Nintendo’s eerste free-to-play-game is Steel Diver

Vorige week liet Nintendo al weten dat het bedrijf zijn eerste free-to-play-game in ontwikkeling heeft. De Japanse consolefabrikant voegde daar aan toe dat het vooralsnog niet van plan is om franchises als Mario of Pokemon te gaan gebruiken om te experimenteren met het free-to-play-principe. Shigeru Miyamoto heeft nu tegenover het Amerikaanse IGN laten weten dat Steel Diver de titel is waarop Nintendo het free-to-play-principe zal gaan uitproberen:

There is something we’re doing with the Steel Diver idea that I think is going to open things up with that game… It’s going to be very fun. We’re exploring from a perspective of where we can take that from a multiplayer standpoint – it’s going to have this four-player battle mode that I think is going to be very interesting.
Steel Diver was een launchtitel voor de 3DS, waarin je een onderzeeër bestuurd. Het spel kon destijds niet op daverende reviews rekenen. Zoals in het bovenstaande citaat van Miyamoto al duidelijk wordt, zal de free-to-play-versie van Steel Diver geen regelrechte port zijn, maar zal Nintendo veranderingen aanbrengen in het game design.

Tot slot liet Shigeru Miyamoto weten dat hij hoopt binnenkort al meer te kunnen laten zien van de free-to-play-versie van Steel Diver, welke nog voor het eind van dit jaar zal moeten verschijnen.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Nintendo krijgt door dat ze nog heel stuk op internet gebied heeft in te halen maar dit is weer goede stap vooruit.