Aantal abonnees World of Warcraft daalt sterk

Aan het einde van het laatste kwartaal telde World of Warcraft nog zo’n 7,7 miljoen abonnees. Het eerste kwartaal van 2013 werd door Activision Blizzard afgesloten met nog zo’n 8,3 miljoen abonnees, een daling van 600.000 betalende leden dus.

Activision Blizzard maakte de cijfers bekend als afsluiting van het tweede kwartaal. Waardoor er een dalende lijn is te zien in het aantal abonnees, is niet geheel duidelijk. De laatste uitbreiding van World of Warcraft, Mists of Pandaria, verscheen in september 2012 en beviel sommigen misschien toch niet zo goed.

Ondanks de daling in het aantal abonnees is World of Warcraft op dit moment nog steeds de populairste MMO met maandelijkse kosten. Het hoogste aantal abonnees dat tegelijk actief was, werd in oktober 2010 vastgesteld op 12 miljoen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Activision Blizzard, of welke andere game dan ook, deze grens ooit nog zal overschrijden.

 1.   
  GUNBOY555's avatar

  was te verwachten

 2.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Zodra ze met WoW2 komen zal het ledental weer flik stijgen. Ik ben de graphics van WoW inmiddels wel beu geworden…

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”GUNBOY555″ schreef, "moesten ze hem ook maar voor consoles maken"

  Wow is geen console game maar hoort op de pc, verder post is niet zoveel onnodige dingen overal en houd het bij 1 bericht.
  Nu is het bericht 1 dan minuut later eronder bericht 2 nergens voor nodig.

 4.   
  Codename_black's avatar

  @Gunboy555

  🙄 🙄 🙄

  Ontopic:

  WoW begint ook oud te worden, als je het gaat vergelijken met andere MMO’s zoals SWTOR, Guild wars 2 ect, beide hebben betere gameplay (persoonlijke mening heb zowel WoW als SWTOR en Guildwars 2 gespeeld) dit komt vooral om dat de laaste twee vrij recent zijn terwijl WoW een bejaarde achter een rollator is geworden.
  WoW daarin tegen heeft wel een grotere fan-base dan SWTOR en Guild wars 2.
  Ook heeft de setting van WoW veel mensen getrokken door eerdere Warcraft games, SWTOR heeft dit ook door Kotor alleen is de setting van SWTOR niet interesant voor de gemiddelde MMO speler die het toch meer in een fantasy setting zoeken dan SCI-FI.

  Ach zo heeft iedereen zijn voorkeuren, maar een ding is zeker WoW komt langzaam aan zijn einde.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Waar heeft die last van! 😆

 6.   
  huntedjohan's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Waar heeft die last van! 😆 "

  aandacht te kort? of gewoon zn leeftijd die nog niet beseft dat hij zichzelf behoorlijk voor L*L zet op deze manier.

  Ontopic ben ik wel benieuwd waar merendeel van de leden naar toe gegaan zijn. GW2 is volgens mij niet het succes wat men er van verwacht had, SWtor is volgens mij ook qua leden niet echt vooruit gegaan. aion weet ik. rift zie ik wel veel ex wow spelers, maar je merk toch ook dat merendeel er maar kort blijft en dan weer wegblijven. in onze guild zitten echt vet veel nieuwe spelers die 2 dagen online zijn geweest en daarna niet meer online komen.

 7.   
  huntedjohan's avatar

  vandaar dat wij ook met zn allen dit artikel vol spammen, en jij het bij 1 bericht houd 😛

 8.   
  BartjeZ's avatar

  Aan het einde van het laatste kwartaal telde World of Warcraft nog zo’n 7,7 miljoen abonnees. Het eerste kwartaal van 2013 werd door Activision Blizzard afgesloten met nog zo’n 8,3 miljoen abonnees, een daling van 600.000 betalende leden dus

  volgensmij klopt dit niet het is toch anders neem ik aan?

 9.   
  Cyart's avatar

  niet heel verbaasd erover, naar mijn mening hebben ze er toch zelf voor gezorgd.

