Microsoft-baas zou State of Decay naar Xbox One willen brengen

State of Decay verscheen eerder deze maand op Xbox LIVE en de game is door velen lovend ontvangen. Dat blijkt wel uit het feit dat het de snelst verkopende nieuwe IP ooit op Xbox LIVE is! Ook Phil Spencer, vicepresident van Microsoft Studios, is zeer over State of Decay te spreken en zou dan ook graag een Xbox One-release zien.

Ontwikkelaar Undead Labs heeft in het verleden aangegeven graag een MMO zombiegame voor de pc en consoles te willen maken. Toen een enthousiaste fan via Twitter aan Spencer vroeg of State of Decay misschien ooit nog in MMO-vorm naar de Xbox One zal komen, antwoordde hij:

Undead Labs-oprichter Jeff Strain liet eerder al weten grootste toekomstplannen te hebben voor State of Decay:

We’re laying plans for the future of State of Decay right now. There’s an incredibly sophisticated simulation engine driving the world of State of Decay – we call it FateEngine – and it gives s a platform to do much more with the game. For a start, I can tell you we’re working on a sandbox mode designed to be a pure survival simulation.
Het is dus niet ondenkbaar dat State of Decay ooit naar de Xbox One zal komen en dat is uiteraard goed nieuws. Wie niet het geduld heeft om te wachten op de mogelijke Xbox One-versie, kan de game nu aanschaffen op de Xbox 360 voor 1600 MS Points.

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ben wel een beetje zat van zombies eigenlijk. Heb zombiU nog die ik nog kan uitspelen, vind dat toch wel een van de betere zombie games. Dus van mij hoeft het niet. En hij is al op de 360.

 2.   
  SN0WIE's avatar

  Ik heb wel heel veel lol gehad met State of Decay op de 360.
  Maar tenzij ze het of gratis geven (aan de mensen die al hadden gekocht) of heel veel nieuwe dingen toevoegen, zal ik het niet spelen op de xbox one.

 3.   
  Fabianb's avatar

  Volgens mij klopt het niet helemaal. State of Decay was juist een soort test en kan je zien als een soort ‘beta’ voor hun volgende game wat een MMO wordt. State of Decay was gemaakt om technieken uit te proberen voor de MMO. State of Decay heette eigenlijk Class 3 en de MMO wordt ook wel Class 4 genoemd. Dat de Franchise op de Xbox One komt betekent meer dat Class 4 erop uitkomt. Het lijkt me heel erg sterk dat State of Decay nog wordt geport naar de Xbox One, meer omdat ze aan de volgende game willen beginnen.

  @AcidBuzz @toxiichollow I like the idea. Those that have followed this studio know they have bigger plans for the franchise. I’m in.

  Ze bedoelen hiermee heel waarschijnlijk de volgende game, oftewel MMO Class 4. En niet dat State of Decay ook nog voor de Xbox One uitkomt. Tenzij ze echt alle plannen hebben omgegooid maar daar heb ik tot nu toe niks van vernomen.

 4.   
  D_Dog's avatar

  Een MMO 😮 Yes please 😮