Next-gen Ferrari op PlayStation 4-gameplay van Need for Speed: Rivals

Sony heeft op de officiële PlayStation Blog een video geplaatst met daarin bijna tien minuten aan PlayStation 4-gameplay van Need for Speed: Rivals. Bovendien is executive producer Marcus Nilsson aanwezig, om ons alles over de game te vertellen.

In de video zien we hoe een Ferrari tussen de bergen doorscheurt en ondertussen zijn tegenstanders ramt. Het ziet er allemaal tamelijk indrukwekkend uit, dus kijk zeker even de video hieronder.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Met dezelfde verrotte besturing die ze al sinds Need for Speed Pro Street gebruiken.

  Mensen hebben het over Call of Duty en zijn oude engine, maar de uitmelkerij van Need for Speed is véél erger. Er is gewoon al bijna 10 jaar lang geen goede game meer uitgebracht.
  (Hot Pursuit was even kut als de rest btw)

 2.   
  Tom 2.0's avatar

  Niet helemaal waar Erik, Hot Persuit en Most Wanted (de reboots) zijn door Criterion Games gemaakt, met een compleet andere engine en een licht aangepaste wegbesturing. Deze werden door de critici, de fans, en door mij erg goed ontvangen. Dat je niet houd van de arcade-achtige besturing is begrijpelijk. Echter heb ik het compleet tegenovergestelde. Grand Turismo, Forza, en alle andere realistische race-games vind ik echt slaapverwekkend. Need for Speed is gewoon LEUK om te spelen, geen gezeik met welk wieldopje je 0,001 seconde sneller laat rijden, maar gewoon keihard racen.

  Maar ook dit is een mening, vergeet dat niet.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Ik weet dat een aantal delen door Criterion zijn gemaakt, maar de besturing is nagenoeg hetzelfde gebleven. Het zijn nog steeds treinen van 4000 kilo die overal door heen beuken. (kijk wat er gebeurt waneer ze een tik van een tegenstander krijgen, bijna niks!) De camera is wat aangepast met zo’n groothoeklens effect, zodat alles sneller lijkt te gaan.

  Voor de rest is het nog steeds dezelfde gare game die het daarvoor ook al was. Ik hou best wel van arcade racers, maar de besturing van nfs is veel te willekeurig en slaat helemaal nergens op. Kijk naar Trackmania bijvoorbeeld, dat is ook arcade, maar daar komt het volledig op skills aan en heeft het ook nog nut om enkele basisprincipes van het racen toe te passen. Nfs is logge besturing met mooie graphics. Qua gameplay is het verreweg de kutste arcaderacer van de afgelopen jaren, nul uitdaging.