Yoshida: The Last Guardian is nog springlevend

Gisteren nog liet de baas van Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton, weten dat de ontwikkeling van The Last Guardian stilstaat. Tot veler teleurstelling kwam The Last Guardian niet voor in de E3-persconferentie van Sony en is het nog maar de vraag wat de algehele status van de game is.

Vrees echter niet, want volgens Shuhei Yoshida, de president van Sony Worldwide Studios, is The Last Guardian “alive and kicking“. In termen van ontwikkeling althans. Yoshida vertelde:

If you visit Japan Studio there are lots of people working on it. But as [designer Fumito Ueda] shared with people a couple of months ago, we really want to be confident next time when we introduce The Last Guardian to the public, so we are waiting for that time to come.”
The Last Guardian is dus nog wel degelijk in ontwikkeling. Men wacht alleen op een geschikt moment om de hele PR-machine weer op te starten en de hype nieuw leven in te blazen. De Tokyo Game Show later dit jaar lijkt een ideaal moment om de game weer aan het grote publiek te presenteren.

Rest nog de vraag of de ontwikkeling echt moeizaam verloopt of dat men gewoon uitgebreid de tijd neemt voor de game. Gezien de timing is het nog steeds goed mogelijk dat men van The Last Guardian een PlayStation 4 (launch) game gaat maken. Voorlopig blijft het nog even stil, maar dit wordt nog zeker vervolgd…

  1.   
    M@tthijs's avatar

    Een overheveling naar de PlayStation 4 ligt in de lijn der verwachtingen, maar een launchtitel is iets te idealistisch gedacht waarschijnlijk. 🙂

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Een lekkere communicatie hebben ze daar zeg binnen Sony.
    De een zegt dit de ander zegt dat. 😳

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Denk dat de game voor ps3 en ps4 uit gaat komen ergens in voorjaar 2014 als ze hem op gamescom of tokyo game show gaan laten zien.