Sony: Ontwikkeling The Last Guardian staat stil

De persconferentie van Sony op de E3 was gevuld met allerlei verrassingen en interessante games, maar volgers van The Last Guardian konden na twee uur kijken weer weemoedig hun livestream afsluiten. The Last Guardian maakte namelijk geen onderdeel uit van Sony’s presentatie.

Sinds de onthulling tijdens de Tokyo Game Show in 2009, en een nieuwe trailer tijdens het zelfde evenement een jaar later, is er echter niets meer vernomen van de titel. De visueel prachtige game wordt al een aantal jaren ontwikkeld door Team Ico. The Last Guardian zou voor de PlayStation 3 uitkomen, maar de radiostilte bij Sony en Team Ico zelf doen vermoeden dat de game wordt overgeheveld naar de next-gen.

De baas van Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton, deed echter vandaag heel kort een boekje open over de status van het project. Volgens Tretton is de game sowieso niet geannuleerd, maar staat de ontwikkeling op het moment wel even stil.

I think the cool thing about our worldwide development studios is we have so many projects out there from so many great teams. Projects never ultimately go away, so The Last Guardian has certainly not gone away, but it’s on hiatus right now.
De baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, zei daarnaast nog het volgende over The Last Guardian:
We will talk about The Last Guardian when we are ready to do so.
Vooralsnog blijft het pure speculatie, maar mogelijk is Sony van plan om tijdens de Tokyo Game Show van dit jaar wel een interessante onthulling te doen. Wij hopen het in elk geval van harte. Tot dan rest ons niets anders dan de laatste trailer nog eens opnieuw te bekijken.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Hopelijk gaan we er ooit nog iets van zien en horen.

  2.   
    MisterMDW's avatar

    Kondig een game dan niet 4 jaar van te voren aan ! Heb daar zo’n hekel aan hetzelfde geldt voor Ubisoft met Rainbow Six Patriots…. horen we ook niks meer van, omdat die waarschijnlijk weer een make over krijgt zoals laatste jaren bij elk tom clancy spel is gebeurt… 😡

  3.   
    3333/3333's avatar

    Kan niet wachten om deze game straks op mijn PlayStation 6 te spelen!