Alle Frostbite 3-games bij launch exclusief geoptimaliseerd voor AMD-apparatuur

EA heeft aangekondigd dat het een, voor veel pc-games interessante, deal heeft gesloten met hardwarefabrikant AMD. Vanaf de lancering van Battlefield 4, in oktober dit jaar, zullen alle pc-games van EA die gebruikmaken van de Frostbite 3-engine bij launch exclusief geoptimaliseerd zijn voor processoren en videokaarten van AMD. Dit betekent uiteraard niet dat je games die gebruikmaken van de Frostbite 3-engine niet kunt spelen met een videokaart van Nvidia, deze kaarten worden wel gewoon ondersteund.

Nvidia zal echter pas na de lancering van Frostbite 3-games de mogelijkheid krijgen om met de ontwikkeling van updates voor drivers te starten. AMD zal daarentegen voordat de games met gebruik van de Frostbite 3-engine in de winkels liggen al de updates voor drivers kunnen ontwikkelen en vrijgeven. Hierdoor lijkt het aannemelijk dat Frostbite 3-games, zeker rond de lancering, in verhouding soepeler zullen draaien op systemen met apparatuur van AMD ten opzichte van die met een videokaart van Nvidia.

 1.   
  zultrax's avatar

  Ik zie hier de toegevoegde waarde voor de gamers niet…

 2.   
  matdriks's avatar

  zultrax schreef, "Ik zie hier de toegevoegde waarde voor de gamers niet…"

  Dat je beter een AMD computer kan samenstellen voor de EA games en Nvidea voor activision.
  Maar dit is al jaren zo. Daar heb ik ook een AMD kaart.
  Als een AMD kaart net zo duur is als een nvidea met dezelfde preformance ga ik voor AMD door dat Battlefield en andere EA titels net een paar frames beter lopen.
  De activision games en THQ konden heel simpel door high en mid-end videokaarten gespeeld worden op max.
  Dus daar kan je geen voordeel uit boeken.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Ik heb nu een Asus 7970 Direct CU2 Top, maar een redelijk zwakke Athlon X4 630 cpu.

  Weet niet echt goed wat ik nu moet kiezen, nieuwe Hashwell i5 of een Amd FX-8350.

 4.   
  See4urSelf's avatar

  ”Erik-Heijden “ schreef, "Ik heb nu een Asus 7970 Direct CU2 Top, maar een redelijk zwakke Athlon X4 630 cpu.
  Weet niet echt goed wat ik nu moet kiezen, nieuwe Hashwell i5 of een Amd FX-8350. "

  i5. Je betaald iets meer maar kan dan zeker ook wel 4 jaar vooruit. i5 4570, top processor voor dit soort games, zeker met je kaart erbij moet dat stabiel 60 fps AA max lopen 😉

  OT:
  Beetje jammer dit eigenlijk. Nvidia is de laatste jaren al nalatig betreft drivers (en al helemaal betreft SLI), en dan lopen ze met dit verdrag tussen AMD en EA flink achter de feiten aan. Maar misschien laat dit ze inzien dat ze wat beter hun best moeten doen qua drivers. Ik wil mijn GTX 580 SLI’s nog lang niet inruilen..

 5.   
  MaxDamage_NL's avatar

  ”Erik-Heijden “ schreef, "Ik heb nu een Asus 7970 Direct CU2 Top, maar een redelijk zwakke Athlon X4 630 cpu.
  Weet niet echt goed wat ik nu moet kiezen, nieuwe Hashwell i5 of een Amd FX-8350. "

  Het meest logische lijkt mij dat dit bericht met name voor APU’s en GPU’s telt.
  Overigens gebruiken beiden Intel en AMD processoren dezelfde architectuur dus daar zal je weinig problemen mee ondervinden.

 6.   
  Supermanneke's avatar

  Imo, hoewel ze het optimaliseren zullen de AMD processors nooit gelijk presteren aan Intel processors. Het verschil in kwaliteit tussen die twee is gewoon te groot. (High end vs high end en midrange vs midrange, enkel low end is AMD prijs kwaliteit ver voor op Intel.)

 7.   
  soldierarjan's avatar

  Dit is mooi nieuws voor de AMD gebruikers heeft messchien ook wel iets met de consoles te maken omdat die allebei amd gaan gebruiken.