Nieuwe details The Witcher 3; Geralt beschikt over ‘Witcher Sense’

De juli-editie van het Amerikaanse magazine Game Informer bevat een uitgebreid artikel over The Witcher 3: Wild Hunt en een gebruiker van NeoGAF heeft alvast de hand weten te leggen op dit artikel. Hij was vervolgens zo aardig om de nieuwe informatie met ons te delen.

Uit zijn forumbericht komen we te weten dat The Witcher 3 geen tutorial bevat. Dit is volgens de ontwikkelaar niet nodig, aangezien de verschillende gameplay- en vechtmechanieken geleidelijk worden geïntroduceerd. Daarnaast kan hoofdpersoon Geralt, net als in het boek, aanvallen van vijanden ontwijken. Ook is hij eindelijk in staat om te springen.

Daarnaast beschikt Geralt over een nieuwe kracht: Witcher Sense. Deze laat zich het best vergelijken met de detective-modus uit de laatste twee Batman-games. Zo kan Geralt in Witcher Sense de zwakke plekken van monsters zien en buiten gevechten is hij in staat om gebeurtenissen opnieuw te laten plaatsvinden, om op die manier bijvoorbeeld een moordenaar te traceren.

De fetch quests schitteren dit keer door afwezigheid, maar spelers zijn nog steeds in staat om de loot van hun vijanden te pakken. Hierbij kunnen spelers zelf kiezen of ze hun vijand vermoorden of sparen.

Ontwikkelaar CD Projekt hoopt een stabiele 30 frames per seconde te kunnen bereiken op de consoles. De pc-versie draait momenteel op DirectX 9, maar men doet ook tests met DirectX 11. Het moge duidelijk zijn dat de pc-versie op grafisch gebied superieur zal worden.

Het klinkt allemaal veelbelovend en wij krijgen langzamerhand steeds meer zin in deze game. The Witcher 3: Wild Hunt staat gepland voor een release in 2014.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Ik kan hier echt niet op wachten!