De grote GamersNET E3 2013 FAQ

Welkom bij De Grote GamersNET E3 2013 FAQ! In deze vierde editie van deze FAQ (frequently asked questions) vind je veel informatie om je alvast voor te bereiden op de E3 van dit jaar. We zullen dit bericht met enige regelmaat van een bump voorzien, zodat de info altijd voorhanden is.

Wat is de E3?
E3 staat voor Electronic Entertainment Expo (drie E’s, vandaar dus E3). Dit evenement vindt jaarlijks plaats om bedrijven de kans te geven hun nieuwste games en aanverwante zaken te tonen aan de wereld. Dit wordt getoond door middel van enorme stands, veel boothbabes en nog veel meer games. Op zo’n evenement mag GamersNET uiteraard niet ontbreken!

Wanneer is de E3 2013
Dit jaar zijn de beursdagen op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 juni. Officieus begint de beurs al een dag eerder, aangezien enkele persconferenties op maandag vallen.

Waar vindt de E3 2013 plaats?
Los Angeles, baby! De Verenigde Staten dus. Wederom is het Los Angeles Convention Center, het walhalla voor de gameliefhebber. In dit gebouw, dat naast het Staples Center ligt (de thuishal van de LA Lakers), staan net als vorig jaar de grote South- en West-hal volledig in het teken van games. Kleine trivia: dit gebouw kun je ook in diverse films zien, waaronder in de grote finale aan het einde van de film Rush Hour. In de tv-serie FlashForward deed men net alsof het Convention Center de LAX luchthaven was.


Wie zijn er op de E3 2013?
Net als vorig jaar gaan Peter en Tom voor ons op pad naar de V.S. Voor Tom is dit de tweede E3 en voor Peter de vierde, maar belangrijker dan deze gaat het niet worden. We gaan immers voor het eerst de nieuwe generatie consoles, zien, voelen, ruiken en besturen!

Natuurlijk zijn ook alle grote partijen aanwezig. Onder andere Activision, Bethesda, EA, Microsoft, Nintendo, Sony en Ubisoft maken dit jaar weer hun opwachting. Met het verdwijnen van THQ zal Koch Media een grotere rol gaan spelen. Rockstar Games en 2K zijn niet aanwezig.

Welke games zijn er op de E3 2013?
Dat is elk jaar weer de grote vraag en dit keer is het nog een groter raadsel! Welke games gaan er nog aangekondigd worden voor de nieuwe generatie consoles? Er zijn al wel veel toptitels bevestigd (o.a. Watch_Dogs, Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, InFamous: Second Son, Thief en Batman: Arkham Origins), maar elk jaar hebben de aanwezige uitgevers wel weer de nodige verrassingen in petto. Wat deze verrassingen precies zijn, kun je enkel te weten komen door GamersNET tijdens de E3 op de voet te volgen!

Wanneer zijn de grote persconferenties?
Alle persconferenties volgen na elkaar, wat betekent dat je – voor de ultieme E3-ervaring – op maandag om 18:30 uur begint en op dinsdagochtend om een uur of vijf eindigt. De precieze Nederlandse tijden zijn als volgt:
10 juni 18:30 uur – Microsoft
10 juni 22:00 uur – EA
10 juni 00:00 uur – Ubisoft
11 juni 03:00 uur – Sony

Hoe kan ik de persconferenties volgen?
De redacteuren van GamersNET hebben al de nodige Senseo Pads en blikjes Red Bull ingeslagen, want alle persconferenties zullen live te volgen zijn op GamersNET. Tijdens deze persconferenties kun je gezellig chatten op de website en ondertussen zullen de redacteuren ervoor zorgen dat de nieuwspagina up-to-date blijft. We hebben de streams van EA en Sony sowieso al te pakken, maar we gaan ook de Ubisoft en Microsoft persconferenties streamen. Zorg er dus voor dat je tijdens de persconferenties online bent op GamersNET, want de E3 mag je niet missen!

Wat gaat GamersNET tijdens de E3 2013 doen?
Bijna te veel om op te noemen! Peter en Tom gaan videobeelden opnemen van alles wat ze op de E3 meemaken en die beelden gaan ze zo snel mogelijk verwerken tot de meest spectaculaire GN ON TOURs. Daarnaast kun je de komende weken (video)previews verwachten van tientallen games, zowel in geschreven vorm als in multimediale vorm (GN ON TOUR, videopreviews en GamersNET Radio).

Naast onze site zijn we natuurlijk ook te volgen via sociale media. Zowel via Twitter (@GamersNET, @PetorGN, @TomKauwenberg), Facebook en Youtube.

Wat is de beursvloer en ‘behind closed doors’?
De beursvloer bestaat uit de twee hallen van het LA Convention Center. In deze twee enorme ruimtes hebben de diverse bedrijven hun booths staan en tonen ze hun games.

Behind closed doors-sessies zijn veelal presentaties door ontwikkelaars voor een select groepje genodigden. Vaak gaat het om vroege versies van games die nog niet helemaal klaar zijn om direct aan het grote publiek getoond te worden. Deze sessies ‘achter gesloten deuren’ vinden plaats op de eerste verdieping van het LA Convention Center.


Zijn er ook boothbabes op de E3?
Wat een vraag, natuurlijk zijn er ook boothbabes op de E3! Ze zijn er in alle soorten en maten en Tom kennende zal hij genoeg materiaal van deze dames schieten om een complete speelfilm in elkaar te zetten. Aan vrouwelijk schoon dus geen tekort tijdens de E3!

Waar kijken jullie het meest naar uit?
Dat hebben Tom en Peter al besproken in de E3-voorbeschouwing en deze is hieronder te bekijken.

[TRAILER=”7083::Tom en Peter blikken vooruit op de E3″
Heb jij prangende vragen? Stuur ze dan naar [email protected] en wij gaan persoonlijk op onderzoek uit om ze te beantwoorden!

Kan ik ook interactief meedoen met de E3?
Jazeker! Alle E3-nieuwtjes, trailers en artikelen zijn handig te herkennen aan de speciale E3-tag voor het bericht. Daarnaast komt er tijdens de E3 een heuse Twitter-feed online, die alle tweets weergeeft met de hashtag #GNE3. Wil je dus meedoen met de discussie omtrent de E3 en wil je dat jouw tweet op de voorpagina van GamersNET verschijnt? Gebruik dan de hashtag #GNE3 in je Twitter-berichten.

Natuurlijk is de E3 ook voor het eerst via de mobiel te volgen. Volg ons via je Android-toestel of Windows Phone.

Daarnaast komen er liveblogs van de persconferenties en voor extra gezelligheid in de late uurtjes komt er weer een GN Chat beschikbaar! Ongeveer één uur voor elke persconferentie gaat de chat open en kan je met iedereen direct kletsen over de gebeurtenissen.

Kortom: ook dit jaar mag je de E3 weer niet missen! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tegelijkertijd gezellig praten met de leukste community van Nederland, hou GamersNET tijdens de E3 dan goed in de gaten!
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren