Oculus Rift 1080p HD-model getoond op de E3

Het is voor vele gamers dé toekomst: Oculus Rift. Een virtual reality-bril die je volledig kan onderdompelen in de spelwereld. Formeel gezien heet het apparaat zelfs virtual reality head-mounted display (VR HMD). Het eerste prototype werd mede dankzij Kickstarter een gigantisch succes en vond zijn weg al snel naar enkele ontwikkelaars. Eerder werden al games als Crysis, Half-Life 2 en Hawken geschikt gemaakt voor Oculus Rift, maar ondertussen werkt de ontwikkelaar al aan een nieuwe versie van de bril, die naar verluidt in 2014 voor consumenten beschikbaar komt.

De nieuwe, verbeterde Rift werd tijdens de E3 onthuld. Deze versie kan 1080p-beelden afspelen, wat uiteraard voor scherpere beelden moet zorgen. Tot dusver kon de bril slechts 1280 bij 800 resolutie verwerken, maar volgens de eerste testen (heads-on?) is het goed zichtbaar dat de nieuwe Oculus Rift een hogere resolutie heeft.

Toch moeten we nog even geduld hebben, want het geheel bevindt zich nog steeds in het stadium van prototype en er zijn nog geen concrete releasedatum of dev kit bevestigd. Maar de virtual reality-bril heeft wel veel potentie, dus wie weet gaan we er later dit jaar weer wat meer van zien tijdens de Gamescom.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind het een tof apparaat en ontwikkeling al zie ik mezelf er niet mee gamen lang.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Dit word geweldig. Enige wat ik nu nog op hoop is dat het beeldje waar je naar kijkt niet te klein is en comfortabel genoeg is om naar te kijken is. Zouden ze niet beter bijvoorbeeld flexibele schermen gebruiken, die meer gerond zijn net als in en IMAX bios…? En ik op hoop dat het geluid minimaal echte (DTS) DD 5.1 is dat om je oren heen zit.
    8)