Patrice Désilets: 1666 zou de nieuwe Assassin’s Creed worden

Vorige maand dook het nieuws op dat Assassin’s Creed-bedenker Patrice Désilets een aanklacht had ingediend tegen zijn voormalige werkgever Ubisoft om de rechten voor 1666: Amsterdam in handen te krijgen. Veel was er tot dusver niet bekend over de nieuwe franchise 1666, maar volgens Désilets zou het de nieuwe Assassin’s Creed moeten worden.

Désilets vertelde dat het de bedoeling was om in het eerste jaar een ontwikkelteam samen te stellen, onderzoek te doen naar het historische tijdperk en een nieuwe franchise op te zetten. Het project zou al in pre-productie zijn geweest, waarbij de focus lag op de regels van het spel en de gameplay. De setting van de game had Désilets al snel voor ogen: Amsterdam. Een bijzondere tijd, volgens de ontwikkelaar:

Rembrandt was still alive in 1666, died in 1669. I took one of his most famous paintings, The Philosopher, and put it in the design documents – so I referred to this matter, more or less.
Verder dan de fase van pre-productie is 1666 vooralsnog niet gekomen. Het is nog maar de vraag of Ubisoft zelf met de franchise verder wil gaan of dat men bereid is om tegen een gepaste vergoeding Désilets zijn geliefde project weer terug te geven. Of dat het idee van deze game een langzame dood sterft.

Voorlopig blijft het slechts bij dromen van een grote franchise met Amsterdam als setting…

 1.   
  Goldcobra's avatar

  Ik hoop echt dat het alsnog doorgaat. Een AAA title die zich afspeelt in Nederland zou echt te gek zijn.

 2.   
  el_loco's avatar

  Goldcobra schreef, "Ik hoop echt dat het alsnog doorgaat. Een AAA title die zich afspeelt in Nederland zou echt te gek zijn."

  Wie wil dat nou niet!? Haha. Zou echt geweldig zijn!

 3.   
  D_Dog's avatar

  Ik heb een bloedhekel aan amsterdam, dus dromen zal bij mij niet gaan lukken.

 4.   
  sthij's avatar

  el_loco schreef, "

  ”Goldcobra” schreef, "Ik hoop echt dat het alsnog doorgaat. Een AAA title die zich afspeelt in Nederland zou echt te gek zijn."

  Wie wil dat nou niet!? Haha. Zou echt geweldig zijn!"

  Rainbow six lockdown heeft ook een level in Amsterdam :P.

  Hopen dat deze game nog wel door gaat het klinkt interesant.

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Dit zou echt briljant zijn! Ontwikkelaars moeten sowieso meer games maken die zich niet in Amerika afspelen, beetje zat die setting. Europa heeft echt genoeg mooie steden.

 6.   
  Sa.'s avatar

  Daniels_Zwart schreef, "Dit zou echt briljant zijn! Ontwikkelaars moeten sowieso meer games maken die zich niet in Amerika afspelen, beetje zat die setting. Europa heeft echt genoeg mooie steden."

  Zeker mee eens, New York is inmiddels wel helemaal plat gebombardeerd door Aliens/Russen. En nee, we hoeven geen andere Amerikaanse steden, laat Europa nou eens van haar mooie kanten zien. The Saboteur bijvoorbeeld, echt een super game naar mijn mening. Zeker door de vernieuwende setting. 🙂

 7.   
  Noice!'s avatar

  Europa is inderdaad mooi voer voor games. Wij hebben mooie historische steden, die smeken erom om virtueel kapot te gaan! 🙂
  Die nieuwe game voor de PS4 bijvoorbeeld, The Order, in het Victoriaanse Londen wordt prachtig denk ik. Die trailer ademde gewoon sfeer en klasse.
  Ook zou ik graag wat vaker games in Afrika zien, zowel in steden en dorpen als in de wildernis. Resident Evil had toen een deel in Afrika, vond ik erg verfrissend. Afrikaanse warlords en Afrikaanse stammen schreeuwen toch om een eigen game? Je eigen Zulu dorp opbouwen en steeds meer gebied veroveren op andere stammen door extreem gewelddadig met ‘knopkierries’ hoofden in te slaan…. Ik zie het helemaal zitten!

 8.   
  See4urSelf's avatar

  Marinu$ schreef, "Europa is inderdaad mooi voer voor games. Wij hebben mooie historische steden, die smeken erom om virtueel kapot te gaan! 🙂
  Die nieuwe game voor de PS4 bijvoorbeeld, The Order, in het Victoriaanse Londen wordt prachtig denk ik. Die trailer ademde gewoon sfeer en klasse.
  Ook zou ik graag wat vaker games in Afrika zien, zowel in steden en dorpen als in de wildernis. Resident Evil had toen een deel in Afrika, vond ik erg verfrissend. Afrikaanse warlords en Afrikaanse stammen schreeuwen toch om een eigen game? Je eigen Zulu dorp opbouwen en steeds meer gebied veroveren op andere stammen door extreem gewelddadig met ‘knopkierries’ hoofden in te slaan…. Ik zie het helemaal zitten!"

  Haha, ik weet niet of ik je helemaal serieus moet nemen of je awesome moet vinden haha. Ja Afrika wordt helaas niet zo vaak aangedaan. Graag wat pittoreske Italiaanse dorpjes, drukke Amsterdamse 17de eeuwse markten of Indiase crowd control. Naar mijn mening hebben we genoeg Amerika gezien, of Amerikaans georiënteerde games.

 9.   
  3333/3333's avatar

  Amerikanen houden nu eenmaal van hun eigen land, daar is niks mis mee overigens.

  @See4yourself, Sniper Elite V3 gaat zich afspelen in Afrika, dat wordt zeker vet!

 10.   
  CQDerik's avatar

  Dit zou vet zijn!

 11.   
  Fabianb's avatar

  sthij schreef, "

  ”el_loco” schreef, "[quote=”Goldcobra”].."

  Wie wil dat nou niet!? Haha. Zou echt geweldig zijn!"

  Rainbow six lockdown heeft ook een level in Amsterdam :P.
  Hopen dat deze game nog wel door gaat het klinkt interesant.[/quote]

  Lol dat level weet ik nog. 😛 Was toch zo’n sniper level? Of begon het daarmee?

 12.   
  ShadyXL's avatar

  Hoe vet het ook klinkt, ik wil liever dat AC een aantal eeuwtjes teruggaat, in Rusland afspeelt of (wat ik en veel andere fans op wachten) in China afspeelt :]

 13.   
  xXGame_LionXx's avatar

  waarom niet iets met de oorlog tussen de spaanjaarden en de Leidenaren het heeft veel geschiedemis en onverklaarlijke feiten + rembrand zelf was leids.