Sony: Door PlayStation 4-onthulling laait interesse in PlayStation Vita weer op

Het zal eenieder niet ontgaan zijn dat de PlayStation 4 een hernieuwde impuls heeft gegeven aan de tot voorheen toch matig presterende PlayStation Vita. De functionaliteiten die de handheld van Sony namelijk zal bieden in combinatie met de next-gen console, zorgen ervoor dat gamers massaal weer met enige belangstelling kijken naar het apparaat.

Dat zegt ook de baas van Sony UK, Fergal Gara. Volgens Gara kan met de launch van de PlayStation 4 dan ook eindelijk echt recht gedaan worden aan de companion device.

It borrows a lot from the mobile and tablet world, especially with touch control. And it borrows a fair amount from the PlayStation of old with the analogue sticks. And it’s a very worthy and better successor to PSP. Where it’s been difficult has been proving the companion status for PlayStation 3. The fact is it was developed for PS4, much more than PS3.

The number of things we could demonstrate and prove was limited – there’s been some good examples – but now we go into the PS4 era, that companion device will look far more clear. We’re optimistic it’s got a lot more legs left in it and the PS4 has given it a shot in the arm.

Volgens Gara zullen gamers door de zachte prijs van de handheld, en de mogelijkheden die het zal bieden met de PlayStation 4, wellicht een aanschaf van beide apparaten overwegen.

Behoor jij ook tot de groep gamers die met een nieuwe blik naar de Vita kijkt?

  1.   
    ChrisBoers's avatar

    Nee hoor, ik heb al lang een Vita, en geniet er elke dag van. De aankomende Remote Play is daarentegen absoluut welkom, ik verwacht er veel van.

  2.   
    Kanarie93's avatar

    Nee heb ook allang een vita en man wat een fantastich ding, ook zon zin in Rayman Legends! Al geprordered sws. Ook de remote-play functie word fantastisch!

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Heb al een vita en vind het een super apparaat alleen nog meer games zouden me nog blijer maken.
    Als sony slim is doen rond launch van ps4 de vita in prijs laten zakken.

  4.   
    toqeer's avatar

    heb ook all een vita en het is echt een geweldige handheld alleen ja er mogen
    er wel wat meer games voor uitkomen,

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ChrisBoers schreef, "Nee hoor, ik heb al lang een Vita, en geniet er elke dag van. De aankomende Remote Play is daarentegen absoluut welkom, ik verwacht er veel van."

    Ik heb dat ding ook vanaf het begin en het ligt alleen maar stof te happen, ik moet zelfs uncharted nog uitspelen verder was er niks boeiends want de zelfde spellen kon ik ook op me ps3 spelen.
    Nu begint het een beetje op gang te komen en ben ik blij om 🙂