Activision wint rechtszaak omtrent gebruik Delta Force in Modern Warfare 3

Hoewel de fanatieke Call of Duty-spelers zich nu vooral bezighouden met Black Ops II (en Call of Duty 4 voor nogal wat die hards), liep er al een tijdje een rechtszaak tegen uitgever Activision omtrent het gebruik van Delta Force in Call of Duty: Modern Warfare 3. Na veel getouwtrek is er eindelijk een uitspraak gekomen en de Amerikaanse rechter heeft Activision in het gelijk gesteld.

Volgens de aanklager, ontwikkelaar NovaLogic, zou Delta Force hun eigen handelsmerk zijn. De rechter vond dat echter niet gegrond, aangezien Delta Force een zogeheten “niet specifieke term is, beschermd door het vrije woord”. Kortom, iedereen kan in diverse contexten de term Delta Force gebruiken zonder dat consumenten misleid worden en het verwarren met het handelsmerk van NovaLogic.

De rechtszaak liep al meer dan een jaar en is nu toch wel een grote klap in het gezicht van NovaLogic, die al sinds 1998 het handelsmerk Delta Force bezit. In elk geval een beschaafder einde dan toonaangevend Nederlands recht.

  1.   
    morkop006's avatar

    achje, ik hoop nog altijd dat er een nieuwe delta force komt, black hawk down was toch geweldig 🙂

  2.   
    Wurmo 2000's avatar

    Wat een vage bedoeling allemaal.Maar wat voor straf hing Activision dan boven het hoofd?Want ik wil nog wel een nieuwe call of duty zien.