DICE mikt op 32 vs 32 voor Battlefield 4 multiplayer op PlayStation 4 en Xbox One

In gesprek met Eurogamer is Patrick Bach, executive producer bij DICE, dieper ingegaan op de plannen voor de multiplayer van Battlefield 4 op de PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie is voor de ontwikkelaar een groot voorbeeld en ze hopen dezelfde resultaten te behalen op de next-gen consoles.

Bach wil de volledige Battlefield-ervaring naar de PlayStation 4 en Xbox One halen door middel van 60FPS en 64 spelers tegelijk in de multiplayer:

We know the game is great when you have 64 players and destruction, and if we could get what we had on PC for a long time in your living room with a pad, wouldn’t that be amazing? That’s what we’re aiming for.
Volgens Bach hebben spelers op de PlayStation 4 en Xbox One zo een heel nieuw niveau van chaos om naar uit te kijken met de release van Battlefield 4:
They [next-gen console players] will experience another level of chaos they haven’t seen before. 12 versus 12, you can keep track of quite a few people, but only so many. When you get to 32 versus 32, that’s when it becomes hard to keep track of the other team, when it feels like there are more things going on than just around me and what I can control. That’s the experience we always wanted to get to with the consoles without sacrificing the other core pillars of the franchise.
Denken jullie dat Battlefield 4 op de next-gen consoles eindelijk het niveau gaat halen van de pc-versie? En kijken jullie uit naar 32 tegen 32 multiplayer in 60FPS?

 1.   
  Eichmann's avatar

  Mijn gebeden zijn gehoord :D.

 2.   
  assassin_MKA's avatar

  32 vs 32 @ 60FPS 😮
  Ik ga Battlefield 4 maandag al bestellen. ‘K heb er zoveel zin in.

 3.   
  lassieman's avatar

  Nice hoor. 60 FPS, vraag me dan wel af hoe mooi de graphics zijn.

 4.   
  Connorkill's avatar

  Het kan zijn dat ik niet kan rekenen, maar squads van 5 en 32 man in een team. dan kan het dus zijn dat je met 2 man in een squad zit, Fijn 😕

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Eichmann schreef, "Mijn gebeden zijn gehoord :D."

  Amen.

 6.   
  nickykolkie's avatar

  lassieman schreef, "Nice hoor. 60 FPS, vraag me dan wel af hoe mooi de graphics zijn."

  Waarschijnlijk nog steeds ongelofelijk mooi. 🙂

 7.   
  cool ice's avatar

  Connorkill schreef, "Het kan zijn dat ik niet kan rekenen, maar squads van 5 en 32 man in een team. dan kan het dus zijn dat je met 2 man in een squad zit, Fijn 😕 "

  daarnaast heb je in ieder team nog de commander, welke lijkt mij niet in een squad zit. dus dan zou er 1 persoon helemaal zonder squad moeten spelen. weet iemand hoe dit zit?

 8.   
  soldierarjan's avatar

  cool ice schreef, "

  ”Connorkill” schreef, "Het kan zijn dat ik niet kan rekenen, maar squads van 5 en 32 man in een team. dan kan het dus zijn dat je met 2 man in een squad zit, Fijn 😕 "

  daarnaast heb je in ieder team nog de commander, welke lijkt mij niet in een squad zit. dus dan zou er 1 persoon helemaal zonder squad moeten spelen. weet iemand hoe dit zit? "

  De commanders staan los van de team dus met commander erbij is het eigenlijk 33 vs 33 man.

  Eindelijk het werd tijd dat op console dit ook goed mogelijk is en beter multiplayer krijgen zo.

 9.   
  3333/3333's avatar

  60 fps op de consoles.

  Eerst zien, dan geloven.

 10.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Bij XOne zou dan veel dingen in de cloud berekent kunnen worden, zodat er veel rekenkracht overblijft voor extreme gaming. Waar ik al een tijd van uit gaat dat het gaat komen. Minimaal 32 vs 32 personen of meer in battlefield is een console-droom die uit gaat komen…maar ook nog eens 60fps, lekker! 🙂

 11.   
  Goldcobra's avatar

  Was dit niet al bekend?

 12.   
  jimih81's avatar

  Echt top om te horen dit! Ik ga dit spel vanaf dag 1 op me nieuwe xbox helemaal grijs spelen! 🙂