EA: Volgende generatie tablets kan dezelfde graphics als PlayStation 3 en Xbox 360 tonen

Gamen op tablets is anno 2013 immens populair, vooral bij het casual publiek. Ook veel hardcore gamers spelen regelmatig een spelletje op hun iPad of Android-apparaat, maar de tablet zal voor hen niet snel gaan dienen als vervanger voor de pc of thuisconsoles. Dit is deels te danken aan het feit dat tablets vaak matige prestaties leveren op visueel gebied. Echter, volgens EA Labels-baas Frank Gibeau komt daar in de toekomst verandering in.

Gibeau meent dat de volgende generatie tablets dezelfde graphics op het scherm zal kunnen toveren als de PlayStation 3 en Xbox 360:

In the near future, the next wave of tablets and phones will have nearly Xbox 360 or PS3 capabilities in terms of graphics. Some of our engine technology that used to be console-specific now can, with modifications, be able to power games on tablets and on phones in the near future. We’re just getting ready for that.
Om die reden zal EA de beroemde Frostbite engine ook naar de tablets brengen. Gibeau realiseert zich tegelijkertijd dat er meer nodig is om hardcore gamers te overtuigen van de charmes van een tablet:
You have to redesign the game. You can’t just bring it over and have a virtual D-pad on the tablet. It doesn’t work. You have to re-architect it around touch, voice, camera. Our teams are having a lot of fun with that, reimagining an experience on a tablet using the same graphics and assets in some ways, but completely remixing the meal. Same ingredients, completely different meal. That’s kind of the way we think about it.
Zou jij meer op een tablet gaan gamen als de besturing en graphics worden verbeterd? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  De technologie gaat dan hard zeg als ze alles in een hele platte tablet’s kunnen overzetten waar eerder grote bakbeesten als Xbox360 & Playstation 3 voor nodig was. ๐Ÿ˜ฎ

 2.   
  Noice!'s avatar

  Ik kan me niet voorstellen dat je dergelijke graphics binnen 5 jaar op een tablet kan krijgen. Op pure rekenkracht kunnen ze al snel concurreren, maar grafische chips is een heel ander verhaal. Vooral ook omdat bij de ontwikkelingen niet specifiek rekening wordt gehouden met gamen, zoals bij een handheld. Maar ik laat me graag verbazen hoor!

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Marinu$ schreef, "Ik kan me niet voorstellen dat je dergelijke graphics binnen 5 jaar op een tablet kan krijgen. Op pure rekenkracht kunnen ze al snel concurreren, maar grafische chips is een heel ander verhaal. Vooral ook omdat bij de ontwikkelingen niet specifiek rekening wordt gehouden met gamen, zoals bij een handheld. Maar ik laat me graag verbazen hoor!"

  Waarom zou het niet mogelijk zijn? Als ik kijk hoe ze de afgelopen 3 รก 4 jaar vooruit zijn gegaan! Laten we het maar niet hebben over Tegra 4, of de nieuwe processor van MediaTek waarbij ze dit jaar een 8-core processor gaan releasen voor tablets.

  Tuurlijk zeggen de aantal core’s niet altijd iets maar de performances zag er vrij goed uit schijnbaar. Het is zelfs zo dat deze CPU minder gebruikt als de huidige.

  Kwa GPU’s worden de tablets ook erg goed. Maar ik zal altijd bij m’n trouwe PC blijven, een tablet kun je niet upgraden met nieuwe hardware.

 4.   
  ronineter's avatar

  Dit zag ik wel Aankomen, laatst hebben ze bij( het Nederlandse!) ASML nieuwe machines ontwikkeld om 25nm chips te maken. En aangezien zij 90% van die markt hebben zal alles wel tegelijk beter worden. (Samsung, nividea, AMD etc kopen hun machines gewoon in NL)

 5.   
  morkop006's avatar

  ronineter schreef, "Dit zag ik wel Aankomen, laatst hebben ze bij( het Nederlandse!) ASML nieuwe machines ontwikkeld om 25nm chips te maken. En aangezien zij 90% van die markt hebben zal alles wel tegelijk beter worden. (Samsung, nividea, AMD etc kopen hun machines gewoon in NL)"

  Ik denk toch dat nvidia/amd hun chips bij TSMC of GlobalFoundaries laten maken ๐Ÿ˜›
  OT: Ik neem aan de de tablets zuinig blijven en dat ze passief gekoeld zijn. Dat wordt met gamen op dat niveau lastig….Maar mshn zijn de volgende generatie tablets met nog kleinere chips, dus we zullen zien!

 6.   
  3333/3333's avatar

  Marinu$ schreef, "Ik kan me niet voorstellen dat je dergelijke graphics binnen 5 jaar op een tablet kan krijgen. Op pure rekenkracht kunnen ze al snel concurreren, maar grafische chips is een heel ander verhaal. Vooral ook omdat bij de ontwikkelingen niet specifiek rekening wordt gehouden met gamen, zoals bij een handheld. Maar ik laat me graag verbazen hoor!"

  De hardware in de huidige consoles is al 6/7 jaar oud, vergeet dat niet. We kunnen inmiddels ook al geruime tijd de graphics van vorige generaties overtreffen op tablets.

  Daarnaast zijn de huidige generatie games helemaal niet zo mooi, als je er kritisch naar kijkt hebben de 360 en ps3 echt waardeloze graphics. Bijna alles draait op ‘low’ als je het in pc termen zou uitdrukken.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik denk het ook de huidige hardware is al best oud weer, als je kijkt naar tegra4 bijv al die al kan leveren aan beelden.

 8.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat een deel van ze verhaal waarheid is want op een kleine scherm ziet iets er al sneller scherper en met meer detail eruit en op tablet is de afstand ook nog is klein als je er op game vergeleken met een tv.
  Maar de hardware maakt snelle stappe dus helemaal onmogelijk is het niet.

 9.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Met goede software erbij zou die theorie makkelijk haalbaar zijn….MAKKELIJK te doen, het is alleen de vraag of ze dat binnen de grenzen van stroomverbruik kunnen halen. ๐Ÿ™‚

 10.   
  Bones's avatar

  Het zal allemaal wel, maar BF4 ga ik echt niet spelen op een 10 inch scherm.
  De tablets kunnen het misschien wel aan in de toekomst, maar ik niet, echt te klein allemaal.
  Leuk voor Angry Birds, maar niet voor BF4

 11.   
  ronineter's avatar

  morkop006″][quote=”ronineter schreef, "Dit zag ik wel Aankomen, laatst hebben ze bij( het Nederlandse!) ASML nieuwe machines ontwikkeld om 25nm chips te maken. En aangezien zij 90% van die markt hebben zal alles wel tegelijk beter worden. (Samsung, nividea, AMD etc kopen hun machines gewoon in NL)"

  Ik denk toch dat nvidia/amd hun chips bij TSMC of GlobalFoundaries laten maken ๐Ÿ˜›
  OT: Ik neem aan de de tablets zuinig blijven en dat ze passief gekoeld zijn. Dat wordt met gamen op dat niveau lastig….Maar mshn zijn de volgende generatie tablets met nog kleinere chips, dus we zullen zien![/quote]
  En die kopen hun machines bij ASML in.