Michael Pachter: Nintendo zit zwaar in de problemen

Wedbush Morgan-analist Michael Pachter denkt dat Nintendo veel te lang heeft gewacht met het toetreden tot high-definition met de Wii U. Men had eerder een HD-console moeten uitbrengen. Hierdoor lijkt het Japanse bedrijf nu zwaar in de problemen te zitten, aldus Pachter:

Nintendo’s in trouble right now. Nintendo, I think, waited two years too long to launch a competitive, high definition console…I think by the time they did launch a console which stacks up really well, the other two guys [Sony and Microsoft] passed them by, and I think they’re in a world of trouble right now.
Ook het feit dat grote ontwikkelaars en uitgevers, waaronder Ubisoft en Electronic Arts, voorlopig niets meer met de Wii U te maken willen hebben, is geen goed voorteken. Pachter vergelijkt de Wii U met de oude Nintendo-only console, de NES:
The publishers are pretty excited to support the Xbox One and the PS4 – they really didn’t say anything about the Wii U. And we know EA has no games in development for Wii U. If Activision pulls support; if you see Ubisoft, you see Take-Two pull support, the Wii U is a Nintendo-only gaming device which is they way they were back with the Nintendo Entertainment System in 1985. They’re not going to sell a lot of consoles if they don’t have games like FIFA and Battlefield and Call of Duty and Grand Theft Auto.
Pachter besloot zijn betoog nog met de opmerking dat elke echte hardcore gamer die een Wii U koopt, uiteindelijk ook een PlayStation 4 of Xbox One gaat kopen vanwege de grote third-party games die wel op de PS4 en Xbox One verschijnen. Nintendo zou al snel en hard naar de derde plaats zakken op het gebied van consoles.

Zie jij nog toekomst voor de Wii U? Of gaat Nintendo het echt zo zwaar krijgen als Pachter beweert?

  1.   
    G-6's avatar

    Volgens mij koop je de Nintendo consols tegenwoordig alleen nog maar voor de Firts-party titels, dat idee heb ik tenminste.

  2.   
    Hillianii's avatar

    Als ik van plan zou zijn om een Nintendo console te kopen was het alleen maar voor Mario.. 😉

  3.   
    yannick_TXL's avatar

    Ik zou alleen een Wii U willen voor de First Party games, maar pas als die ongeveer 120 euro kost over een paar jaar.

  4.   
    Goldcobra's avatar

    Tsja, dat ziet er inderdaad niet goed uit. Zo’n beetje iedereen is opgegroeid met titles als Mario en Pokémon, en het zou echt zonde zijn als Nintendo failliet gaat. Zouden ze niet veel meer winst kunnen maken door Pokemon, Mario, Zelda, etc. ook op andere platforms uitbrengen? Maargoed, daar zal Nintendo waarsch te trots voor zijn.
    Oh en btw, over ”Ubisoft wil niks meer met de Wii U te maken hebben”, komt Watch_Dogs niet naar de Wii U?

  5.   
    Supermario's avatar

    Er wordt alleen maar gesproken over de console,de handheld van nintendo ds en 3ds zal toch wel verkocht worden.En de Wii-u zal toch wel vraag naar blijven.De echt game freak wil toch alle consoles hebben om hun games op te kunnen spelen

  6.   
    3333/3333's avatar

    Ze halen ook weinig nieuwe gamers binnen heb ik het idee.

    Die Mario en Zelda games zijn vooral leuk voor diegene die ze vroeger gespeeld hebben. Mensen die niet gewend zijn aan de hyperactieve geluidjes, flitsende menu’s en de (vaak) simpele gameplay, zullen niet snel overstappen naar een Wii U heb ik het idee.

  7.   
    mmx's avatar

    Die Pachter is gewoon gek ,zelfs wij als gamers weten dat Nintendo in zwaar weer zit hij verteld dus helemaal niets nieuws .

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dat die gast zelf nog niet in de problemen zit 😆

  9.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    mmx schreef, "Die Pachter is gewoon gek ,zelfs wij als gamers weten dat Nintendo in zwaar weer zit hij verteld dus helemaal niets nieuws ."

    Hij doet vaker dit soort dingen, hij komt met domme uitspraken etc. die niet kloppen, maar om het percentage toch nog een beetje hoog te houden, komt hij met dit soort uitspraken.

  10.   
    ShadyXL's avatar

    Pachter, ga naar huis en zoek een nieuwe baan.

  11.   
    Mandamo's avatar

    Michael Pachter serieus nemen.. :’)
    https://www.youtube.com/watch?v=TE7kXJe0PUs

  12.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Goh, denk je?

    Maar hoe zwaar is het financieel gezien bij Nintendo? Volgens mij als Nintendo wilt komen ze met nog een next-next gen gameconsole denk ik. Maar Wii (U) 3 zal er denk ik nooit meer komen, hopelijk. 🙄

  13.   
    Noice!'s avatar

    Vandaag een Wii U op de kop getikt bij de Carrefour in Belgie. Ik schrok heel erg van de prijs en dit doet erg denken aan de ondergang van de Dreamcast destijds. De 8gb versie kost namelijk €150 daar! Nog geen jaar ná het uitbrengen van de console wordt sowieso al duidelijk gemaakt dat die 8GB bundel geen bestaansrecht meer heeft.
    Voor de consument is dit goed nieuws voor op de korte termijn, maar als het zo doorgaat zitten we dadelijk met een dode console.
    De Wii U heeft veel in z’n mars, alleen Nintendo lijkt er bijna een geheim van te willen maken.

  14.   
    Bones's avatar

    Microsoft heeft deze positie overgenomen, met de Xbox1 heeft Nintendo niets meer te bieden, daarom koop ik ook een PS4.
    Een gamers console!

    Dat home entertainment gedoe is niets voor mij.