Mysterieuze tease van Sony blijkt Ratchet & Clank: Nexus

Hoewel Insomniac ons eind mei met Fuse een multiplatform-titel bracht en er tijdens de E3 een Xbox One-exclusive, Sunset Overdrive, werd aangekondigd van de ontwikkelaar, blijkt de Ratchet & Clank-ontwikkelaar ook nog steeds een goede relatie met Sony te hebben. De myserieuze tease van Sony blijkt namelijk te zijn voor een nieuwe Ratchet & Clank-game: Ratchet & Clank: Nexus.

Met Nexus keert Insomniac weer terug naar de kern van de serie, aldus Brian Allgeier. Met Ratchet & Clank: All 4 One en Q-force wilde de ontwikkelaar wat andere wegen inslaan om eens wat anders te kunnen doen, maar men zal zich er nu weer op gaan focussen om ‘Ratchet weer als Ratchet te laten voelen’. Uiteraard beschik je in deze nieuwe platformer weer over nieuwe bizarre wapens als de Winterizer (geraakte tegenstanders veranderen in een sneeuwpop) en de Nightmare Box, welke vijanden dermate laat schrikken dat ze vluchten of besluiten om de box aan te vallen. Daarnaast biedt Nexus ook enkele nieuwigheden, zo zal je Clank kunnen besturen in bepaalde secties van het spel waarin je in 2D puzzels moet oplossen.

Ratchet & Clank: Nexus zal zowel als schijfje als digitaal te koop zijn en krijgt een prijs mee van 29,99 dollar, een prijs in euro’s is nog onbekend. James Stevenson, werkzaam bij Insomniac, heeft laten weten dat Ratchet & Clank: Nexus niet zo groot zal zijn als A Crank in Time, wat logisch is gezien de lagere startprijs, maar een stuk groter is dan Ratchet & Clank: Quest for Booty en Q-force.

De nieuwe Ratchet & Clank-game verschijnt nog deze herfst voor de PlayStation 3. Momenteel is Insomniac nog niet bezig met een Vita-versie, maar dit behoort tot de mogelijkheden als de game ook op Sony’s handheld tot bepaalde ‘standaarden’ van de serie weet te reiken.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Lachertje! 😆