DICE: PS4-versie Battlefield 4 ondersteunt wellicht toetsenbord en muis

De PlayStation 4-versie van Battlefield 4 krijgt mogelijk ondersteuning voor toetsenbord en muis. Als het aan ontwikkelaar DICE ligt in elk geval, zo vertelt producer Aleksander Grøndal. Op de vraag of Sony’s console wellicht ook toetsenbord en muis gaat ondersteunen, antwoordde hij als volgt:

We have mouse and keyboard support for the PC obviously, but I can’t speak now specifically for next gen consoles. But if it makes sense in the Battlefield universe, for a Battlefield game, we’ll consider it.
Doordat de next-gen consoles qua hardware steeds meer op een pc gaan lijken, nemen ook de vragen om pc-specifieke mogelijkheden toe. Of Battlefield 4 hier al iets van gaat merken is nog even de vraag, maar DICE heeft er wel oren naar. Zie jij meerwaarde in toetsenbord en muis voor de PlayStatio 4-versie? Of blijf je liever bij een controller?

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Een muis en toetsenbord heeft grote voordelen tegenover een controller. Het richten is preciezer en daarnaast meer mogelijkheden in toets combinaties of mogelijkheden ingame.

  De enige voordeel van een controller is het voort bewegen van een personage. Hierbij heb je de mogelijkheid om een stick te gebruiken die 360 graden kan draaien met daarbij ook de snelheid met 1 vinger kunt besturen. Dit mis ik soms op het toetsenbord, maar de rest ligt zeker in de voordeel van een toetsenbord en muis.

 2.   
  Koen's avatar

  Het leuke van de consoles vind ik juist dat iedereen werkt met dezelfde besturing. Deze nieuwe mogelijkheid zou de balans flink verstoren.
  Met een controller kun je inderdaad minder goed richten, maar dat geldt voor iedereen in de lobby.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Koen schreef, "Het leuke van de consoles vind ik juist dat iedereen werkt met dezelfde besturing. Deze nieuwe mogelijkheid zou de balans flink verstoren.
  Met een controller kun je inderdaad minder goed richten, maar dat geldt voor iedereen in de lobby."

  Daarom krijgt de controller in de meeste gevallen een auto aim functie in games, wat de fractie tussen muis en controller drastisch zal verlagen.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Het zou me niks verbazen als het erin komt te zitten de ps3 ondersteund nu ook muis en toetsenbord al ken ik geen mensen die het gebruiken.
  En als mensen het gebruiken zouden ze online bij elkaar gegooit moeten worden zodat je niet groot verschil krijgt met mensen met een muis of een controller.

 5.   
  assassin_MKA's avatar

  Het zou een mooie stap kunnen zijn, want veel PC-gamers willen niet overstappen naar de consoles vanwege de controllers. Ik zou dan wel willen dat de servers gescheiden worden. Dus servers waar keyboard&mouse wordt toegelaten, en servers met controller only. In ieder geval zal BF4 voor PS4 in mijn pre-order lijst blijven. 🙂

 6.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”Koen” schreef, "Het leuke van de consoles vind ik juist dat iedereen werkt met dezelfde besturing. Deze nieuwe mogelijkheid zou de balans flink verstoren.
  Met een controller kun je inderdaad minder goed richten, maar dat geldt voor iedereen in de lobby."

  Daarom krijgt de controller in de meeste gevallen een auto aim functie in games, wat de fractie tussen muis en controller drastisch zal verlagen. "

  ik haat auto aim in games 👿 en niet iedere game geeft ons de optie om die af te zetten spijtig genoeg

 7.   
  3333/3333's avatar

  Dit werd op de ps3 overigens ook beloofd, maar bijna door geen enkele game ondersteund.

 8.   
  Andrevantoever's avatar

  Het lijkt me wel wat maar ik denk niet dat ik het echt zal gaan gebruiken als het er komt.

 9.   
  toeter83's avatar

  aub niet dat is toch oneerlijk voor de gene die geen toetsenbord gebruiken

 10.   
  svenysven's avatar

  Ik hoop het niet, met een controller kan je misschien minder goed richten, maar dat heeft iedereen in het potje. Als er dan mensen in komen die een muis en een toetsenbord hebben is het gewoon niet eerlijk.

 11.   
  nanathan's avatar

  het is handig maar ik vind dat het net leuk dat je allemaal met gelijke wapens strijd.
  Doe mij maar gewoon een potje oorlog met een controller in de handen

 12.   
  Rivado's avatar

  Ik vind het chille aan een controller juist dat je niet aan een tafel hoeft te gaan zitten. Ik game altijd lekker onderuitgezakt op een mooie fauteuil. Ik heb geen interesse om voorovergebogen over een tafel te leunen.

 13.   
  Overload14's avatar

  Dit vind ik maar vreemd.. Maar goed als ik dan toch een Ps4 ga ik toch de controller gebruiken om battlefield 4 te spelen want raar maar waar ik vind het juist verschrikkelijk om met een computer muis te spelen.