Gamersnet.nl

Take-Two vernieuwt handelsmerk Bully

Take-Two heeft onlangs opnieuw de rechten op de naam ‘Bully’ aangevraagd. Hoewel het heel goed een reguliere vernieuwing kan zijn om het handelsmerk te beschermen, is het ook een heerlijk excuus om te speculeren over een vervolg.

Bully, ook wel bekend als Canis Canem Edit, is ontwikkeld door Rockstar Vancouver en verscheen in 2006 voor de PlayStation 2. Later kwam er nog een uitgebreide Scholarship Edition voor de Xbox 360, Wii, pc en het PlayStation Network. Rockstar Vancouver ging daarna aan de slag met Max Payne 3, maar na oplevering van die game mocht de studio haar deuren sluiten. Veel medewerkers vonden bij een andere Rockstar-studio onderdak, maar waar zij momenteel aan werken is nog onduidelijk. Take-Two heeft al laten weten dat er meerdere, next-gen games in ontwikkeling zijn.

Ziet Rockstar dan toch nog wat in Bully 2? Een soort van onthulling bijna vier jaar geleden bleek loos alarm te zijn, maar vele fans schreeuwen al tijden om een vervolg. En Rockstar Toronto heeft al enige ervaring opgedaan door te helpen met Bully: Scholarship Edition. Wie weet gaat het nog eens gebeuren…