Gamersnet.nl

Nederlandse charts week 31 – Wii U laat zich eindelijk zien, The Last of Us terug op één

Ook op deze zwoele zondagavond hebben wij weer de nieuwste Nederlandse gamecharts voor jullie klaar staan. Nadat Mario & Luigi: Dream Team Bros. de afgelopen twee weken het stokje van The Last of Us had overgenomen en bovenaan stond in de top tien, is het nu wederom de PlayStation 3-exclusive van Naughty Dog die de afgelopen week het beste verkocht heeft en Dream Team Bros. moet het doen met een tweede plek. Hieronder zien we echter iets opvallends, er zijn, ruim acht maanden nadat de console verscheen, eindelijk Wii U-games die zich laten zien in de Nederlandse charts!

De derde plek is namelijk voorbehouden aan het recent verschenen Pikmin 3. Op de vierde plaats zien we daarnaast ook nog eens de standalone uitbreiding op New Super Mario Bros. U: New Super Luigi U. Dan rest ons de vraag of deze hoge posities van de Wii U-games komen doordat de spellen écht goed verkopen of dat gehele gamemarkt het momenteel rustig aandoet. De tweede optie lijkt aannemelijker, gezien de zeer matige Wii U-verkopen in Nederland en de rest van Europa.

Lager in de charts zien we dat BioShock: Infinite, na een eenmalige opleving vorige week, het veld weer heeft moeten ruimen, evenals LEGO: City Undercover The Chase Begins en, het normaal altijd goed presterende, Skylanders: Giants. Naast Pikmin 3 en New Super Luigi U is ook Assassin’s Creed III een nieuweling in de charts, ten opzichte van vorige week.

1. (2.) The Last of Us – PlayStation 3
2. (1.) Mario & Luigi: Dream Team Bros. – 3DS
3. (n) Pikmin 3 – Wii U
4. (n) New Super Luigi U – Wii U
5. (8.) Luigi’s Mansion 2 – 3DS
6. (3.) De Sims 3: Exotisch Eiland – pc
7. (10.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
8. (9.) FIFA 13 – PlayStation 3
9. (4.) Battlefield 3 – PlayStation 3
10. (-) Assassin’s Creed III – PlayStation 3