Patrice Désilets klaagt Ubisoft aan omdat hij de rechten voor 1666: Amsterdam wil

Assassin’s Creed-bedenker Patrice Désilets en Ubisoft hebben niet zo’n goede relatie. De man verliet deze Franse grootmacht in 2010 en stapte over naar THQ, maar toen deze uitgever failliet ging, kocht Ubisoft de studio op waar Désilets werkte. Het duurde niet lang voordat Désilets weer ontslag nam en hij besluit het daar niet bij te laten, want de Fransman heeft een heuse rechtszaak aangespannen tegen Ubisoft.

Désilets wil de rechten voor 1666: Amsterdam terug, de game waar hij onder leiding van THQ jaren aan werkte. Deze rechten zijn nu in handen van Ubisoft en Désilets heeft sinds zijn ontslag helemaal niets meer over dit project te zeggen. Toch stond in Désilets’ contract met THQ specifiek aangegeven dat hij de rechten over de IP zou krijgen, mocht deze gecancelled worden. En laat Ubisoft nou net besloten hebben om de ontwikkeling van 1666: Amsterdam tijdelijk stop te zetten…

We weten momenteel nog helemaal niets over 1666: Amsterdam. Steker nog: tot nu was niet eens bekend dat de subtitel van dit spel ‘Amsterdam’ zou luiden. We kunnen hieruit opmaken dat de game zich afspeelt tijdens de Amsterdamse uitbraak van de builenpest in 1666.

Désilets lijkt een sterke zaak te hebben, maar Ubisoft zal zich ongetwijfeld niet zomaar gewonnen geven. Dit verhaal krijgt dus nog een staartje…

 1.   
  mmx's avatar

  Gezien dat Ubisoft de rechten heeft denk ik dat die kerel weinig kans maakt .

 2.   
  toqeer's avatar

  alsof hij die ooit gaat krijgen hij maakt geen kans.

 3.   
  D_Dog's avatar

  Ben benieuwd, een middeleeuwse game in een nederlandse stad is wel interesting te noemen.

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Tja, dit zal een moeilijke zaak worden voor hem

 5.   
  ShadyXL's avatar

  Het wordt een moeilijke zaak voor hem, maar in zijn contract staat dat hij de rechten zou kunnen krijgen voor de IP als ie gecancelled zou worden (door THQ, maar die is er niet meer.. dus ik vraag me af hoe dat gaat worden).

 6.   
  ronineter's avatar

  Amsterdam dungeon iemand?

 7.   
  slceel's avatar

  ShadyXL schreef, "Het wordt een moeilijke zaak voor hem, maar in zijn contract staat dat hij de rechten zou kunnen krijgen voor de IP als ie gecancelled zou worden (door THQ, maar die is er niet meer.. dus ik vraag me af hoe dat gaat worden)."

  Tja hij zou ze idd krijgen als THQ de game zou cancelen. Nu is de vraag of dit ook geldt bij Ubisoft maar dat denk ik haast wel omdat ze toen ze de IP kochten hij erbij zat en ze dus waarschijnlijk zijn contract hebben overgenomen en ook omdat hij anders geen rechtszaak zou aanspannen, kost alleen maar geld. Désilets zal waarschijnlijk in de rechtszaak proberen aan te tonen dat Ubisoft het in de ijskast zet ipv cancelt puur zodat ze de IP niet aan Désilets hoeven te geven..

  Dus ik denk dat hij nog wel een kans maakt om te winnen