Gamersnet.nl

DICE overweegt overdraagbare save Battlefield 4 tussen huidige en next-gen consoles

Het zal veel gamers voor dilemma’s zetten, games als Battlefield 4 en Assassin’s Creed 4: Black Flag verschijnen zowel voor de huidige als de next-gen consoles. Waar deze games echter in oktober al uitkomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360, moet je tot ergens in november wachten als je de spellen wilt spelen op de PlayStation 4 en Xbox One. Maar heb je het geduld om te wachten totdat de volgende generatie consoles in de winkels liggen of wil je die spellen meteen in huis hebben?

Natuurlijk is er ook nog de optie om de game voor zowel de huidige als de volgende generatie consoles in huis te halen en speciaal voor die mensen heeft DICE momenteel een interessante feature in overweging. Op de vraag van het Engelstalige MP1st aan Karl-Magnus Troedsson, general manager en vice-president van DICE, of het bij Battlefield 4 mogelijk zal zijn om je multiplayer-statistieken, unlocks en dergelijken van de ene console naar zijn opvolger te importeren, antwoordde Troedsson als volgt:

…just started having this discussion, so this is not settled yet. But we have heard that – I don’t know if this came from inside or outside of DICE – but that is being discussed.
Hij voegde daar nog aan toe dat DICE misschien niet de mogelijkheid zal hebben om een dergelijke functie in Battlefield 4 te implementeren, consolefabrikanten Microsoft en Sony zullen hier uiteraard wel hun medewerking aan moeten verlenen:
It might not be entirely up to us. We have to wait and see how first-parties see this.