Nederlandse charts week 28 – New Super Mario Bros. 2 keert terug, nummer één blijft gelijk

De afgelopen weken, en ook de komende weken, komen er maar weinig games uit, want het is natuurlijk vakantietijd. Dit betekent ook dat er in de charts weinig opzienbarends gebeurd en dat we weinig veranderingen zien in de top tien. Zo zien we alweer voor de vijfde week op rij The Last of Us bovenaan staan, toch een uitzonderlijke prestatie voor een game die op slechts één platform verschijnt.

Lager in de charts valt op dat Far Cry 3, nadat deze vorige week terugkeerde in de charts, alweer is weggevallen uit de top tien, dit komt door de 3DS-titel New Super Mario Bros. 2. Verder zien we slechts kleine verschuivingen in de top tien, waarbij enkele games van plaats verwisselen.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1.) The Last of Us – PlayStation 3
2. (4.) Skylanders: Giants – Wii
3. (2.) De Sims 3: Exotisch Eiland – pc
4. (3.) FIFA 13 – PlayStation 3
5. (10.) Donkey Kong Country Returns – 3DS
6. (7.) Animal Crossing: New Leaf – 3DS
7. (5.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
8. (9.) Battlefield 3 – PlayStation 3
9. (8.) LEGO: City Undercover The Chase Begins -3DS
10. (-) New Super Mario Bros. 2 – 3DS

  1.   
    svenysven's avatar

    Geen één Xbox 360 game in de lijst 😆

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Jep, is ondertussen alweer de negende week op rij.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Kijk eens naar wat Xbox nog gaat releasen; schrikbarend weinig. De gewoonlijke sportgames en GTA V en dat wad het wel. Dit terwijl Sony nog vol inzet op de PS3 met echte must haves. Sony begint steeds meer te begrijpen waar het de gamer om gaat, hulde!

  4.   
    jamrex007's avatar

    Ben benieuwd of GTA 5 het ook lukt om 5 weken op nummer 1 te staan.

  5.   
    Goldcobra's avatar

    ”jamrex007″ schreef, "Ben benieuwd of GTA 5 het ook lukt om 5 weken op nummer 1 te staan."

    Lijkt mij wel. Over GTA V werd al gehypet voordat we überhaupt iets wisten van de game (behalve de naam dan), en volgens mij is dat niet bepaald minder geworden. The Last of Us is echt awesome, maar ik denk toch dat ‘ie vooral op 1 staat omdat er recent geen andere AAA games zijn uit gekomen

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik denk het eigenlijk niet. The Last of Us is gewoon in een relatief rustige tijd uitgekomen, waardoor het weinig hoeft te verkopen om bovenaan te staan in de charts. GTA 5 verschijnt halverwege september en zal dan ongetwijfeld de eerste twee weken oid op één staan. Daarna verschijnt echter FIFA 14 en ik schat zo in dat die op release meer zal verkopen dan GTA 5 in zijn derde week.