 10.   
  Deadstriker's avatar

  De grootste lol van die game is er wel af!

 11.   
  Regge's avatar

  huntedjohan schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Waar heeft die last van! 😆 "

  aandacht te kort? of gewoon zn leeftijd die nog niet beseft dat hij zichzelf behoorlijk voor L*L zet op deze manier.
  Ontopic ben ik wel benieuwd waar merendeel van de leden naar toe gegaan zijn. GW2 is volgens mij niet het succes wat men er van verwacht had, SWtor is volgens mij ook qua leden niet echt vooruit gegaan. aion weet ik. rift zie ik wel veel ex wow spelers, maar je merk toch ook dat merendeel er maar kort blijft en dan weer wegblijven. in onze guild zitten echt vet veel nieuwe spelers die 2 dagen online zijn geweest en daarna niet meer online komen. "

  Ik denk dat veel (inc. mijzelf) zitten te wachten op Wildstar. Het heeft de zelfde style enkel met nieuwe features, mechanics, en een totaal fers jasje qua story en al. Iets waar ze nog veel uit kunnen halen en als ik zo kijk kunnen ze het ver schoppen. Maar dat is ook deels mijn mening ofcourse:)

 12.   
  Rijstekorrel's avatar

  Kijk minder mensen aan World of Warcraft dat is mooi op zich kan blizzard zich eindelijk eens richting op warcraft 4, ze zeggen ja hebben we geen tijd voor ofzo.
  Het hele online rpg trekt me niet warcraft 1,2,3 vond ik echt vet maar wow vind ik echt niks aan.

 13.   
  Bulletfox's avatar

  als je de forums on battle.net doorleest is het wel duidelijk dat blizz heel veel abonees verliest,
  ik als nog steeds fanatieke wow speler moet soms ook zeggen dat het soms lijkt alsof blizz hun kop in het zand heeft en zich niks van de reacties aantrekt van de spelers dus, dit geld uiteraard niet altijd maar soms krijg ik dat gevoel wel heel sterk dus ja….

 14.   
  xkillcamx's avatar

  HardCoreGamer™ schreef, "Zodra ze met WoW2 komen zal het ledental weer flik stijgen. Ik ben de graphics van WoW inmiddels wel beu geworden… "

  De Graphics van WoW word met elke expensian beter gemaakt 😉
  Of bedoel je dat je hele andere graphics wil? Nee, Dan is het dus geen wow meer.

 15.   
  xkillcamx's avatar

  Ze moeten gewoon minder vlug gaan, niet om de paar maanden er een nieuwe seasen (armor) in gooien met PvP!

 16.   
  Kenneloth's avatar

  HardCoreGamer™ schreef, "Zodra ze met WoW2 komen zal het ledental weer flik stijgen. Ik ben de graphics van WoW inmiddels wel beu geworden… "

  Beetje lompe uitspraak of niet? Bij jou gaan kennelijk graphics boven gameplay?

 17.   
  RNSgamez's avatar

  And going down! ik vond wow leuk..maar blijf consolegamer in hart en nieren

 18.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  Kenneloth schreef, "

  ”HardCoreGamer™” schreef, "Zodra ze met WoW2 komen zal het ledental weer flik stijgen. Ik ben de graphics van WoW inmiddels wel beu geworden… "

  Beetje lompe uitspraak of niet? Bij jou gaan kennelijk graphics boven gameplay?"

  graphics zorgen voor sfeer. Een uitstekend voorbeeld hier van is crysis. Als de graphics dan achterhaald zijn kan die sfeer nog wel eens wegvallen (PS2 games ondergaan dit vaak) een game zoals minecraft is het bewijs dat dit niet altijd zo is. Omdat deze game nou eenmaal boordevol sfeer zit dankzij de volledig unieke gameplay. Dus is de gameplay van wow wellicht niet meer uniek genoeg om dat sfeervolle gevoel aan de gamer te bezorgen ?