Gerucht: Google werkt aan gameconsole

Gameconsoles schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen Sony en Microsoft komen dit jaar met nieuwe apparaten, ook andere bedrijven betreden de markt. Zo verschijnen enkel in 2013 al de Ouya, Nvidia Shield, Oculus Rift en GameStick. Volgens recente geruchten doet zelfs miljardenbedrijf Google binnenkort een duit in het zakje!

Google zou werken aan zowel een gameconsole voor de huiskamer als een horloge dat media kan afspelen. Op deze manier wil het bedrijf een gedegen concurrent blijven van Apple, die volgens geruchten aan soortgelijke apparaten werkt.

Volgens anonieme bronnen werkt Google momenteel aan de Nexus Q, een apparaat dat media kan streamen en draait op Android. De Nexus Q werd vorig jaar al onthuld, maar het apparaat vond nooit zijn weg richting de winkels. Dat een gameconsole die draait op Android in de praktijk prima kan werken, bewijst de Ouya wel.

De bronnen beweren dat Google van plan is om minstens één van deze apparaten aankomende herfst nog in de winkels te leggen. Krijgen de PlayStation 4 en Xbox One straks concurrentie van één van de grootste bedrijven ter wereld? De tijd zal het leren…

  1.   
    3333/3333's avatar

    Denk niet dat zij zich aan type next-gen console als de Xbox en PlayStation gaan wagen, kost gewoon teveel en levert te weinig op.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Erik-Heijden “ schreef, "Denk niet dat zij zich aan type next-gen console als de Xbox en PlayStation gaan wagen, kost gewoon teveel en levert te weinig op. "

    Denk het ook niet hier zullen gewoon alleen de spelletjes op gespeeld worden uit hun store, alleen je kan het dan op een groter scherm spelen nou joepi meeste spellen zijn gemaakt voor touch screen.

  3.   
    Wurmo 2000's avatar

    Als het zo is verwacht ik niet iets groots.Het blijft alsnog gewoon xbox en playstation die het succes in handen heeft. 🙂

  4.   
    Sympharion's avatar

    Als Google een spelcomputer op de markt brengt, moet het ook zorgen voor een fatsoenlijke first-party line-up. Koop anders eens wat studio’s op. In eerste instantie zijn de first-party games en de exclusives waar men een console voor koopt.

  5.   
    OllieDenZotn's avatar

    Ik verwacht niet veel, maar ben toch benieuwd!

  6.   
    toqeer's avatar

    zo zo google komt ook met een console ben benieuwd,