Iwata verklaart cancellen van Wii Vitality Sensor

Herinner je je de Vitality Sensor voor de Wii nog? Dit kleine apparaatje werd op de E3 van 2009 onthuld en was in staat om lichaamssignalen zoals je hartslag af te lezen. Het apparaat is echter tot op de dag van vandaag nog niet verschenen en daar zijn volgens Nintendo-baas Satoru Iwata meerdere redenen voor.

Ten eerste waren de prestaties van het apparaatje ondermaats. De Vitality Sensor bleek slechts bij 90 procent van de personen te werken en dat was voor Nintendo niet genoeg. Maar dat is niet de enige reden. Iwata bekent namelijk ook dat Nintendo geen idee had hoe ze de Vitality Sensor in de praktijk zouden moeten benutten:

The Wii Vitality Sensor is an interesting device, and we did various experiments to see what is possible when it was combined with a video game. But, as a result, we have not been able to launch it as a commercial product because we could not get it to work as we expected and it was of narrower application than we had originally thought.
Mocht het Nintendo lukken om de Vitality Sensor bij 99,9 procent van de mensen te laten werken, dan zou Iwata ervoor kiezen om het apparaat alsnog in de winkels te leggen. De kans dat dat gaat gebeuren, is echter miniem.

  1.   
    Rivado's avatar

    Ben ik de enige die even dacht dat er cancercellen stond? Ik dacht al, wow, dit is best wel ernstig :p