Yves Guillemot: ZombiU bij lange na niet winstgevend, geen vervolg in de planning

Yves Guillemot, de baas van Ubisoft, heeft tegenover de website GamesIndustry.biz laten weten dat ZombiU, één van de launchtitels van de Wii U, bij lange na niet winstgevend is geweest. Fans van de game zullen we dan ook moeten teleurstellen, want als gevolg hiervan heeft Ubisoft geen plannen om een vervolg te maken op de zombiegame.

Het zeer matige presteren van de survival horror-game heeft echter nog meer gevolgen gehad. Guillemot liet namelijk weten dat de teleurstellende resultaten van ZombiU ervoor hebben gezorgd dat de Franse uitgever besloot om Rayman Legends uit te stellen en dat de platformer niet langer exclusief voor de Wii U is, maar ook op de Xbox 360, PlayStation 3 en Vita verschijnt.

  1.   
    Daan's avatar

    de Franse uitgever besloot om Rayman Legends uit te stellen en dat de platformer niet langer exclusief is, maar ook op de Xbox 360, PlayStation 3 en Vita verschijnt.

    Logisch gevolg als je het mij vraagt.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Had wel verwacht dat ze meer dan een miljoen ZombiU exemplaren hadden verkocht… Ik heb de game ook nog niet uitgespeeld, voor mij zegt dat genoeg. Best zonde want ik ken bijna geen betere zombie game. 🙁

  3.   
    Noice!'s avatar

    Vaak als je een nieuwe franchise opzet op een nieuwe console lopen de verkopen traag. Een logisch gevolg van het feit dat er nog weinig consoles verkocht zijn. Het idee is dat je de mensen die er een kopen verleidt om het 1e deel uit te proberen. Als de game goed is en er zijn na 1,5 tot 2 jaar meer consoles verkocht, breng je deel 2 uit en je kan het geld binnen harken.
    Los van het feit dat de Wii U niet super verkoopt, is de game ook helemaal niet zo goed. Er zitten wat leuke ideeën in, maar daar strandt het ook een beetje. Je zou als ontwikkelaar al een 2e deel maken om te laten zien hoe het 1e deel eigenlijk had moeten zijn.