Enquête peilt interesse voor grotere steden in SimCity

Diverse SimCity-spelers hebben onlangs een enquête ontvangen, waaruit blijkt dat Electronic Arts wellicht van plan is om de groottes van steden te verhogen. Volgens een vraag uit de enquête zou het hierbij zelfs gaan om steden die twee keer zo groot kunnen worden als het huidige formaat. Let wel, het gaat hierbij om potentiële veranderingen.

Andere zaken uit de vragenlijst zijn onder meer metro’s, online guilds, een ‘rebuild tool’ om verwoeste gebouwen eenvoudig te herstellen en de mogelijkheid om namen te geven aan gebouwen, straten en sims. Ook wordt er kort gesproken over co-op om samen steden te bouwen en de optie om landschappen te terraformen zoals dat in SimCity 4 ook kon. Denk hierbij aan echte ‘God Mode’ optie, waarmee je terreinen kunt ophogen of verlagen, je eigen steden en regio-mappen kunt maken en zelfs meren, rivieren en oceanen vorm kunt geven.

Hoeveel hiervan ooit de uiteindelijke game zal halen is nog onbekend. In ieder geval hopen veel spelers op de mogelijkheid om je stad te vergroten. Welke nieuwe features hoop jij nog terug te zien in SimCity?

 1.   
  Cyart's avatar

  eigenlijk allemaal dingen die al in het spel konden zitten 🙄

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Maar dit is gewoon een MUST.

  Als je stad vol is is het over dan moet je weer helemaal over nieuw beginnen.
  Ik speel de game al maanden niet meer, wat eigenlijk niet had moeten kunnen omdat het een Sim City game is.
  Dus A.U.B EA geef ons grotere maps.

 3.   
  fabiankok's avatar

  Doet me denken aan Minecraft, waarbij je de alpha versie al kon kopen en het steeds beter zag worden na de echte release toe. Enkel betaal je er nu de volle prijs voor, veel gezeik en was het al de ‘echte’ release.
  EA, you suck.

 4.   
  matdriks's avatar

  Ze moeten maar eens met een focking dure DLC stoppen. Ik ga die shit echt niet kopen hoor als het zo duur is.

 5.   
  Lucvz's avatar

  Ik heb me prima vermaakt met simcity, maar de grootte van die steden valt echt vies tegen. Daarnaast zou ik zelf graag viaducten, snelwegen en tunnels en noem zo maar op willen zien. Nu heb je gewoon te vaak dat je, doordat je 20 kruispunten op hele drukken wegen hebt, files krijgt en al je openbaar vervoer ook vast komt te zitten. Het zou echt 10x beter zijn als je bijvoorbeeld de snelweg buiten de stad kunt bewerken door er nog 1 of twee verbindingen aan te brengen.

  Het is een goede game, maar het kan zeker verbeterd worden in een aantal belangrijke opzichten. Wat mij betrefd komen al die features erin en is die godmode ook gewoon voor binnen de stad en dat je daarvoor gewoon geld moet betalen.

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het is inderdaad best jammer dat Sim City geen grote steden heeft.

  Alleen ik begrijp sommige reacties weer niet hier? Wat had precies in het spel moeten zitten? Grote steden? Tuurlijk, maar wat dacht je van de engine en systeem eisen? Ik heb heel duidelijk meegekregen dat de engine nog niet klaar is voor grote steden te renderen. Het zou ook gigantisch de minimale systeem eisen omhoog gooien.

  Aangezien Maxis ook voor casual gamers ontwikkeld, willen ze de systeem eisen zo laag mogelijk houden.
  Anders was Sim City nu nog altijd niet uitgeweest. En als er grote steden in zouden zitten, zou dit weer voor nieuwe haat zorgen. Sim City is te zwaar, veel bugs, FPS daalt bij een grote stad etc.

  Daarnaast beginnen mensen te schreeuwen over dure DLC en dat ze deze shit niet kopen. Je bent toch niet verplicht om DLC aan te schaffen, het gaat hier tevens over de grote van de steden….