various countries, so the game must be slightly changed in order to accommodate those choices. If you import the North/South American version, it will not be censored, but EU/UK will be.
Door de censuur mist de game in Europa (en Australië) wat gore in de multiplayer. Zo kunnen de ledematen Survivors niet geamputeerd worden en is er ook veel minder bloed zichtbaar.

Volgens Naughty Dog kan men niets doen aan de richtlijnen van landen waar men de game verkoopt. Volgens fans is het echter vreemd dat de censuur meteen voor alle Europese landen geldt. De regels in Duitsland zijn bijvoorbeeld veel strikter dan die in Nederland of het Verenigd Koninkrijk. De grote frustratie bij veel spelers komt vooral door het feit dat Naughty Dog de censuur stilzwijgend heeft uitgevoerd. De singleplayer van The Last of Us is overigens in elk land hetzelfde.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Ik dacht juist dat het meestal andersom was

  2.   
    jamrex007's avatar

    Het spel word er niet beter om. dus voor mij maakt het niks uit.

  3.   
    Petor's avatar

    ”jamrex007″ schreef, "Het spel word er niet beter om. dus voor mij maakt het niks uit."

    Nee hoor, qua bloed en gore mag werkelijk alles in de V.S. In Europa zijn sommige landen in Scandinavië en Duitsland daar een stuk moeilijker in. Seks daarentegen? Als er ook maar een deel van een tepelhof te zien is, wordt het verboden in de V.S. En seks vinden we in Europa weer helemaal goed 🙂

  4.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Petor schreef, "

    ”jamrex007″ schreef, "Het spel word er niet beter om. dus voor mij maakt het niks uit."

    Nee hoor, qua bloed en gore mag werkelijk alles in de V.S. In Europa zijn sommige landen in Scandinavië en Duitsland daar een stuk moeilijker in. Seks daarentegen? Als er ook maar een deel van een tepelhof te zien is, wordt het verboden in de V.S. En seks vinden we in Europa weer helemaal goed 🙂 "

    +1 🙂

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Lichtelijke censuur in de multiplayer, valt vast mee te leven. Vind de frustratie van spelers dan ook wat overdreven.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Laat me raden…
    Dus wij mogen idd Duitsland bedanken doordat er een censuur in de EU versie zit. 🙄

    Kunnen ze dat niet dan oplossen met een Patch, niet dat het zo veel uitmaakt.
    Maar kom op Naughty Dog het is een 18+ game wanneer worden wij gamers eindelijk eens een keertje als volwassenen gezien inplaats van kinderen die de akelige aspecten in een volwassenen video niet mogen zien.
    Dat is zo waar ik mee zit, ik wil gewoon net als iedereen hier volwassene gam(st)ers behandeld worden die het aan kunnen.

  7.   
    Remco_MUFC's avatar

    Dus in plaats van een mes in je nek te leggen kust Joel voortaan alle vijanden weltrusten?

  8.   
    Thundergamer's avatar

    Daniels_Zwart schreef, "Lichtelijke censuur in de multiplayer, valt vast mee te leven. Vind de frustratie van spelers dan ook wat overdreven."

    Ik ben het met je eens dat het mee te leven is (ik vind het eigenlijk best onbelangrijk), maar het gaat ons om het principe: Hier word iets gecensureerd, terwijl het daar mag.